Доц. Киселова за ротацията: Допускам и вариант предсрочни избори

ГЕРБ пуска четири амазонки да бранят интересите на Борисов
5 мар 2024 21:00, Анисия Иванова
20

"Министър-председателят подава оставка и това е основание да се сформира процедурата за ново правителство, тоест нов министър-председател", коментира преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя отбеляза, че в следващите дни екипът от представителите на ГЕРБ-СДС ще преговарят.

"ГЕРБ пуска четири амазонки, които ще бранят интересите на Борисов. След като беше подадена оставката, г-н Денков вече е освободен от ангажимента да му се казва: "Ела тук", "Ние ще седнем на твоето място". Той вече постави оставката на масата и каза: "ето, аз изпълних частта от ангажимента, да видим какво предлагате", посочи доц. Киселова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ всеки тръгва от крайни позиции и добави, че е очаквала повече от ГЕРБ-СДС.

"Начинът, по който са формулирани част от точките по Приложение 1, е явно заобикаляне на Конституцията. НС е органът, който приема законите, МС приема актове. Рамката трябва да бъде определена в закона, а не да се съгласува с председател на комисия. Не се прави по този начин", каза тя.

Доц. Киселова коментира и разбирането за плаващите мнозинства.

"Вместо да се каже: "Търсим подкрепа от всички парламентарни групи", тричленки от едната и от другата парламентарна група ще одобряват кандидатите за регулаторните органи. Това означава, че изключват възможността да се включи представител на опозицията", заяви доц. Киселова.

Според нея гласуването на оставката ще бъде осъществено, когато се споразумеят по отношение на лицата в правителството. На въпрос има ли вариант за служебно правителство, тя отговори, че вероятността да се обърка нещо и да се стигне до развръзка чрез предсрочни избори не бива да бъде изключвана.

"Ако не се стигне до правителство, първи сред кандидатите за служебни министър-председатели ще е действащият председател на НС Росен Желязков", смята преподавателят по конституционно право.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледайте рубриката на доц. Сивилов за Асандж и ще разберете как Борисов се кланя от 2009 г. на американското посолство. Как посолството му дърпа конците. Продажници!!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото за нея, това и за мен!
18
1
 
1
 
! Отговори
Феодализмът си отива преди 1 месец
Няма никакво значение дали ще се задържи сглобката във властта, или ще има нови избори, защото щом свърши Украинската война веднага ще последват заседанията на Военния трибунал, който ще прочисти българската политическа сцена от руските шпиони. А това непременно ще се случи догодина, когато Примитивна рус ще бъде сразена.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И аз!
16
0
 
1
 
! Отговори
До Toni Ivanov преди 2 месеца
Не се изказвай след като не си подготвен! Трети мандат по избор президентът връчва, когато първите два са неуспешни! Тук имаме оставка на премиер във втория мандат. Радев следва да поднови процедурата отначало, сиреч отново да връчи мандат на първата сила. Това че са се отказали в началото няма никакво значение, процедурата е такава, почва се отначало.
15
1
 
2
 
! Отговори
Тотаджийка преди 2 месеца
Срам за Република България е изказването на жена , която заема тази длъжност и най-лошото е, че обучава младежи, които завършват осакатени в мисленето си .
14
2
 
3
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 месеца
Киселова,Киселова каква ротация те гони? Герб отказаха първия мандят и сега сме във втория мандат на ППДБ. Как Президентът ще се върне и ще даде мандат на Герб да управлявя с чужд мандат? В Конституцията е записано,.че като се прекрати втория мандат ,а Денков това е направил със своята оставка,Президентъг е длъжен да връчи третия мандат по негов избор на партия от оставащите други партии от НС.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен ББ, верен на милиционерския си нрав и манталитет, също се обявява срещу Русия като агресор и за общ съюз срещу Путин, но е предпазлив и поддаква на Про100 Киро; Академика е параван на кабинета от ПП. Киро се издъни със записа, който беше публикуван от медиите и понеже 'конгреса' беше среднощен,той каза много истини.Издъни се с ЕП, с кмета на София, внук на ДС,показал пълна немощ да управлява. НС е цирк, МС светите крепки го крепят. Удобна ситуация да бъде свален и да се поеме властта
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо изобщо слушаме гласа на тази подла и продажна женица?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ББ се отличава с милиционерски манталитет: невисоко образование, сравнително ниско умствено ниво, но повратлив, с нюх на полицай, енергичен и бързо приспособяващ се и бързо реагиращ на всяка нова ситуация. Същевременно имащ чувство за самосъхрание, което избива понякога в доза страхливост. В конкретния случай насреща си има нахални противници от ПП, Атанасов, Иванов от ДБ, така че при съюзник Пеевски/ДБ не би трябвало непрекъснато да отстъпва, а да отива на избори,там ПП сега ще бъдат смачкани.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тая била доцент... Само един и ди от може да си помисли, че ще има избори, когато един и същ кукловод дърпа конците и на киро, и на бибитко.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много доценти.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това с амазонките беше много смешно.Ама жената е възпитана,какво друго да каже.А иначе подходящи животински имена колкото щеш.
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом гербавите заобикалят конституцията,още преди да са взели властта,значи не бива да им се дава.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Амазонки?!!! По-скоро зайкини от банкянския зайчарник!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зависи от развоя на войната!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ХЕРБ пускат 4 змии а не амазонки. Денков хем подаде оставка но хем остава. Габриела иска да е премиерка но не ниска да не е и външна. Българска работа.
3
2
 
6
 
! Отговори
Само 1 вариант преди 2 месеца
Варианта е един - мазно турско кафе в скута на Пеевски! Алчни крадци и предатели без никаква автентична подкрепа освен купен вот и ала бала , няма да пуснат властта току така!
2
2
 
2
 
! Отговори
един тулуп преди 2 месеца
Един *** 4 амазонки и една мис бикини забременяла от божия дух докато спала без бикини в имението в Барселона на отворен прозорец откъдето влязъл и Божи дух наречен на кратко (***) но си забравил оранжавия кондом на шкафчето в вила Секвоя и така те всички ще бранят власта на тулупа
1
3
 
5
 
! Отговори
Посолството : преди 2 месеца
"Ааааааа,не! Никакви избори! Ще управляват наштЕ безпринципни марионетки на ротационен принцип! Команчите нямат думата! Така е демократично! И евроатлантическо! И екоклиманеолибера3тично!"