Русия се опитва да разруши идентичността на беларуския народ

Тихановска: В страната се борят срещу русификацията
67
Русия се опитва да разруши идентичността на беларуския народ
Снимка: БГНЕС

Русия се опитва да разруши идентичността на беларуския народ, заяви в Министерския съвет беларуският опозиционен лидер Светлана Тихановска на съвместна пресконференция с министър-председателя Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, с които разговаря преди това, цитирана от БТА.

Ние в Беларус показахме, че сме на страната на украинците, защото разбираме, че те се борят не само за своята страна. Съдбите на двата народа са взаимносвързани, каза Тихановска и добави, че в Беларус не може да има мир и сигурност при условията в момента.

"В Украйна се борят срещу руските ракети, докато в Беларус се борим срещу подчиняването на нашите институции, икономика и медии и срещу русификацията", заяви Светлана Тихановска.

Тя насърчи българското правителство да подкрепя Беларус в борбата ѝ срещу руските амбиции и аспирации.

Тихановска обърна внимание, че трябва да се прави разлика между режима в Минск и народа на Беларус, защото беларуските граждани подкрепят украинците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: БеларусТихановска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То първо няма беларуски народ. Беларуси, руснаци и украинци са една нация.
40
6
 
17
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
Ех как са и изчеткали мух ъла преди да я снимат. Много са добри.
39
5
 
16
 
! Отговори
Аууу преди 2 месеца
Това ли е новата "героиня" ? сигурно скоро и нея ще възпяват като навалния. Има място, земята е голяма.
38
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И руснаци, и украинци и беларуси са постсъветски народи, минали преди това и през царизъм, крепостничество. С всички дефекти и цялото бреме на наследството. Увредени и от етническия инженеринг на Сталин, който размествал народите както си иска.
37
2
 
17
 
! Отговори
ХЕ ХЕ! преди 2 месеца
Все едно живее в Беларус че дакаже нещо вярно!
36
17
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Чебурашките не могат да развиват завладени територии.Вкарват танковете и след това не знаят какво да правят.Преди ок.150 год. САЩ завладяха Калифорния от Мексико.Днес никой в Калифорния не си помисля да се връща в Мексико.Завладените от Русия при първа възможност бягат с 200/Финландия,Прибалтийските Републики,държавите от СССР/.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Вълканов. И ти си кат македонски учЕн.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това ще каже. Няма какво друго да каже. Само глупости.
33
3
 
12
 
! Отговори
Леле мале ко туй преди 2 месеца
нящо дето мяза на онуй нящо Навално....
32
1
 
7
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Срещнали съ две С///враки на седянкъ да оправят клюките! - )))
31
3
 
4
 
! Отговори
Вълканов преди 2 месеца
В нашата история, Кубрат е събрал в един народ всички преселващи се Български групи от Азия, обединява се с държавата САМО на брат си Шамбат Кий и създава империя от Волга до Германня, обединява Хунори, Саки и Сармати в един народ. Крум обединява България с Македония, част от Тракийската земя.За съжаление , Византийското лъже Християнств е разцепвало държавата,, за да ни докара до днешния хал на една нетрайна сглобка..
30
0
 
10
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
Е,в Беларус прозападните политици се радват на десет пъти по-добри резултати от тези в Русия.Тази си спомням,че получи 8%а Лукашенко 80%,но ЕС поиска преходен период като се даде властта на тази,тъй като изборите ЕС ги обяви за фалшифицирани.Лукашенко на въпрос на журналисти от западни медии дали ще сдаде властта на опозицията се пресегна към хеликоптера,извади автомат Калашников без пълнител,както снимат във филми от Азия, казвайки,че това ще получат от ЕС.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това Светлето Тихановска ли е? Много я обичат в Беларус. Ще и теглят една м...а, само ако посмее да се появи.
28
4
 
10
 
! Отговори
Bg преди 2 месеца
Може ли да я изпратят от нас на посещение в Беларус ? Леле как ще й се зарадват. Малей каква съдба я очаква .... до навални има място...червеите и те искат да хапват, и ъе са животинки
27
2
 
8
 
! Отговори
Вълканов преди 2 месеца
Путин се оитва да консолидира Руката нация и да я направи народ. В историята, много ръководители на даден народ са се опитвали да присъеденят различни племена към собствения си народ, използуайки различни начини и средства.Например Бисмарк е упял да присъедени Германскитедйржавици към Прусия и създава единен Германски народ и държава. Ататюрк от многобройните различни народности, етноси създава Турският народ от 21 различни кръвни хаплогрупи.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До сега бяха , Зеленски и Борисов , а след тях и нови ''атлантици '' се показаха от нищото !
25
0
 
5
 
! Отговори
Путаран преди 2 месеца
От мен целувки на мустакатия сладур дето ви жули всички! Две години се мъча в Украйна да сложа една дружка като него, ама лошите западняци не ми дават. Само да сглобим Арматите един път...
24
4
 
17
 
! Отговори
Аман вече преди 2 месеца
Аман вече от разни прелетни птици, дето идват тук на "дрън дрън, че пляс" представления.
23
4
 
18
 
! Отговори
И тая ли преди 2 месеца
Извадиха от нафталина?!
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Познавам и хора от Беларус и хора от Украйна, всичките са едни и същи и ядат и пият заедно после се хващат за косите. Пълни алкохолици. Все същия ген и то не кой знае какъв. Има разбира се изключение на са единици.