Йотова убедена: Президентът ще спази всички разпоредби на Конституцията

"Има едно голямо недоразумение между самите партии вътре в управляващата коалиция"
13
Йотова убедена: Президентът ще спази всички разпоредби на Конституцията
Снимка: БГНЕС, архив

"Има едно голямо недоразумение между самите партии вътре в управляващата коалиция, или поне до вчера управляващата коалиция, така че всеки сега ще се опита "да си измие ръцете" с президента, на нас не ни е за първи път. Както винаги, той (президентът) ще спази и спазва всички разпоредби на българската Конституция".

Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, попитана за изказано мнение, че "ако консултациите са по-бързи, означавало, че президентската институция иска да има избори".

Още по темата
"Ще започнат консултациите в първите два дни на следващата седмица и след това - по останалия конституционен ред", обясни Йотова, цитирана от БТА. На въпрос как оценява диалога между управляващите партии до момента, вицепрезидентът Илияна Йотова отговори: "Интересен".

Както стана ясно по-рано днес, в съответствие с чл. 99, ал. 1 от Конституцията държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. На 11 март (понеделник) на „Дондуков“ 2 президентът ще приеме: от 9:30 ч. представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС; от 11:30 ч. представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“; от 14:00 ч. представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“.

На 12 март (вторник) държавният глава ще се срещне с: представители на парламентарната група на „Възраждане“ от 9:30 ч.; представители на парламентарната група на „БСП за България“ от 11:30 часа; представители на парламентарната група на „Има такъв народ“ от 14:00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
4
 
! Отговори
СОРОС!!! преди 1 месец
Ей! Давам ви пари! Ще правите каквото ви казваме или ще спите на паважа! Гадни българи!!!
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предателите на национални интереси нямат думата.
8
2
 
1
 
! Отговори
КИРЧО преди 1 месец
До Турция натвори СССРБраво баце! Отличник! Имаш 5.50 лв!!!
7
1
 
1
 
! Отговори
Киро преди 1 месец
ВЕДНАГА почвайте да оборвате лошите! Иначе няма да ни мине номера... И няма да получавате по 5 лева на пост... Мислете му!
6
3
 
1
 
! Отговори
ЛГБТ+ преди 1 месец
Радев е лош! Искаме Асенчо!!!
5
3
 
3
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 1 месец
Шапкаринът вече е само чиновник , който слага печати на пликовете ! Пликовете са раздадени - там са милиардите , които очаква бедната България , но които милиарди ще си поделят шайкаджиите от Парламента .
4
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Ще ги спази я. За служебен премиер се избира шефът на парламента Росен Желязков :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мистър Кеш просто ще се яви да раздаде кафето на консултациите нещата ги решават други хора един от тях е бодигарда на Тодор Живков и в последствие Цар Симеон II
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На коя конституция? На руската ли?
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бyтaй Cъrлacoвkaтa, шankaaa!