Не е разумно да се ходи на избори, ротацията е близо

Коментар на Албена Танева и Николай Димитров
Обновена: 7 мар 2024 12:01 | 7 мар 2024 12:00, Александър Попов
12

Независимо от критиките между партньорите и честото споменаване на избори, ротацията ще се осъществи. Това мнение изрази социалният психолог доц. Николай Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Според доц. Димитров не е разумно да се ходи на избори. По думите му алтернатива винаги може да се появи, но въпросът е да дойде и да е достатъчно привлекателна и добави, че на този етап президентската партия не е добра алтернатива.

"Всеки политик има отговорност не само към партийния успех, трябва да могат да водят политика - хем да не изнервят, хем резултатите, до които ще стигнат, да бъдат за всички нас. Достатъчно е сложна политическата ситуация. Да се спазват поетите ангажименти е безусловно важно. Всички говорят така, сякаш разбират, че няма да има избори. Изборите са само един от елементите на демократичния процес", коментира политологът и преподавател в СУ доц. Албена Танева.

"Високият рейтинг на президента е факт. Самата институция има такъв профил - трябва да обединява. Това не става по същия начин, когато се занимава с реалната изпълнителна власт", уточни доц. Танева.

Доц. Димитров е на мнение, че след ротацията ще бъдат сменени министри, но министърът на отбраната Тодор Тагарев ще остане. ПП-ДБ и ГЕРБ пък вероятно ще подпишат коалиционно споразумение и ще се разберат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
доЦЕНТ Димитрофф: преди 1 месец
По-добре да няма избори! Партията майка БКП и метастазите и в Интимната сглобка да управляват доживот! Така е демократично! И евроатлантическо! И всички ми$$ирки ще са доволни и щастливи,когато Винету ги гали по *** и им гъгне нежно с натежал коцкарски гласец - булю булю булю булю...
11
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Не в разумно да се ходи на избори. Хаха, аз за това от години не си губя времето да ходя да гладувам.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то и избори са безсмислени като на всеки 6 месеца се върти баницата съставена от крадци. въобще ротативката е най великото изобретение на Винету. хем всички крадат, хем народа мисли че печели
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трансформацията изисква сглобка!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези които най-реват, колко лоша алтернатива са избори, са тези които най ги е страх. Съвсем отделна тема е, че избори с под 50% участие не трябва да бъдат зачитани. Не е за подценяване и факта, че в тази малка територия, кадърните намаляват все повече и повече и алтернативите за избор не само, че са ограничени, ами мафията толкова се сраснала с държавата, че.. за мометна няма оправия.
7
8
 
4
 
! Отговори
Не може да има преди 1 месец
Президентска партия.Радев ще трябва да напусне Президенството.А той няма да се откаже от Резиденцията,16000 лв.заплата и другите държавни аванти.Такъв му е манталитетът-селски.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми не. Избори ще има! Демократично е и не скъпо - едновременно с европейските на 9 юни. Ако сега изпуснат - ще карат докрая в пълна омраза.
5
5
 
9
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Наш бочко много бърза за изборите, а не знае че неговият ро м лянски електорат е в чужбина , работи и 100 лв за глас отдавна не са му офетта. Цветните и те ще изгубят. Най - много да се изхарчат едни пари.
4
16
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Изборите ще доведат до още по-голям хаос и криза в България, а резултата от тях ще е абсолютно същия! Нищо няма да се промени с едни предсрочни парламентарни избори. Най добре е евроатлантическото мнозинство да се договори за едно стабилно управление на държавата. Това е което избирателите искат. А не спирала од безкрайни избори.
3
2
 
5
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 месец
Петте дявола:)))
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки, който се е наредил на хранилката от сутрин до вечер се опитва да ни убеждава колко лошо нещо са изборите.
1
4
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахааа, тези платените до кога ще обикалят студиата? Ротация няма да има. След промените в конституцията Рундю трябва да назначи за служебен премиер Росен Желязков /разбирай Боко/ :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))