Асен Василев очерта приоритетите: Еврозоната и доходите

Подпомагането на бизнеса също на преден план
22
Асен Василев очерта приоритетите: Еврозоната и доходите
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите в оставка Асен Василев очерта приоритетите на министерството в следващите месеци, които са важни за цялата страна.

"Двата стратегически приоритета пред България и Министерство на финансите са ясни – влизане в еврозоната през 2025 година и продължаване на политиката, стъпваща върху растеж на доходите и подпомагане на бизнеса", каза Василев по време на отчета на кабинета в Министерски съвет.

Василев съобщи, че НЗОК е приела мярка, която ще позволи да се намалят значително плащания за ключови лекарства, използвани главно от възрастни хора.

Той отбеляза транспортната свързаност между Гърция, България и Румъния и очакването на междуправителсвета спогодба за сътрудничество. Това ще задълбочи връзките ни с Гърция, добави Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приоритет номер едно трябва да бъде съдебната реформа, да може крадците да отиват на топло, а не на първия ред в парламента.
19
0
 
0
 
! Отговори
РАЗПРОСТРАНЕТЕ! преди 1 месец
Тумба ИМИГРАНТИ БИ ДЕЦА НА ВИТОШКА-на центъра на София? В неделя (10.03) от 18:30 пред МВР има протест! Да, странно защо в неделя-вечер пред празна сграда вместо в понеделник сутрин например да се блокира центъра! Но за момента е така! Тумбата задърпва момиче, нейн приятел опитва да я защити и над 10 мигранта скачат на 3-*** в центъра на столицата! Това е заради споразумението за въздушно-капковия шенген с подписите на Габриел и Денков! герб-сдс,пп-дб и дпс ни натресоха това!
18
1
 
3
 
! Отговори
Алън Копле преди 1 месец
Ами че те всички политици се грижат за доходите. За своите доходи...
17
0
 
2
 
! Отговори
Чавдар войвода!!! преди 1 месец
Айде,айде-още девет месеца останаха!Хей,хей евро мило,евро скъпо-ЗДРАВЕЙ!И който не иска или не му се вярва-да го ддухат на сухо,бре!Ха ха ха!Много мина,малко остана!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честит 8 март на асан василев
15
3
 
4
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Държавите ,които до сега не са го приели да не са глупави? Не сме длъжни да приемем веднага може да го отложим с 15-20 години да се стабилизира Европа понеже такава рецесия не е имало от втората световна война ! Стига сте ни го повтаряли ,хората не искат евро ! Само лъжат народа и после няма връщане назад! Колко от тези големи решения за България в миналото се оказаха от полза до сега ? Къде са хората ,които подписаха договорите ? Прах в очите на хората ! Завладяна държава.
14
2
 
1
 
! Отговори
Тагаренко преставя преди 1 месец
новия договор за 15 милиарда за САУ, понеже нашите ще се окажат липсващи след 3 месеца.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Транспорта че свързва с Гърция и Румъния мене не ми влиза нищо в джоба. Сигурно на някой му влиза но тогава ще си плати а защо държавата ще плаща за тия пътища. Внася ЕС пари в България и плаща после на България а не България да трябва да плаща за магистрали които са ненужни.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко ще скочи дохода и на кой ще скочи. Но без да дигат цените. Дайте числа и народа ще гласува веднага на референдума да се махне лева. Но няма такива данни и как очакват да им е верва. Шяло да се сменя по курса ама и сега се сменя по сущия курс и без да се маха лева.
11
1
 
3
 
! Отговори
Герасим преди 1 месец
933 лв. Не са доходи, а подаяния. Удвояване на МРЗ и то още от следващия месец трябва.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питaмe Пocoлcтвoтo щe ни вkapaт в eвpoзoнaтa, koлkoтo и kakтo ни вkapaxa и в Шeнreн...
9
3
 
2
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Но доходите за уср. България не е приоритет и никога не е била. слава Сглобарини ;)
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А. Василев изобщо не се интересува от доходите. МРЗ сега трябваше да е поне 1200-1300 лв. Отложи увеличението на пенсиите за юли, когато ротацията ще се завърти и ГЕРБ няма да дадат никакво увеличение. Отряза коледната добавка на пенсионерите, ще отреже и великденската добавка. Сега се хвали, че бюджетът бил добре. Ами добре ще е, след като открадна коледната добавките на старите хора.
7
3
 
2
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Тоя очертава приоритети. Та ние бяхме изпълнители всички критерии за еврозоната преди Радев Разединителят да назначи тоя схемаджиия обикновен за финансов министър. Има ли човек, който да му вярва на тоя още? Чертае приоритети и сменя хората в митници, магистратите, НАП и където може със свой. Защо
6
8
 
4
 
! Отговори
ТЕД преди 1 месец
Каква еврозона ги гони тия? Съюза ще се разпадне в близко бъдеще, а всички в еврозоната ще платят чужди дългове - това ще е поредното ограбване.
5
6
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Никъде нема да влезнем, най много до гората да идем
4
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Много избързва с хубавите думи, като влезе България в Шенген и цените още по-нагоре ще отидат. Ако щете вяравйте, но след въвеждане на еврото Хърватия става още по-зле. И тук ще стане така. То сега е зле и се печата валута без контрол, а какво остава с минаване към евро.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На преден план би трябвало да е изчезването ви от хорзонта.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Струва ми се , че след войната никой няма да се заинтересува от нас.Сега е моментът..Ако е в ръцете на Борисоф , това ще е цирк .Борисоф има друга цел.Да разиграва Запада заради кандидатурата му в списъка ,,Магнитски".Еврозоната му е последния кахър.
1
2
 
8
 
! Отговори
aaaa преди 1 месец
А нещо за Българските граждани във таз програма?Или те не са приоритет!