Лена Бориславова: Да, опростачването на българската политика все още е тук

Промяната обаче идва, пише тя
8 мар 2024 15:36, Нели Христова
242
Лена Бориславова: Да, опростачването на българската политика все още е тук
Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ и ДПС всъщност все още не са губили истински власт, защото са в регулаторите и в съдебната власт. Ето затова има толкова остра тяхна реакция на идеята за механизъм за излъчване на независими кадри в регулаторите. Чак сега сме в точката, в която те истински могат да изгубят власт - не за 9 месеца, а в органи с мандат от по 9 години". Това коментира във Facebook бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова.

Думите ѝ са в отговор на коментар под нейна публикация, в който я обвиняват, че ПП-ДБ управляват с ГЕРБ, а "нарича това промяна".

Бориславова активно се включва да отговаря на нападки и по други теми, включително майчинството ѝ и Кирил Петков. За съпредседателя на "Промяната" жена пише, че докато Лена говори за "опростачаване в политиката", той "едно нормално изречение не може да върже". На това Лена отвръща внимание, че има разлика между простотията и словореда.

А на обвиненията, че получава 10 пъти по-високо майчинство от останалите жени, тя припомня, че има законово установен максимален праг.

Ето и постът, който Бориславова публикува:

Промяната идва.

Обещанието за ротация се спазва.

Страховете един по един си отиват.

Покачването на очакванията да живеем все по-добре и по-добре като в нормална европейска държава задължават всеки политик оттук нататък да гони тези резултати.

П.С.

Да, опростачването на българската политика все още е тук (основно в лицето на ИТН и Възраждане). Да, в парламента не всеки се бори за прозрачност и независимост, справедливост и законност. Но тези хора вече не управляват еднолично страната и бъдещето ни.

Дали и кой ще бъде изпран и от кого все още е рано да се каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
Зевзек преди 1 месец
Да,правилно.За всичко са виновни ИТН и Възраждане,а не управляващите.Има логика.
188
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудесно си живеем с мигранти с тояги и колове вилнеещи по улиците...
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази жена има толкова неадекватно поведение, че се чудя как така хем си образован, хем нямаш нюх към работата, с която се занимаваш. Трябва и още много четене, много учене. Не може три години да си все неподготвен и неадекватен. Радев от къде довлече тези хора? Държавата затъна яко.
186
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Слава Парапету!
185
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена от парапета в политиката, е обида към всички жени в България.
184
0
 
3
 
! Отговори
ник преди 1 месец
ето единственият представител на жените в Промяната. Между две пелени седне па напише нещо вмирисано. Борисов ви предложи вземете регулаторите, върнете мини стерствата.... Не помня да сте спечелили изборите.
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена от парапета, кариеристка, която се продава за пари и постове. И кой ще остане в тази държава с тези ненормалници от ПП в управлението?
182
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господи! И тази жена продължава да се пжказва. Малко ни е кривата уста Киро просто, да бъгва, опитвайки се да говори български, предимно лъжи и арогантни заплахи към Борисов и ГЕРБ. Само за изтеклите записи, незаконния арест на Борисов / опозиционен лидер/и лъжата в декларацията за гражданство, Киро просто и ПП трябваше да са минало
181
1
 
5
 
! Отговори
Има опростачване преди 1 месец
Но това се харесва на българския избирател. Погледнете процентите на ГЕРБ и ДПС от последните проучвания. Регулаторите нямат значение. А създадената от комунистическата олигархия ПП, продължава да губи позиции. И причините за това са две. Асен и Киро доказаха, че опростачения където и да го изпратиш по света да се ограмотява, си остава опростачен. А Лена здраво поработи за утвърждаването на друга характерна за българската политика черта, к*рварлъка.
180
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво идва М'а . Предатели, крадци, шарлатани, самозабравили се мошенниици. Идвали, вашето място е в затвора.
179
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Тая още си въобразява, че българската политика се върти около един "парапет"! Каква ротация измъчва болната глава! За да има ротация, трябва ПъПъ-тата да вземат Външно, а всички останали министерства да отидат при първата политическа сила! Но откъде толкова акъл?
178
1
 
15
 
! Отговори
РАЗПРОСТРАНЕТЕ! преди 1 месец
Тумба ИМИГРАНТИ БИ ДЕЦА НА ВИТОШКА-на центъра на София? В неделя (10.03) от 18:30 пред МВР има протест! Да, странно защо в неделя-вечер пред празна сграда вместо в понеделник сутрин например да се блокира центъра! Но за момента е така! Тумбата задърпва момиче, нейн приятел опитва да я защити и над 10 мигранта скачат на 3-*** в центъра на столицата! Това е заради споразумението за въздушно-капковия шенген с подписите на Габриел и Денков! герб-сдс,пп-дб и дпс ни натресоха това!
177
1
 
13
 
! Отговори
Минувач преди 1 месец
Идва и парапета. Идва й Киро. Халката на ленчето става широка затова пък тя няма проблеми с дефекацията.
176
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все едно кой е в регулаторите. Всички трябва да спазват закона и да работят съвестно.
175
2
 
13
 
! Отговори
Рейгън преди 1 месец
Не че нещо, ама аз живея все по-зле. Инфлацията е огромна, повишение на заплатите, като на Лена майчинските... НЯМАМЕ...
174
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само че "мунмурандума" е дело на ПП, а не на Възраждане или ИТН.
173
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки ден по 60 криминално проявени емигранти от ЕС се разпределят на територията България. Тази жена антропометрично или е ромка, или е еврейка.
172
4
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
А,защо се съюзихте с ГерП и ДПС ***?!? Шминдо вмирисана!
171
2
 
9
 
! Отговори
за окурвянето преди 1 месец
на българската политика да не говорим
170
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Секс , наркотици , пари , власт .