Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха късно без яснота

Срещата беше закрита и нито преди, нито след нея имаше коментари
Обновена: 10 мар 2024 08:17 | 10 мар 2024 07:30, Анисия Иванова
216
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха късно без яснота
Снимка: БГНЕС

Първият кръг преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ как да продължи управлението, ако има ротация Денков-Габриел, приключи малко след 22.00 часа снощи, съобщи БНТ. Преговорите за правителство след ротацията продължават и днес.

От страна на ГЕРБ на масата е сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. От страна на ПП-ДБ е сложен меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

Срещата снощи беше закрита за медиите и нито преди, нито след нея имаше коментари от участниците.

От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел, или ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни. Николай Денков подаде оставка във вторник.

В понеделник и вторник президентът Румен Радев ще проведе консултации с парламентарно представените партии преди да връчи мандата за правителство на Мария Габриел.

От страна на ГЕРБ-СДС снощи в преговорите участваха Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. От ПП-ДБ на масата седнаха Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

Дали и какво се разбраха преговорните екипи вчера вечерта и ще продължат ли разговорите - все още няма яснота.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
1
 
! Отговори
Питър Гейбриъл преди 1 месец
Е жираф в шалвари!
164
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
133 Мария Габриел работи от 15 години в структурите на ЕС, Брюксел. Първо като депутат в ЕП, след това като комисар, където е управлявал фонд от над 300 млд. Работила е с премиери, президенти, лидери от другите европейски страни и не само. В най-голямата европейска партия ЕНП, където членува ГЕРБ, е вице, което е голямо признание. Но на червения бае *** все му идва отвътре, да омаскари някого, щото е ***.
163
0
 
5
 
! Отговори
Платен рисърч преди 1 месец
19% за ППДБ при избори ако бяха сега! Ха ха ха! В мечтите на Киро даже са 7%!
162
0
 
4
 
! Отговори
Тези османски преди 1 месец
Партии трябва да се излекуват с АК-47 и да свършат като Чаушеску.Долу сараите!Да ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
161
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто Киро без да му наливат мозък Татко Петко и Курвалена как ще изкара изобщо тези преговори?
160
0
 
4
 
! Отговори
До 116 Истината преди 1 месец
Твоята истина си е само твоя, мечтай си я, желай си я, но иначе тя е една голяма измама и лъжа! БГ-то със всеки изминат месец губи от своя суверенитет и така докато напълно не заприлича на на колониална марионетка без грам достойнство и авторитет като държава.
159
0
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Ще я бъде ли $глобарията или пак ще се годим на избори ?
158
0
 
6
 
! Отговори
007 преди 1 месец
*** народ-за Просто Кирил гласува.
157
0
 
8
 
! Отговори
Една Колония преди 1 месец
Няма нужда от Премиер, Народно Събрание и валута! Една колония няма ссобствена национална външна и вътрешна политика!
156
3
 
11
 
! Отговори
До 155 преди 1 месец
Алоо кой кара насила ППДБ да се коалират с Герб които са компрометирани с корупция и са превзели цялата администрация, съд, служби ?Не излъгаха ли електората си, че ще изчегъртат Герб и Бойко? Ах горките ППДБ!
155
1
 
11
 
! Отговори
До 154 преди 1 месец
Алоо, предизборната програма на ППДБ е да изчегъртат Герб! Не мислите ли че предават тези 24% от гласувалите да тях като се коалират с Герб? Обратното важи и за Герб!!!Това е предателство на 50% от гласувалите ( за Герб и ПРДБ)
154
1
 
7
 
! Отговори
До Истината преди 1 месец
Просто и двете страни искат да крадат повечко и не могат да си поделят плячката. Дано не се договорят и да се отървем от тях.
153
4
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Просто ГЕРБ исщат да си крадат както преди, а Продължаваме Промяната не исща да им позволи това и ще има дълги преговори!
152
2
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са от едната страна на барикадата, само, че втората коалиция е компрометирана с корупция и са превзели цялата администрация, съд, служби и не пускат кокала, затова са трудни преговорите!
151
4
 
6
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 месец
До 152. Жив и здров да си! Ама пишеш глупотевини! Над 51% от гласувалите българи са дали гласа си за ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС!!! И двете политически партии-коалиции са ЗА Европейския съюз и НАТО! Именно това ги обединява!
150
0
 
10
 
! Отговори
До 152 преди 1 месец
Напълно сте прав. Никой не е гласувал за сглобката, просто подмениха вота на избирателите, по един непочтен начин. На всичко отгоре поставят начело на държавата лица, които не си тежат на мястото. Затова хората не им вярват.
149
6
 
6
 
! Отговори
До 151 преди 1 месец
Ааа аз ходих всеки път да гласувам!Само са не управлява ПП и кво? Пак ПП управлява! Никой от гласувалите не е гласувал за Сглобка, Денков, Габриел или Еврозоната! Факт! Но пак ни ги пробутаха с манипулации на резултатите, математически мнозинства, промяна на Конституцията итн!
148
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българина от мързел не ходи да гласува , А иска суверенна държава.
147
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 144Вероятно сте прав. Но, такава ни е съдбата. Не оценяваме истинските качества на политиците, дали го могат или не, на експертно ниво, а залагаме на хора недоказали себе си. Напоследък се нагледахме на хора, попаднали не на мястото си като управленци, но с патологична амбиция за власт и постове. Трагична история.
146
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро Тръмп като стане президент ,ПП нама да ги командва и Тръмп няма да ги пусни и на екскурзия в сащ )