Хекимян: Мъжете мигранти да бъдат изведени от "Овча купел"

Центърът трябва да бъде преместен в периферията на столицата, заяви той
13 мар 2024 12:27, Нели Христова
96
Хекимян: Мъжете мигранти да бъдат изведени от "Овча купел"
Снимка: БГНЕС

Мъжете мигранти трябва да бъдат изведени от "Овча купел", а центърът трябва да бъде преместен в периферията на столицата. Това обсъдиха общинските съветници Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС и Бонка Василева от ПП-ДБ-СС пред NOVA NEWS.

В четвъртък Столичният общински съвет (СОС) ще проведе извънредно заседание заради напрежението с мигранти в столицата.

"Настояваме за това извънредно заседание, за да разберем какви мерки е предприел кметът Васил Терзиев след проблемите в центъра на града и безброй сигнали на жителите на "Овча купел" за проблемите с хората от бежанския център там. Преди години той е бил място, където се настаняват семейства, предимно майки с деца. Напоследък обаче там живеят предимно млади мъже. Профилът на хората е изцяло сменен", заяви Хекимян. И допълни, че жителите на столичния квартал сами са си определили вечерен час и най-късно в 20.30 ч. жените и момичетата предпочитат да са си у дома.

Бонка Василева пък каза, че от 10 месеца насам камерите за видеонаблюдение в района не се поддържат и са дефектирали.

"Държавната агенция за бежанците е предприела мерки от 2022 г. с намерение центровете да се охраняват от МВР. Все още обаче частна фирма охранява този в "Овча купел". Това не е ангажимент на Столична общината. Решението трябва да се вземе от Министерския съвет. Освен това, мястото на такива центрове не е между блокове и детски градини. Те трябва да са в по-широката периферия. Но това не е работа на кмета на София", допълни тя.

Според нея темата с незаконно влезлите в страната ни чужденци е много чувствителна. "Напрежението е изкуствено създадено. Нарочно плашим хората, че има някакви мигранти, които тичат с прътове", допълни Василева.

Двамата общинари са съгласни, че е нужна по-сериозна охрана и видеонаблюдение в бежанските центрове, както и мъжете мигранти да бъдат изведени от гъсто населения столичен район "Овча купел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
А не може ли на Белене,там да го забелят?
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И вие с тях.Където те, там и вие! ЛЕК път!
65
0
 
2
 
! Отговори
България над всичко преди 1 месец
От България да се махат всички така наречени "бежанци"араби и украинци ,които не искат да работят за страната ни ,а чакат само на помощи ,които ние даваме .За мен арабите са си бойни клетки ,които само чакат да им се даде знак и започват война.А на урките(хахол) добре им дойде тази война за да лапат и те от останалите държави пари.Те сами са я предизвикали тази война с поведението си спрямо останалите им сънародници ,които не са фашисти.
64
0
 
7
 
! Отговори
До 60 преди 1 месец
До dado - Откъде накъде??? Има смисъл да са около големите градове само ако работят. След като са предпочели да живуркат на държавна издръжка, могат да правят това в отдалечени, запустели селца и няма да създават проблеми на никого.
63
2
 
3
 
! Отговори
Аман от умници! преди 1 месец
До Анонимен 64 - Когато започне активният курортен сезон, тогава ги извеждат от онези хотели и ги местят другаде. А през останалото време са там и поради това местните хора работят целогодишно, в противен случай биха имали само сезонна заетост. При това, всичко се плаща с европейски пари, а не с наши.
62
1
 
2
 
! Отговори
ОцелялОтСДС-Чумата преди 1 месец
На летището и при "партньорите" - в Австрия .
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъже на възраст 20-40 г.? Тоест такива, които трябва да воюват за родината си, а не бягат от военните действия, а ако живеят в мирна страна - трябва да работят, а не да чакат на соц.помощи и да питат защо за украинците се дават повече пари. Ами идват от Европа, затова са повече.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там наблизо има университет - НБУ. Има и училище. В очите на тези мъже християнките от бялата раса са плячка, която им се полага и спрямо която нямат никакви скрупули. Според техните традиции, всяко момиче, навършило 9 г. е вече жена за омъжване. Какво още да кажем? Че настанените там лица от мъжки пол са на възраст 20-40 г. и нямат жени, нямат и пари за да си платят услугите на жриците от онзи занаят.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да хакимян ще бъдат изведени ,за да ги посещаваш свободно.
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма какво да ги местите .Карате ги на летището по едно билетче и кой от къде е.Умните и интелигентните араби отдавна са си намерили място по света.То се видя че тези не стават за интегриране.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоа какъв лалавец е, няма втори такъв!!!!!!
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А украинците кога ще бъдат изведени от хотелите по морето?
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пуснете баретите да потренират в общежитието. Който оживее ще е много прилежен :)
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хекимян коментира ли пътната карта на ГЕРБ?
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откъде накъде Хекимян ще решава кой е мъж и кой не. Бързо ЛГБТ обществото да го осъди за изказването му и да бъде изключен от партия ГЕРБ за уронване на престижа й пред "големия брат" или "голямата сестра", или пък "голямото то". Не знам как да ги наричам, за да не се обидят от САЩ. Брат ли, сестра ли, то ли. Само те си знаят какво са хахаха Все пак всеки сам си знае мъж ли е, жена ли е, нещо друго ли е. Това природа и полове са остарели неща според разни модерно"мислещи" хора. хахахах
52
0
 
20
 
! Отговори
dado преди 1 месец
Да се преместят в Драгалевци и Симеоново.
51
0
 
39
 
! Отговори
БПФ преди 1 месец
Мигрите в центъра за настаняване имат вечерен час 19:00, но понеже ТЕ не го спазвали, местните хора да си самоналожат вечерен час ??? Що за *държава " сме тогава?
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А джендърите какво ще ги правим?
49
9
 
6
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
Не ги закачайте,бе хора.Те идват като инструктори тук.Ще са много полезни,защото от малки се учат на ,,военни действия"".
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хекимян,Кеворкян,все гербави под.логи,защо не предложат мигрантите да отседнат в Банкя,къща голяма,пък може и в родата,или в зайчарника.