Кирил Петков: Не сме се чували след снощните пресконференции с никого

През цялото време ПП не са контактували с Борисов
Обновена: 18 мар 2024 09:13 | 18 мар 2024 09:05, Нели Христова
187
Кирил Петков: Не сме се чували след снощните пресконференции с никого
Снимка: БГНЕС

През цялото време на последните преговори с ГЕРБ-СДС за правителство не сме контактували с Бойко Борисов. Няколко пъти опитах да направя връзка с него, но той явно настояваше да общуваме само с преговорния екип. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков в студиото на bTV.

Ние бяхме оптимисти, снощи в 18 часа колегите казаха, че са готови да се върнат към първоначалната уговорка – управление с ротация на 9 месеца, и ние се съгласихме, каза Петков.

Отстъпихме пред настояването Мария Габриел да е и външен министър освен премиер. Двамата с акад. Денков очевидно си имат доверие. Само три в света са такива случаи и това не е типично, но отстъпихме, каза Петков.

Но в 18 часа ни казаха, че не могат да подпишат споразумението. В него става дума за следващите 9 месеца. Рестриктирахме плаващите мнозинства, за да спрем тази практика и да продължим да се срещаме всяка седмица и да се уговаряме какво правим през следващата.

При регулаторите като премахнахме всякакви квоти правим процеса по смяната на ръководните им органи може би по-бавен, но по-отворен пред цялото общество. Те сякаш приеха това, каза още Петков.

Но ние искахме за службите да има реформа и това да се впише в споразумението. Колегите тук имаха проблем с фиксирането на точна дата за започване на реформите, искаха да има по-свободен текст. Ние сложихме дата 31 юни 2024 г. за започване на реформите в специалните служби. Тяхната версия беше без точна дата. Чувството беше, че има още едно-две уточнения, но после се оказа, че не е така, каза Петков.

Според него нищо не предполага днес папката да се върне празна, имало още 7 дни да се разберат за всичко.

"Не сме се чували след снощните пресконференция с никого. Отивайки на избори с тази социология нищо няма да променим", каза Петков.

Той предположи, че интервюто на Асен Василев в 20 часа по Би Ти Ви снощи не е нещото, което е преляло чашата у ГЕРБ. "Според мен по-скоро са имали време да прочетат внимателно с лидера си споразумението и са решили, че не им харесва", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
2
 
! Отговори
Абитуриент преди 1 месец
Никой ли не ти звъни котенце да те води на бала? Ще ти звънне някой чичко, и да знаеш ще те води, но трябва да му дадеш.
152
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро просто иска да изхвърли ДПС, но да си запази правото да търси подкрепа от БСП и Възраждане. Иска също, несменяемост на свои министри, дори ако се провинят, което блокира Габриел, която наси отговорност за тях, като премиер. Иска само свои хора в регулатори, понеже те били най-добрите, според него. Е, не може.
151
1
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 месец
А тия зеленчуци, които си мислят, че имат водеща ролят ще гризнат дървото на изборите:))))
150
1
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 месец
Ще има нов обрат, правителство няма да, има, всички чиновници стават жалки, ако останат без депутатската заплата все едно ще огладнеят, важното е едни зеленчуци да бъдат откъснати и превърнати в тор:))))
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво слушате ПП ,значи Борисов не се притеснява от избори ,ни вие при избори че имате 7.8 %или 10 депутати за кви прегиворо говорите на тъмно от една седмица ,какви криете отново от българския народ вие си изграхте картите ,и Борисов каза нямали преговори че ходите на избори ,и народа че ни накаже защото подарявате милиони на Украйна ,а нямало пари ,ади при итн предатели
148
1
 
9
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Ей тъпирчо Кирчо връщай се оттам от където изпълзя.Ех Канада там предателю ти е мястото.
147
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Посолството че е докато ,Тръмп стане президент ,после ПП че гледат по микроскоп ,посолството и сащ )
146
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Стой до телефона и очаквай позвъняване от Посолството.Ще чуеш указанията.
145
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този на снимката е напълно невменяем!
144
2
 
4
 
! Отговори
Марчето и академика преди 1 месец
Не сте се чували естествено. Дали сте обещание на килимчето? Разпределили сте регулаторите с Пеевски и министрите с Борисов? Хитър петър, Пинокио и Наско полицая.
143
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отказвам се да гла-су-вам , ВЕЧЕ !!!!!И без това държавата ни е ПРО-ДА-ДЕ-НА , и който и да дойде на власт , НИЩО НЯМА ДА ЗАВИСИ ОТ НЕГО !!МЕРСИ И ЧАООО !
142
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Не сме се чуВАле ,.. сношкЯ , бяхме при Галя в посолството'' ...
141
1
 
9
 
! Отговори
1-3 преди 1 месец
Кире,при условие,че преди две години на тоя ден арестувахте Бойко,малко е смешно точно на същият ден да просиш и молиш за оставане в правителството! Капка мъжество не притежавате!
140
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми тия при избори са при итн ,така че нябажнижнс да се кривиш по тв
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нови избори.Няма да има!На никого не му стиска да излезне от властта!
138
2
 
7
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 1 месец
Само Шиши дава зор бързо да подписват, защото при правителство на ГЕРП и ДБиПП ШИШИ може да прокарва кражбите си, а при правителство на президента остава на сухо! ТОВА Е ИСТИНАТА - ШИШО командва кирчовците, баце и кокорчовците както си иска и НЕ ИСКА СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА УСВОЯВА, ДЕМЕК ДА КРАДЕ ТОГАВА!!!!!
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Па нали се целувахте с Бойко!Оти сега се дърпаш ?За пред хората ли ,бре Кирчо?
136
2
 
9
 
! Отговори
Кире преди 1 месец
Ленка и тя ли е на тия среднощни срещи.много ми изглеждаш на уморен.дръж парапета ,да не паднеш.
135
1
 
9
 
! Отговори
Ловеч преди 1 месец
Киро, какво стана със завода за електроколи в Ловеч, защо фалира?
134
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако утре стане война Кирил Петков ще бъде първият, който ще избяга на някой остров!