Габриел очаква извинение за обидите

Право на министрите било да си направят отвод
Обновена: 20 мар 2024 09:04 | 20 мар 2024 08:58, Петър Бойчев
109
Габриел очаква извинение за обидите
Снимка БГНЕС

Очаквам извинение за епитетите и обидите, както и за това, че не съм нарушила конституцията. С тези думи започна изказването си Мария Габриел на извънредния брифинг нае ГЕРБ.

Учудвам се, че за 9 месеца те не се научиха да не използват епитети. Дадените декларации за отказ са в нарушение на договорката ни, че този кабинет ще работи за 18 месеца, включи се и Бойко Борисов.

По отношение на министрите - всички министри, които и сега са такива, макар и в оставка, са поели ангажимент за 9 месеца за период от 18 месеца. Тяхно право е да си подадат отвод  на в този момент това може да бъде изтълкувано по различен начин.

Продължавам да вярвам, че България има нужда от стабилност и правителство

Благодаря за подкрепата, която имам, след като решихме да отстъпи в името на националния интерес.

ПП на ГЕРБ-СДС дава извънреден брифинг след като вчера номинираната от партията за министър-председател Мария Габриел връчи на президента Румен Радев изпълнен мандат.

Малко по-късно обаче от ПП-ДБ обясниха, че списъкът с министрите не е съгласуван и одобрен от тях.

Загадката на деня е дали новото правителство, което трябваше да се ротира с кабинета „Денков", ще бъде гласувано от депутатите в пленарна зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Осъжда ги по чл.146-148 от Наказателния кодекс. Когато си политик не можеш да си позволиш подобни изказвания. Очевидно протоколът им е чужд. Утре ще отидат и не се знае какво ще кажат на премиер, президент или политик от чужда държава. Това е вредно за България и много опасно и определено не влияе на международния ни имидж. Отделно тази новина ще е преведена в чуждата преса и колегите и от ЕС ще я прочетат. Денков веднъж вече се изцепи, че земеделците ни ка терористи...Просто не стават!
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
едно е ясно, тая мома и за Еврокомисар не става и за политик не става. Довиждане от политиката!
94
0
 
2
 
! Отговори
сем преди 1 месец
Интересно,защо Бойко навсякъде изпращаше жените,пазени отзад отедин и същ-мъж.Трябваше той да бъде на бойното поле.Тогава може би нямаше да има обиди.
93
1
 
1
 
! Отговори
анони преди 1 месец
И каква ще е файдата от извиненията?Казана дума-хвърлен камък-както се казва.Вече нищо не може да я върне обратно. На всички ни бе казано от ясно-по-ясно,че ГЕРБ са селски тарикати,предвождани от мафията-по думите на тия!И така ще си остане.
92
9
 
14
 
! Отговори
Кокорчо преди 1 месец
е международен аферист, измамил безброй свои бизнес-партньори, които водят дела срещу него и в момента!? Докарал страната до небивала инфлация и грамадни дългове!? И същото това НАДУТО, нахално и некадърно *** обижда Мария Габриел!? Божеее докъде стигнахме...
91
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обидно и подигравателно е да ти кажат че си хубава като в действителност си отвратителна от вътре и от вън.
90
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то обиди не е имало. Просто с поведението си показа че е кукла на конци в ръцете на мошеника Борисов. Как такъв премиер ще взема решения? За всяко нещо ще пита Борисов какво да прави. И тогава кой всъщност ще управлява Габриел или Борисов?
89
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Краят ви дойде!
88
4
 
12
 
! Отговори
Дръж се, Българийо! преди 1 месец
Какво ли не е минало през главата ти, та на щуротиите на тетките от снимката ли няма да издържиш?
87
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов пак се вживя в ролята на Цар
86
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нарекоха я "най-новото лице на мафията". След такова изказване как се сяда пак на преговори с нея, лицето на мафията?!
85
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честито политическо самоубийство!!!
84
6
 
31
 
! Отговори
Опг-Перник преди 1 месец
Истината,е че докато тия двамата дебелаци-Буци и Шиши не бъдат разкарани от политиката, България никога няма да тръгне нагоре.Това са хора,които унищожават бъдещето на децата ни.Проклети да са!
83
6
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
ГЕРБ са включили само сега действащи министри на ПП! Да не се правят на неразбрали! Та нали постоянно се хвалиха, колко били добри!
82
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ трябва да се извинят, че са включили в списъка с министри хора, които не са дали съгласието си. Габриел как е работила в Брюксел? Включвала е имена на хора в списъци без тяхно съгласие? Затова ли набързо я освободиха от там?
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честито ви политическо самоубийство!!!
80
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко е смешен страхливец, очаквам по студията да ни облъчват ден и нощ с анализите на Томислав Дончев и още един два придворни пудела. Боко го е шубе от предателство, затова използва само женска прислуга в предните редици.
79
7
 
20
 
! Отговори
Стоко преди 1 месец
На тиквата прислужничките се оказаха слаба работа. Габриел е сламен човек на друг сламен човек, който пък е човек на един дебел бандит.
78
6
 
24
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 месец
Как пък един МЪЖ нема смелостта да застане начело на преговорите от мутрите?ББ обижда жените,но все тях използва като се напече положеинето.Вижте,че никой от партията му не говори.Габриел-една посредствена жена я величаят като голямата политичка,а за всички беше ясно,че зад нея седи ББ.Защо една част от хората продължават да вярват на думите на ББ и Габриел остава загадка.
77
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние мислехме,че Габриел има топки,а тя имала само адамова ябълка.