БСП: Чудо е, че кабинетът издържа 9 месеца

ГЕРБ ще дръпне шалтера, когато ПП-ДБ са на дъното
21 мар 2024 22:19, Анисия Иванова
16

"БСП стои стои на позиция, че този унизителен театър, който разиграват, може да бъде решен само с избори, по възможност 2 в 1. От самото начало беше ясно, че нещата ще финишират така. От самото начало акцентът беше върху външната политика. Досега такова нещо не е имало. Всяка седмица са взимани решения, свързани основно с Украйна", заяви депутатът от БСП Атанас Зафиров в студиото на "Денят ON AIR".

Според него е цяло чудо, че кабинетът е издържал 9 месеца.

"Участниците са изчерпали доверието към тях с надеждата, че някакви несъвместими партии могат да са заедно. Съмнявам се, че нещо смислено може да бъде произведено. Взаимните унижения, нападки продължават. Усеща се страх. Той е основно в ГЕРБ и лидера Бойко Борисов. Всеки ден сме свидетели на груби нападки, цяло чудо е, че се задържаха 9 месеца", коментира гостът на Bulgaria ON AIR.

Зафиров поставя въпроса дали убитият Мартин Божанов Нотариуса е бил сътрудник на полицията, или на българските служби.

"Аз участвам в 3 комисии, които трета седмица вече нямат заседания. Първата причина е, че Комисията за контрол над специалните служби беше удобно обезглавена. Направиха го, защото усетиха, че губят мнозинството в нея и тя може да вземе решения, различни от тези, които искат от сглобката. Втората е Комисията по отбраната. Там ставаме свидетели на цирка с Тодор Тагарев. Веднъж успяхме да го спрем и сегашната ситуация показва колко прави сме били. Третата е временната комисия, свързана с дейността около Мартин Божанов, именно тя може да събори управлението на правителството. Страхът, че в тази комисия могат да открият нещо, блокира нейната работа", категоричен е народният представител.

Атанас Зафиров е убеден, че доверието на българските граждани е предадено, а кабинетът не е изпълнил своите задължения.

"Твърде възможно е и да не стигнем до избори заради този взаимен страх, който имат партиите. От ГЕРБ ще дръпнат шалтера на това управление, след като се убедят, че ПП-ДБ са стигнали дъното си. Видимо за всички е всеобщото отвращение и към двете политически сили и те много се постараха да стигнат дотук. Нищо не свършиха за 9 месеца", каза Зафиров.

Народният представител смята, че ротация ще има, но от това зависи дали ПП-ДБ са ударили своето дъно.

"Чувам нездрави слухове, че има възможност да се гласува премиер без състав на кабинета. Това не го позволява Конституцията. Те я нарушиха няколко пъти вече. Мария Габриел даде състав, в който половината политици не са уведомени за това. Скандално е да даваш имена на министри, които нямат желание да са в този кабинет", настоя Зафиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: политикагербBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Краси- О КРАСИ АЗ МЕЧТАЯ ЗА ОНИЯ 1995/1997Г КОГАТО БЯХМЕ МИЛИОНЕРИ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ- МОЯТА ЗАПЛАТА ЗА ЯНУАРИ 1997Г СЛЕД 20 Г СТАЖ- 12119 ОТ ТРУДОВАТА КНИЖКА, А СЕГА С ПИК И ЕГН ОТ НОИ - 12.11ЛВ СЛЕД ДЕНОМИНАЦИЯ, ИНФЛАЦИЯ НАД 2000%- ЕХ ДРУГАРЮ ГЕЧЕВ САМО ВИЕ ГО МОЖЕТЕ!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До баба Мара - Как да дойдат необременени млади хора, след като се дава път за кариерно развитие само на потомците на бившата червена номенклатура? Така е и в политиката, и в науката, и в бизнеса и къде ли не още в скъпото ни отечество днес.
13
2
 
1
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
Най-добре ще е др.Румен Гечев да стане финансов министър !Или поне Жан Виденов....
12
0
 
1
 
! Отговори
ами преди 1 месец
не е чудо. всички си продават майките на едро
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре бсп хич да не се обаждат. И без друго на кого му дреме за малка партийка маргинали.
10
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
кокалът ви държи всички в нс ако имахте достоинство отдавна да сте се махналида доидат млади хора необременени
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми ако издържи още три пъти по девет, ко прайм тогаз, бате Насо? А ти ко шъ кажиш, кака Корне?
8
0
 
6
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Е да ама направиха пари като да са били -9 години
7
2
 
5
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Чудо е,че БСП оше същесвува под вещото ръководство на Корнелия. В България няма политическа класа,а клика ламтяща за власт и пари.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Инфлация в най жестоката КОВИД епидемия- 0.1%,ТОВА ПРИ ГЕРБ когато ПП и Нинова поеха управлението само за няколко месеца ИНФЛАЦИЯТА ХВРЪКНА НА 17.7%, ЦЕНАТА НА ДИЗЕЛА СКОЧИ ДО 3.90ЛВ- СПРАВКА ЗА ЛЯТОТО НА 2021Г- FUELO- А ТЕТКА ДУДНЕШЕ ЧЕ ГЕРБ МЛАДЕЖИ СЕ РЕДИЛИ НА ОПАШКИ И СЪБОТИРАЛИ ТЕТКА- ДОЛНИ ЛЪЖЛИВИ И КРАДЛИВИ ОКЛУЦИ.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че кой не знае, че Боеисов е страхлив и арогантен? Това продължава вече 15 години! Затова народът му даде червен картон! Се га се чуди какви врътки да приложи, че да ни възседне пак, но няма да стане!! Отиваме на избори за да му стопим още сланината!!
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По конституция този, който спечели изборите, той излъчва премиер. Гробб не спечвлиха изборите, *** ра можеше да е премиер, ако има съгласие между двете политически сили, а то няма!!!! Тогава остават изборите.
3
1
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Комисии да има пара да пада другото е да си чешем езиците
2
10
 
7
 
! Отговори
Канев преди 1 месец
Цяло чудо е ,че тая проруска партийка е още в политиката ?! Без БСП ще сме много по-добре !!!
1
0
 
13
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
При толкова прибиране бих издьржал и -15 г