Денков: Аз бях персонално обиждан многократно, но не искам извинения

ГЕРБ трябвало да поканят ПП на преговори
Обновена: 21 мар 2024 14:03 | 21 мар 2024 14:03, Нели Христова
149
Денков: Аз бях персонално обиждан многократно, но не искам извинения
Снимка: БГНЕС

Драмата днес е да се стабилизира политическата ситуация, да влезем отново в процес на преговори. Колкото до обидите нека да напомня, че аз бях персонално обиждан многократно от Делян Пеевски, Делян Добрев, и Борисов скоро се включи, но не сте ме чули да искам извинения, защото в политиката няма място за игрички, ние не сме в детската градина. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в Брюксел.

Трябва да намерим решение. Фокусът трябва да е, че имахме преговори, екипът стана на ГЕРБ излезе и ни изненада, когато представи списък с министри, който не сме одобрявали, както и споразумение. Трябва да се върнем отново на масата на преговорите и да довършим да има отново България правителство, категоричен е Денков.

ГЕРБ прекъснаха преговорите, те трябва да се обадят и да кажат как да продължим. Най-големият проблем, който имаме днес, е, че доверието, което съм изразявал към Габриел беше счупено, трябва да намерим начин отново да влезем в режим, в който това крехко доверие, което бяхме изградили, да се стъпи на него и да се продължи нататък. Асен Василев е най-добрият финансов министър, с когото съм работил и трябва да излезем от режима този каза нещо на другия, а да видим как да съставим кабинет, подчерта Денков. Никога не сме обсъждали Тагарев в тези преговори, категоричен е Денков. Трябва да се използват всички възможности за преговори. И за първият мандат пише, че мандатът трябва да се разглежда като национален, така трябва да се разглежда. Винаги съм казвал, че ще работя да се реализира първият мандат, ако не стане, ще работя да се реализира вторият, но и в двата случая са национални мандати, коментира Денков. Мисля, че Габриел се е била поддала на тежък натиск от други хора и това е голям проблем, убеден е Денков. Поканата за преговори трябва да дойде от мандатоносителя, добави той. Някой се опитваше да взриви преговорите, е, успя, каза още Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
7
 
! Отговори
Аа не така преди 1 месец
То ти е хвалба. Ти си свикнал бе, Ники. Други, не са.
44
7
 
0
 
! Отговори
Кравар преди 1 месец
Не виждам какво се радват копейките и чалгарите . Правителство ше има . Сглобката си е наред .
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен също ме обиждат във форума на Днес, какво да направя, да си тегля чертата ли :)))
42
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакъв втори мандат. Всичките проблеми са започнали като на политическия хоризонт изгряха Харвардските (уж!) некадърни, но жадни за власт аматьори. На Денков му се услади да пътува, Асен се впи със зъби и нокти във финансите, Киро е черноработник, ще прави каквото и да е, само да е на хранилката, повечето им министри са безлични. Ама пълна скръб!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Меко казано, много меко казано повърхнсотно, некоретно и нагло изказване. 90% от изброените фигурират като последствие
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ааа, денко много обича да бъде "обиждан". Най-голямо удоволствие му доставят дебелите обиди.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако вземеш да се обиждаш в България, накрая ще си теглиш ножа Денков :)))
38
7
 
12
 
! Отговори
До МЛАДЕЖ преди 1 месец
Къв учен и академик е тоя ? Преправил западен препарат за миене на чинии и го кръстили веро! Лошото е че пред такива и.зроди Бойко изглежда добре и приемлив. Пълна трагедия!
37
7
 
14
 
! Отговори
$&_ преди 1 месец
Екскурзианта ,чии го дириш у Брюксел.Да не договаряш още скакалци.Хващай пътя към уКрайна сурикат такъв.
36
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Втория мандат е на ПП-ДБ и правителството трябва да е на ПП-ДБ. ГЕРБ отново пропиляха своя мандат за създаване на правителство.
35
13
 
8
 
! Отговори
За ПП-ДБ преди 1 месец
С втория мандат на ПП-ДБ нещата ще се случат. Няма как България да има правителство с мандата на мафията ГЕРБ!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво значи да се харесват ? Няма да се женят , имат държава да управляват !
33
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво запомних от управлението му , Тагарев , инфлация , мигранти , паметник , пътувания , цената на бензин и дизел , кризата с газа , въздушно -капковия Шенген , продънения бюджет . Не ви обиждам г-н Денков , само фактите маркирам .
32
7
 
13
 
! Отговори
А бе, преди 1 месец
...Денков, накарай ония *** да се извини бе, какви ги плещиш! Никой не те е наричал така, а Делян Добрев просто ти изобличава лъжите за Лукойл! И как искаш, да се обиждате, да се обиждате, и накрая пак да те назначат ,че да си пътуваш ?А дано , ама надали! Дори и доносите ви във посолството вече не хващат вяра!
31
4
 
7
 
! Отговори
Денков преди 1 месец
Лъскам го на Киро и Делян с език, за да е чист преди да се наведа.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешно, грозно, непрофисионално, нагло и лицемерно е всеки път като излизаш за репортаж вместо по наболялите и сериозни теми, да коментираш реакции (било те и иснтински или не), възникнали в резултат от ситуацията и пол и обществен натиск. Толкова е елентарно да разбереш колко струва един човек или партия....Смешно е вместо да търсиш решение да посочваш човекшки реакции.. Смешно е да търсиш подкрепата на малцинствата и ниско образованата част от обществото....
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До МЛАДЕЖИ как точно този Академик става такъв на такава възраст? С какви трудове, публикации и принос към науката? Можеш ли да ми дадеш пример, как този дисидент, в тази лоша държава, завладяна от мафията успя да се дореди до всички възможни хранилки, за да си вземе титлите? Кои конкурси спечели? Нека да осветлим и този казус.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви преговори, бе човек? Нали до сега преговаряхте и вие все не харесвахте предложенията? Какви преговори? Мандалото лопна! Айде, кой от където е дошъл натам да тръгва. Не искам да чувам повече тези имена.
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Донякъде съм доволен че под неговото управление свалиха паметника , защото това вече е разговор с Русия . Както знаем разговора , ше е бърз ,ясен и точен !
26
5
 
14
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Аз не съм чул обиди директно насочени към Денков, казани в националния ефир, както направи ококорения. Тези си мислят, че като говорят глупости са много интересни. Ето това е популизъм, да се правиш на много народен и да говориш с уличен език, мислейки че хората ще те харесат, защото си въобразяваш че така се доближаваш до тях!