Лена Бориславова за кабинета: Беше изпълнена лъжа по команда

Тя не знае как Мария Габриел би възстановила доверието в себе си
22 мар 2024 07:00, Нели Христова
146
Лена Бориславова за кабинета: Беше изпълнена лъжа по команда
Снимка: БГНЕС

"Мария Габриел създаде мост между ПП-ДБ и ГЕРБ, но сега тя е подменила текста на споразумението. Тя е накарана да подпише текст, който е по-ранна версия и различна. Какво стана и кой я накара да внесе тази папка по този начин?", коментира Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" турбуленциите между (не)коалиционните партньори в кабинета пред bTV.

Според нея трябва да има сближаване отново, за да се изгради доверие.

"От ГЕРБ прекъснаха преговорите. На 19 март, когато след множество ултиматуми, скъсяване на срокове, избягване на темите за реформи, лидерите на ПП-ДБ бяха на масата за преговори. В 12:30 часа в деня на връщане на мандата влиза Никола Николов, PR на ГЕРБ, и казва:"Време е!". Четирите дами станаха и тръгнаха. Комуникацията прекъсна. Бойко Борисов не вдига телефон. От медиите разбрахме, че Мария Габриел възнамерява да отиде при президента в 16 часа", посочи Бориславова.

"Учудих се на поведението на Мария Габриел, тъй като нямаме разбирателство. Беше изпълнена лъжа по команда. Каза се, че има решение и състав на кабинет. При преговорите имаше целенасочено изтичане на проектокабинет в медиите, който не е съгласуван. Представянето му с лъжа е метод на силови преговори, които целят от ПП-ДБ да бъдат принудени да гласуват това, което се поднася. Утре се готви още един ход. Ще се внесе решение в Народното събрание за избор на Мария Габриел за премиер без състав на кабинет. Силно се надявам, че това действие няма да бъде извършено", добави тя.

"Ако започнем да говорим отново, това ще е стъпка напред. Мария Габриел трябва да възстанови това доверие. Не знам дали е възможно. Как тя ще погледне тези 11 министри и ще започне да работи с тях отново, след като така използва имената им? Не може да се ходи и да се лъже, че има споразумение, когато такова няма. Зад Мария Габриел стои партия ГЕРБ и партийни лидери. Те трябва да говорят с нашите лидери, за да се разберат двете формации", подчерта Лена Бориславова.

"Николай Денков неведнъж е бил обиждан от лидера на ГЕРБ и депутати. Досега не е казал, че няма да води заседание на Министерския съвет заради това. Готови сме за разговори и изграждане на доверие. С ултиматуми не се прави. За да изпълним програмата, трябва да намерим начин да говорим. В това споразумение една от ключовите точки е да няма плаващи мнозинства и да има конкретен ангажимент за реформи. Това, че ГЕРБ не искат да влязат в ангажимент по тази тема е проблем", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я виж ти. Тази си е обръснала мустаците.
86
1
 
12
 
! Отговори
Ала бала преди 1 месец
За какво доверие говорите, когато не се уважавате и се надлъгвате един друг. Проблемът е, че имате мегаломански амбиции за власт, без да я заслужавате, защото всичко постигате с ала бала
85
1
 
13
 
! Отговори
ПП + БСП = РОДНИНИ преди 1 месец
ОТ 2020 ДОСЕГА ВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ 20 ГОДИНИ НАЗАД..ПРОТЕСТИ, ИНТРИГИ, ЗАЕДНО УПРАВЛАВАХА, ЗАЕДНО КРСДЯХА.... И АКО ПУТИН НЕ БЕШЕ НАПАДНАЛ ЕВРОПА И УКРАЙНА ОЩЕ ШЯХА ДА СА В КОАЛИЦИЯ...
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не доклатена съм грешница на любовта ..
83
1
 
5
 
! Отговори
Жената преди 1 месец
с шафрана защо не си гледа бебето?
82
3
 
2
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Герб и пп са си лика прилика затова се и взеха
81
12
 
6
 
! Отговори
maca преди 1 месец
Като чета коментарите по-долу разбирам защо България няма да се оправи, то от *** нагоре всички. Забравихте 12 г. Буда като ви тъпчеше и НИЩО не направи за тази страна. А за това, че нявън го имат за мафиот е точно така и за това и при негово управление пак сме и ще сме наникъде, набохте си го в мозъка. Бойко и Гроб са бита карта, крадци и мошеници, при това доказани!
80
0
 
4
 
! Отговори
Асенчо преди 1 месец
Човекьт взе парите , каза чакай малко -дръжте му петитеКукувица кука под зелена бука няма да ни стигнат още сто години
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИЗБОРИ ЛЕНЧЕ- САМО ИЗБОРИ, ДА ВИ ВИДИМ ГЕНИИ КО ШИ ПРАВИТЕ- ДАЖЕ ИВАЙЛА БАКАЛОВА НЕ МОЖЕ ВИ ПОМОГНЕ- А ТЯ МОЖЕ ВСИЧКО, ТЯ ЗНАЕ ВСИЧКО- ИЗБЕРЕТЕ Я ЗА МИС ПРЕМИЕР БЕЗ СИЛИКОН- ОТ ЕДНА ПОРОДА МУРВЕНТИИ СТЕ.....
78
2
 
9
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 1 месец
АЗ Я НАКАРАХ И ДОРИ ГО ОБЯВИХ ЛИЧНО СЛЕД ТОВА!! ЩЕ МИ СЕ ПОДЧИНИТЕ НА КОЛЕНЕ ПРЕД МЕН ВАШИЯ ГОСПОДАР ! :D
77
2
 
18
 
! Отговори
Чудя се преди 1 месец
Сега асен ще връща ли парите от енергетиката или ще попееПирамиди фараони и бальци за милиони
76
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мустаканката пак се развихри. Беше попритихнала, но сега пак пощъркля. Как не разбира, че не представлява обществен интерес.
75
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много се дразня така да изкривяват истината.Не сме слепи нито глухи!Гаргамелката не е създала никаква пропаст,а беше онзи,който след тежък махмурлук се изцепи,че била мафиотка.Страшно нелепо изказване и отвратителен език.Тея трябва да се научат,че така не може да се говори по телевизията!Ленчето вместо да изкривява реалността по-добре да си хваща парцалките и да заминава на остров ЕлБА,за да се хване за някой парапет!
74
0
 
9
 
! Отговори
МУТРЕСА преди 1 месец
ИЗМЕСТИ ОТ КЛАСАЦИЯТА ЖЕНИ, КАТО ЦЕЦИ И ИВАЙЛА..
73
4
 
17
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Кировата дьржанка пак се е развихрила нещоПолетите до гьрция на ресторант свьршиха мойто момиче
72
4
 
12
 
! Отговори
Студено и космато преди 1 месец
Когато компютъра блокира се прави рестарт. Когато политическата система блокира се правят избори.Ленчето и ПП не искат избори и всички знаят защо. Оглеждат се в бездната и бездната се оглежда в тях.Студено, много студено !
71
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена аз искам Борисов за премиер и неговият екип че тогава държава вървеше успешно а вас шарлатаните Вън мафия назначена Вън и ако още е останало правосъдие да ви разследват за всичкото за разрухата за хаосът за саботажите за грабежите Вън
70
4
 
13
 
! Отговори
Ле ле, преди 1 месец
Как може толкова лъжи да излязат от тази уста? Просто се чудя, да намеря поне една истина да е изрекла! А бе в тоя Харвард само на лъжи ,болни амбиции ,лицемерие и безскрупулност ли ги учат, или просто още си въобразява, че властта се крепи около един ...парапет? Извратена работа!
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато кекса бъде признат за спорт ще я има олимпийската дисциплина мушене на парапет.
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ленчето е най-честната и най-моралната.