Нападките продължават: Денков разкри, че Борисов се крие от Петков

Премиерът се надява ГЕРБ да се откаже от "тази авантюра"
Обновена: 22 мар 2024 09:20 | 22 мар 2024 09:20, Нели Христова
189
Нападките продължават: Денков разкри, че Борисов се крие от Петков
Снимка: БГНЕС

"Борисов се е скрил от Кирил Петков", това каза премиерът в оставка Николай Денков от Брюксел, където участва в редовното заседание на Европейския съвет.

"Това, което чух, че има идея да се вкара за гласуване само Мария Габриел като министър-председател би било груба грешка, защото отново ще изнасили конституцията. Съгласно конституцията министър-председателят и Министерският съвет се гласуват в един акт. Ако това бъде направено, означава, че само се симулира някаква дейност, която ще обърка още повече хората", каза още той.

Денков каза, че се надява ГЕРБ да се откаже от "тази авантюра" и отново подчерта, че разумното решение през цялото време е било да се седне на масата за преговори. Обясни, че вчера не се е чувал с никой от страна на ГЕРБ.

"Да тръгнем от изходната позиция, която беше договорена преди девет месеца и да видим как може да стигнем до съгласие. Няма друго решение", каза премиерът в оставка.

В четвъртък премиерът поиска от ГЕРБ да му се обадят, за да кажат как могат да продължат преговорите за общ кабинет. Думите му дойдоха в отговор на новия ултиматум от страна на Бойко Борисов от - че дава още ден на ПП-ДБ да помислят и да се извинят на Мария Габриел.

Денков заяви, че още се надява да се изпълни първия мандат. Но не изключи да се прибегне до втория.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДО 130 ЗНАЕШ ЛИ ИЗОБЩО ЗА КАКВИ РЕФОРМИ СТАВА ВЪПРОС 130 И ПО СКОРО ДА СЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА НА ТЕЗИ ШАРЛАТАНИ НАПРИМЕР 5 МИЛИАРДА И НЕЩО ИЗТОЧЕНИ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА ДОКУМЕНТИРАНО 130 ТЪРСИ СМЕТКА НА ТОЗИ ЗАЩО НЕ ГО ПРАВИШ
131
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разиграват цирк а иначе отдавна са патерица на ГЕРБ. Очевидна патерица. Затова и изпълняват сценария на ГЕРБ и непрекъснато се излагат за да блеснат отново ГЕРБ като по-малкото зло.
130
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избори без ала бала с президента без мадуровските машини без Киро да купува депутати и без Киро да предлага кодовете за машините и шарлатани Вън най накрая
129
12
 
7
 
! Отговори
До Селяка от Банкя преди 1 месец
Бойко чукаше с 200 сега го тресът с 400 - хахаха. Съдбата на всеки бай ***.
128
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да тръгнем от изходната позиция, която беше договорена преди девет месеца ХАХАХАХА ТИЯ ОЩЕ СИ МЕЧТАЯТ МАРИЯ ГАБРИЕЛ ДА ИМ Е ЗАЛОЖНИК СЪГЛАСНО ЗАПИСА А ТЕ ДА ИМАТ ЦЯЛАТА ВЛАСТ С 3 ПРОЦЕНТА ОБЩЕСТВЕН РЕЙТИНГ ХАХАХАХАХА
127
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денкооооов, къде са ви тунелите под Шипка, мостовете над Дунав, къде са му мегазаводите на Кирчо; искаше да залее България с радиоактивни батерии; щеше да КУПУВА!!! жито за попълване на държавния резерв! Пшеница?! България?! А какви гротески вкарахте във властта -само като се сетя за Наско дрогарчето и ми прилошава, а и десетки други шебеци,позинали за кокъла.
126
5
 
8
 
! Отговори
ПП + БСП = РОДНИНИ преди 1 месец
ПРОВАЛИХА ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН...... ОЩЕ ОТ 2020 СА ЗАЕДНО ПО УЛИЦИТЕ, ЗА ДА ПРОВАЛЯТ БЪЛГАРИЯ И ДА НИ ОБЕРАТ ПАРИТЕ...
125
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извини се, бе!
124
6
 
10
 
! Отговори
Ново време преди 1 месец
бат бойко се крие за да не се случат реформите в службите и мвр и да му бъде потърсена отговорност. Същевременно го е страх западняците да не го сложат в списъка магнитски (или други подобни) и не иска той да излиза като виновник за разпада на правителството.
123
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бибитков, не чу ли какво ти каза снощи парапетната мома - "Така не се прави"! Вие в пожарната не учите ли как се прави? хи хи хи
122
6
 
15
 
! Отговори
Псевдоумни хубавци преди 1 месец
Тия хубавци не се ли усещат, че се издъниха и станаха за смях. Всички разбрахме, че са пристрастени към властта, загубили всякакво приличие и достойнство.
121
4
 
10
 
! Отговори
...! преди 1 месец
Борисов изобщо не се е криел от "протестите", платени от Черепа/той сам се похвали/! Борисов ги остави да се наскачат на жълтите паветяла, да си разнасят кофчезите и бесилките, и даже изпрати полиция да ги пази! Цяла България видяха , как умните софиянци си върнаха ДС вън властта!
120
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме функционално неграмотен премиер, Киро и Послушко кое не разбраха от ИЗВИНЕТЕ СЕ БЕ!
119
8
 
8
 
! Отговори
Боко=Шишуминга преди 1 месец
Баце се криеше по същия начин от протестите, когато бяха излязли стотици хиляди и му искаха оставката.
118
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРЕД КАМЕРИТЕ : "НИТО ГЛАС ЗА БОРИСОВ,НИТО ГЛАС ЗА ПЕЕВСКИ ", " НИКОГА С БСП И ДПС "! От записите на Радостин Василев от събранието на ПП, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ посред нощ : "Всички министерства трябва да са наши , те са съгласувани с посолсТВОТО ", "Изпираме Борисов ,няма друг начин да стане правителството ", "ГЕРБ не са ни истинински врагове ,само маркетингов".
117
10
 
3
 
! Отговори
Боко с дупето широко преди 1 месец
Боко се крие и от мъжките жители на квартал фаkултето ,че го търсят да го eмнam.
116
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко прилича на *** Амин Дада, абсолютен човекоядец и сатрап. А пък този плъх Мики Маус прилича на обикновен вредител. За Мини Маус Гаргамел изобщо да не става дума. Егати премиерите имате. Не можете ли да изберете премиери, които поне да приличат на хора?
115
4
 
7
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Хаиде на избори и герб да изпада в изолация
114
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тоя Ака Демикденков се се изкзва отнякъде другаде, не и от тук. Ох, милия - не напътувал се, Ами сдавай поста и пътувай, пътувай .... прав ти път.
113
4
 
10
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 месец
...Борисов се бил криел от Кики Лъжата и Асен Чорапогащникът? Хайде малко по-сериозно!