Съдбата на кабинета остава неясна, депутатите не гласуваха Габриел за премиер

Точката не беше включена в дневния ред за петък
289
Съдбата на кабинета остава неясна, депутатите не гласуваха Габриел за премиер
Снимка: БГНЕС

Ще има ли правителство на Мария Габриел така и не става ясно и в петък, въпреки че вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде срок до днес на ПП-ДБ да се извинят и да преосмислят позицията си.

В четвъртък от ПП-ДБ пък отговориха на ГЕРБ, че те трябвало да възобновят преговорите.

Точката за гласуване на проектосъстава на правителството така и не беше включена в дневния ред на парламента за днес, а в 10 ч. Шефът на НС Росен Желязков даде почивка до 11 ч., когато ще започне редовния парламентарен контрол.

Лена Бориславова от ръководството на ПП-ДБ вчера прогнозира, че от ГЕРБ се канят днес да предложат НС да гласува само Мария Габриел за премиер без състава на кабинета.

Това обаче не се случи.

По-рано днес от Брюксел премиерът в оставка Никола Денков коментира, че Борисов се е скрил от съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.

"Това, което чух, че има идея да се вкара за гласуване само Мария Габриел като министър-председател би било груба грешка, защото отново ще изнасили конституцията. Съгласно конституцията министър-председателят и Министерският съвет се гласуват в един акт. Ако това бъде направено, означава, че само се симулира някаква дейност, която ще обърка още повече хората", каза още той.

Според него единственият вариант за изход от ситуацията е ГЕРБ и ПП-ДБ отново да седнат на масата на преговорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: кабинетМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
0
 
0
 
! Отговори
Поли преди 1 месец
ПП-ДБ се издъниха жестоко
257
0
 
1
 
! Отговори
Апел към ГЕРБ-СДС преди 1 месец
Невъзможно е да работите повече с палячовците от ПП-ДБ! Лошото е, че освен палячовци са и насилници, изнудвачи, мошеници и шарлатани! БОЙКО БОРИСОВ, РУМЕН ХРИСТОВ И ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ И СДС ИЗПРАВЕТЕ СЕ ГОРДО И ИМ БИЙТЕ ШУТА! Изпратете записите на всички членове на групата на ЕНП, на посланиците на ЕС и САЩ,за да придобият пълна представа какви хора са от ръководството на ПП-ДБ!
256
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тая ще е премиер от калибъра на предшественика й - неграмотника Денков. Ама от брюкселска хуртизанка какво да сеочаква
255
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Сглобков кабинет ще има, със или без Габриел, но ще има! Вече има индикации, че пак ще съберат и ще се споразумеят в името на личното оцеляване! А прецани отново ще са наивниците, дето вярват, ту на Боко, ту на подмянаджиите! Жалко за България, тя просто е обречена да загине дори и като територия!
254
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КО ИЗМАЧЕНА МУТ"РА НА ФОТОТО.
253
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
265 Уау,уау!! Човече, намали другата! Габриел носеше смешния бутафорен сламен човечец, с рибешкия поглед, на гърба си. Денков и хабер си няма от външна политика, от политика изобщо. Той само казва това, което други му подават. Габриел е уважаван политик в Брюксел и не само. Тя е на светлинни години пред Денков, дори е неуместно да я сравняват с този безличен човек и кариерист. От типа "чиновникът Плюшкин".
252
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някаква *** от съмнителната социологическа агенция "Катар", твърди, че ГЕРБ била етикетирана като европейска мафия"? Без да уточни кой е направил това етикетиране. Явно, мафиотите от шарлатанската коалиция ПП,ДБ/ДС, са го направили.
251
4
 
5
 
! Отговори
Не разбирам! преди 1 месец
Щом се изнесе пред всички, че Габриел е от мафията, защо академик Денков я търпя досега. Вместо да я вкара в затвора. Можеше ътрешния министър да я арестува и да я вкарат в Сливенския женски затвор. Щеше да лежи поне 5 години на топло.
250
4
 
3
 
! Отговори
Горе главата! преди 1 месец
Представете правителство на малцинството и каквото сабя покаже! То с ръководството на ПП не може да се преговаря, те са истерици, лъжци и измамници!
249
2
 
5
 
! Отговори
ПП-ДБ развързаха преди 1 месец
ПП-ДБ развързаха торбата с парите и коментарите бяха налазени от ниско грамотни писачи! Това е положението, плява! После се чудим защо сме все на края! Предлагам на ГЕРБ-СДС, ако няма някакво решение до сряда да са готови с кабинет на малцинството, пък каквото стане! По-добре от съюз с долнопробни мошеници каквито са хората от ръководството на ПП!
248
1
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 1 месец
Abe Bojko Borisov ne e vo ZATVOR..?... kakvo cekate be od NEGO... sut vo debeloto dupe na Bojko be...
247
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буци е играч, мръсен, но играч. Мара за нищо не става, освен за брюкселска снаха.
246
11
 
13
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Съдбата на кабинета е пределно ясна. Отиваме на избори , ГЕРБ печели пълно мнозинство , прави самостоятелно правителство и си връщаме нормалността в държавата.
245
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирил Петков трошил бутилки след въпрос като каква Лена отивала на преговори, та както и тя казва мили ми Просто Киро и Лена - "Не се прави така!".
244
3
 
7
 
! Отговори
Не е сериозно преди 1 месец
До Анонимен Глупавите девойчета не вземат синовете на шефките на Астра Зенека. Глупавите девойчета работят в шивашки цехове, докато останат без очи или на 40 години все още са сервитьорки.
243
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро чупи чаши в главата на Борисов и ония му козирува .Това е пример как се унищожава една държава с компромати
242
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно македонско девойче от Гоце Делчев някакси станало еврокомисар , и в един момент се вързало на примамката на мутрата Боко Тиквата да става премиер на България ?! Много, много глупаво македонско девойче ...
241
5
 
10
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
До Анонимен Точно за това, няма да има избори, референдуми и всякакви други глезотии. Каквото кажат на Баце, това ще прави. Ако нямаше външен натиск, няма причина да стига до такова самоунижение. Права си е Нинова. Това е върха на човешкото падение. Но, нямат избор. Заповеди изпълняват.
240
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственият вариант за излизане от кризата е,не" да седнат на масата на преговорите",ами да се пръждосат възможно най-бързо от властта и да отиваме на избори,докато предателите от сатанинската сглобка не са затрили съвсем РОДИНАТА и НАРОДА ни!!!
239
11
 
15
 
! Отговори
анализатор преди 1 месец
Банкянската разбойническа организация е толкова престъпно-брутална в поведението си,че като нищо ще извърши противоконституционни неща.За да се спаси крадливия шебек от банкя от затвор,са готови да извършват престъпления.Пародията на човек от банкя, трябва да бъде вкаран доживот в затвора.