От "Движение "Бузлуджа" отвърнаха на удара: Фалшива е Нинова!

Ние сме социалисти, заявиха те
24 мар 2024 16:25, Нели Христова
54
От "Движение "Бузлуджа" отвърнаха на удара: Фалшива е Нинова!
Снимка: БГНЕС

 Време е председателят и тясното ръководство на БСП да докажат, че наистина са леви хора като поработят като редови социалисти, казват в общо изявление 10 от "изключените" от БСП на заседанието на конгреса преди повече от година и възстановили вече членството си в партията
 
Фалшива е Корнелия Нинова, ние сме социалисти. Това заявиха в общо изявление Ана Пиринска, Светлана Шаренкова, Ваня Добрева, Николай Бериевски, Кирил Добрев, Петя Мхалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов и Петко Димитров. Всички те - социалисти от София - бяха "изключени" от БСП преди малко повече от година на заседанието на 50-тия конгрес. Те вече възстановиха членството си в БСП след изтичането на едногодишния период, както повелява партийният Устав, и се включиха в новосформираното в събота Движение "Бузлуджа" в партията.

"Кой е фалшив - Иван Таков или аз? Та ние двамата сме четвърто поколение социалисти. Фалшива е седесарката-приватизаторка Корнелия Нинова, каза Атанас Атанасов, който беше водещ на срещата на социалистите в събота в Зала 6 на НДК, организирана от Иван Таков и социалисти от Софийската организация на БСП.

Колкото до "Движение "Бузлуджа" в БСП - то беше създадено от над 500 социалисти, членове на БСП. Всички останали в залата бяха гости, които недвусмислено заявиха желание и готовност да участват в обединение на лявото. Това е една от основните стратегически цели на "бузлуджанци". Това е и една от основните разлики между Нинова и тясното ръководство на БСП и учредителите на Движение "Бузлуджа" в БСП. Първите наказват и изключват, вторите събират и обединяват. И още една разлика - първите съществуват единствено и само, за да воюват с ГЕРБ, а вторите се борят да представляват работещите в България".

Всички наказани преди повече от година софийски социалисти изразиха възмущение от опита на Нинова и тясното ръководство на БСП предварително да оправдаят прогнозирания от политолозите нисък резултат на партията на предстоящите европейски избори на 9-ти юни с действията на несъгласните с тях леви хора. "Прехвърлянето на вината за един евентуален бъдещ провал е поредният отказ на ръководството да поеме отговорност за действията си", заявяват те и продължават: "Позицията на Изпълнителното бюро на БСП относно Движение "Бузлуджа" доказва факт, който отдавна сме установили. Корнелия Нинова и обкръжението й правят неистови опити да приватизират БСП. Това ние няма да позволим, категорични са те. - Заявихме го съвсем ясно на срещата "За бъдещето на БСП и лявото". БСП е партия на всеки един социалист. Това Корнелия Нинова и тясното ръководство отказват да приемат. И от години по всякакви начини и с всички средства отстраняват, остракират, изключват, заклеймяват, манипулират и лъжат с една цел - да превърнат партията в тяхна лична фирма, която да търгуват политически. Не са им нужни хора с различно мнение, не са им нужни изобщо хора, защото има ли хора, имат проблеми".

Според тях твърдението на Изпълнителното бюро, че в залата в събота не е имало членове на БСП, а лица от други партии, е поредната манипулация. "Много от хората, които бяха в залата, са лица, разпознаваеми в общественото пространство, благодарение на БСП. Хора от различни поколения, дали живота си за партията, хора с мнение, доказано леви хора, хора, заемали високи държавни позиции от името и благодарение на БСП. Част от тях Корнелия Нинова и тясното ръководство наказаха, изгониха, унизиха. Принудиха ги да потърсят друг начин да отстояват лявото, защото те доказано могат да го правят. По тяхно време за БСП гласуваха милион и над милион души. БСП беше първа или втора политическа сила, сега партията е твърдо на дъното, а скоро може да се бори и за 4-те процента. Днес за БСП гласуват 4-5 пъти по-малко - ето това е "заслугата" на Корнелия Нинова за БСП. Считаме, че вече е време тя и тясното ръководство, ако наистина са леви хора, да го докажат като поработят като редови социалисти за БСП. Така, както ние сме го правили и продължаваме да го правим. БСП има нужда от истински леви личности, политически грамотни, които да я ръководят. Едва тогава ще стане силната, доминираща вляво организация отново".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Оставете другарката на мира.Още не е изпълнила мисията си да изкара БСП от парламента.Най-вероятно на следващите избори и това ще се случи.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП са една единствена партия, отцепилите се образувания не са БСП, те са всичко друго, но не и БСП. Ако БСП членовете позволят разцепването на партията, слагат край на столетницата и нейната история и развитие, както и на лявото движение в Бг . Е дали ще я има или ще замине в историята, зависи от членовете на БСП, дали ще се сплотят или ще я предадат и тръгнат след отцепилите се и ще я унищожат.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До маалатъ В Херсон Украйна има и българи и не са само укри.
49
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Вие сте срамното ни минало, и не следва да претендирате, че имате качества, които да ни поведат към бъдещето!Все още помним "договорките" и разпределените ресурси между "богоизбрани". Убедени сме, че и вие самите знаете, че тези 60% не чакат вас!
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идват Евроизбори и кхората, които ние изпратихме в Европарламента на предните Евроизбори искат отново да г изберем за да да продължат да представляват България в европарламента със заплати от някло десетки хиляди евро на месец, без да правят НИЩО за България, да не говорим за НАРОДА
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога Янчо Таков ходеше до Париж , ние не можехме да отидем и до Петрич. Гранична зона искаха открит лист.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хА хА - СТАРИ КОМУНИСТИ АТАКУВАТ ЕВРОАТЛАНТИЕСКАТА ПАРТИЯ БСП - И ТЕ ИСКАТ ДА ОТХАПЯТ ОТ ПЕТДЕСЕТТЕ МЛИАРДА ЕВРО КОИТО ЩЕ ПОЛУЧИ В СЛЕДВАЩИТЕ ШЕСТ ГОДИНИ.А ГАРАНЦИОННИЯТ ФОНД НА БЪЛГАРИЯ В РАЗМЕР НА 100 МИЛИАРДА ЛЕВА СЪЩО ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪЕ УСВОЕН СЛЕД ПРИЕМАНЕТО НА ЕВРОТО И ОТПАДАНЕ НА ВАЛУТНИЯ БОРД....ТА ДА Е ЯСНО НА ЕЛЕКТОРАТА-БОРБАТА Е ЗА УСВОЯВАНЕ НА ТЕЗИ И ОЩЕ ДРУГИ . ЕДВА ЛИ ВИЕ СКЪПИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ВЛИЗАТЕ В СМЕТКИТЕ
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен,к.40 Да не би сега Академика да те вози и теб, когато прави обиколки на земното кълбо? Като багаж ли те взема? Ти Иван Таков ли оценяваш или Янчо Таков? Явно си много много дърт щом си спомняш за баща му или си от групата склери.
44
3
 
1
 
! Отговори
ФАЛШИФИКАТОРЪТ преди 1 месец
НЕОБХОДИМИ СА ЕКСТРЕНИ МЕРКИ ЗА ОБЕДИНЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ЛЕВИ ДВИЖЕНИЯ И В СПЕШЕН ПОРЯДЪК ДА СЕ ФОРМИРА ЕДИННА КОАЛИЦИЯ НА ОТДЕЛНИТЕ ЛЕВИ ПАРТИИ, ЗАЩОТО 9 ЮНИ НИ ЗОВЕ. ВРЕМЕ Е ДА ВЪЗРОДИТЕ ЛЯВАТА ИДЕЯ, ЗАЩОТО КОРДЕЛИЯ Я ЗАГРОБВА!!!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само че Янчо Таков си излежа наказанието, а останалите крадяха цял живот
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До баба мара Бабо Маро, нали все още можеш да четеш? Дългият инкасатор я вкара в БСП, защото от СДС навремето я изгониха. Той я направи и своя заместник-министърка на енергетиката. И сега я защитава старецът му със старец. Време му е да се оттегли в пенсия.
41
0
 
5
 
! Отговори
на ход е Нинова преди 1 месец
Кой ще излезе прав. Комунистите на Нинова или тези от Бузлуджа. Кои са крадците от прехода, кой защитав интересите на олигарсите, кой е социалист и кой не. Маските падат.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога баща му на Иван Таков Янчо Таков караше ново БМВ из София ние карахме Москвичи.
39
2
 
9
 
! Отговори
someone преди 1 месец
Кирчо Добрев, Пирински, Станишката, Първанов и сие социалисти ? хахах , направо викнете и Гергов да е пълна картинката.
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Факт е, че много хора ще се откажат да гласуват за БСП, ако тези боккуци се завърнат в БСП.
37
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Факт е, че много хора се отказаха да гласуват за БСП заради Нинова.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Партията ни е бащиния. Върнете ни Партията.
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези тарикати ни казват, че БСП е семейна партия и те по наследство я притежават. Те са подходящи за някоя монархическа и дясна консервативна партия на старите аристократи. Те са всичко, каквото мразехме в БСП. Старите партийни родове в семейната партия си предават властта като монархия и няма спасение от тях. Те не са лява партия, а монархо-буржоазна партия на бизнеса и лъжата. Те въведоха крайнодесния плосък данък 10 процента, защото са част от бизнескартелите, Мафията и корупцията. Приятели н
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СТАВАЙТЕ РОБИ НА ТРУДА СРЕЩУ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ДЕТО ВИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ И НЯМА КОЙ ДА ГИ ПИТА КАК СТАНАХА МИЛИОНЕРИ- КАТО ВИ ОБРАХА ЕСТЕСТВЕНО....
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НО БУЗЛУДЖАНЦИ НЕ СА ФАЛШИВИ- МИЛИОНЕР, ДО МИЛИОНЕРА НО СОЦИАЛИСТИ- ТОВА Е ОКСИМОРОН- И ТОВА СА МИЛИОНЕРИТЕ ЗА КОИТО ЗВУЧИ-...НА КРАК О, ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ НА КРАК, О РОБИ НА ТРУДА...