Паскалев зове: Нинова да признае зависимостта си от хора като Пеевски

Тя трябвало да напусне ръководството на БСП
34
Паскалев зове: Нинова да признае зависимостта си от хора като Пеевски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова да си признае зависимостта от хора като Делян Пеевски и да напусне ръководството на БСП.
За това призова в предаването "Неделя 150" на БНР лидерът на "Левицата" Костадин Паскалев, бивш член на БСП:"Крайно  време е Корнелия Нинова да си посипе главата с пепел, да признае зависимостта от хора като Делян Пеевски и други подобни и да напусне, все пак не дотам унизена, ръководството на БСП, като остави възможността млади хора от калибъра на Иван Таков да поемат ръководството на партията".

Той изказа мнение, че управлението на Нинова е вредно за БСП, а "стилът и методите са опасни за съществуването на самата партия":

"Непрекъснати изключвания на членове, мълчание по редица важни за хората въпроси, високомерно отношение към кметове и европейски депутати, избрани с листите на БСП, високомерно отношение и към другите леви партии. Това е поведение, което не може да гарантира успех, качествено различен от това, на какъвто сме свидетели през последните няколко години".

Трудно може да се постигне промяна на политиката на БСП от хора, които са в партията, смята Паскалев и коментира:

"Трябва да се обединят усилията на всички тези хора, които имат сходни разбирания за развитие на държавата, за развитие на обществото, на икономиката и селското стопанство и за поведението ни като страна от ЕС. Да се обединят, независимо дали под егидата на БСП, или извън нея. Ние доказахме, че с диалог може да се постига обединение. Това обединение трябва да даде и своя политически резултат. Ако той е налице, тогава БСП ще има своята алтернатива, ако Нинова продължи това управление, което води до непрекъснато ограничаване и свиване на БСП и като политическа партия, и като политическо присъствие в институциите на държавата".

Костадин Паскалев изказа очакване в следващите седмици да бъде изградено ляво политическо обединение, което да участва със свои кандидати на изборите за Европейски парламент. 

Костадин Паскалев прогнозира преговарящите от ГЕРБ и ПП-ДБ "ще намерят т.нар. златно сечение за постигане на общите си политически цели, което в никакъв случай не ме кара да се чувствам оптимист":

"Ще запазят всичките си различия, ще запазят конфликтните си точки, но в крайна сметка ще се прегърнат в името на евроатлантическите ценности".

Според него само ДПС са готови за предсрочни избори сега, ПП-ДБ имат политически интерес изборите да са сега, защото доверието в тях спада, а ГЕРБ биха искали да отложат предсрочния парламентарен вот за след европейските избори, "когато ще могат да формират самостоятелно управление с ДПС".

По думите му най-вероятно до края на годината ще има предсрочни парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: ниноваПаскалев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
не само от пеевски ами и от иван костов какво общо има тя с бсп от кога е членспите по конгресите и не знаете за какво гласувате които си има бизнес да си работипо него и да стои настрана в българия няма вече партии а мощни икон групировки
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Основната цел е да се махне Нинова ,да се върне Станишката ,който е задължен на Борисов за европарламента.Старите вълци са яко огладнели и си го чакат с нетърпение.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеески държи сички не е само Нина. При приватизацията е заграбил доста и сега е в парламента с едничка цел да узакони.
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Основната зависимост на Нинова и партията и не е от хора като Пеевски, а от Русия и Путин. Паскалев нарочно не посочва истинската зависимост на Нинова, защото и той е не по-малко зависим от Русия и Путин.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Паскалев, а ти си зависим от Доган, каква е разликата?ДПС е проклятието на България.
26
0
 
2
 
! Отговори
Валя преди 1 месец
Кво зовеше бе ,,кажи на глас ясно за тия зависимости.Аман от интриганти ,с какво си по- различен от Лъжкинята Нинова и останалите.Вас България не ви интересува ,интересува ви само капачката.Наглеци!
25
0
 
4
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИ И ШАРАНИ! преди 1 месец
НАЧИ, БСП СА КЛОН НА ДПС? АПЪК РИСТЬО ОТ ДБ СЕДИ В СКУТА НА ПЕЕВСКИ? Е, ЗА КАКВА ПРОМЯНА НИ БАЛАМОСВАТ ПП-ДБ? ТО ТОГАВА ВСИЧКО Е ДПС И ГЕРБ!!!!????
24
4
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
То не само,че управлението на Нинова в БСП е вредно за партията,ами самото БСП е вредно за България толкова колкото и противокоституционното ДПС.Тия две секти трябва да бъдат забранени със закон.
23
0
 
5
 
! Отговори
00014 преди 1 месец
До ПроСоТоИ Масларова, онази дето парадираше със златните бижута си бижута пред гладните пенсионери.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доносите, мълчанието по неудобни теми, наказване и изключваме на хора без обяснение - не са ли това основните ценности на БКП/БСП??
21
1
 
6
 
! Отговори
00014 преди 1 месец
И сложат на трона СтанишеФ. Човекът без един ден трудов стаж извън номенклатурната прослойка.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"БосДоганците" правят същите проверени и изпитани измами на Промяната и Христо Дългоноско. Пеевски е плашилото за спечелване на гласовете на наивниците. А след измамата, ще седнат в скута на Пеевски и ще пият маззно турско кафе. Лъжат ни с едни и същи номера.
19
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
тия са ми много смешни...Събрали се побелелите дървени глави да лаят по Нинова!..И кои са те?..-Този,който ДЯЛКА с доган-украинеца Станишеф..Другия-пернишкото пиянде с "големия шлем" ,който произведе треторазрядната Мутра в "генерал"..Оня,дето "поемаше вината с мезетата"..Тия елементи не са излезнали още от "Тринадесетия конгрес на БКП"...Не могат да се отърват от детската си болест каминягите-"Врагът с партиен билет"..
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Боздуганците" къде са тръгнали? Най-вредните хора бяха в БСП. Правят партийки, не влизат. Провалиха се, искат и БСП да затрият. Хората няма да имат за кого да гласуват. Заради тях БСП ще изчезне като партия. БСП е единствената опозиция на Боко и Пеевски.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ще гласува за тези мошеници и бизнесмени като Гергов, Станишев, Първанов, Кирил Добрев, Таков и съдружници. БСП ще падне под 4 процента, ако тези се завърнат в БСП. Те са съдружниците на Боко и Делян Магнитски.
16
3
 
3
 
! Отговори
Оставка Импексова преди 1 месец
Обеща да опазите МОЧЧа и НЕ успяхте
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинчето ще ви закрие, намалявате с проценти на всеки следващи избори БКП :)))
14
2
 
5
 
! Отговори
да ама не преди 1 месец
Жената оглавява клубът по интереси в ДПС клатитурци -комунисти-
13
2
 
3
 
! Отговори
ясно преди 1 месец
значи обича да седи в скута на Делебянчо и да пие змазно кахфе
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БКП/БСП по презумпция са вредна партия. Не се отказват от идеята да построят развит социализъм, въпреки че знаят, че такова животно нЕма. Действията им са абсолютно популистки и освен да вкарват страната в криза - друго не могат.