ГЕРБ и ПП-ДБ да приключат бързо с общото излагане

Без доверие трудно се правят легитимни реформи
25 мар 2024 20:23, Александър Попов
28
ГЕРБ и ПП-ДБ да приключат бързо с общото излагане

Първият мандат окончателно се провали, след като Мария Габриел оттегли кандидатурата си за премиер и отказа да създаде правителство.

"Мнозинството се разпадна още от 6-7 март. При изчерпано политическо доверие трудно се правят реформи, които да бъдат легитимни. Затова краят е логичен, единственото проблематично е, че всичко става бавно. Този кошмар е крайно време да свърши. Колкото по-бързо ПП-ДБ върнат втория мандат неизпълнен, толкова по-добре", каза политологът доц. Стойчо Стойчев.

"Основната част от щетите ще бъдат понесени от ПП-ДБ. Но това съвсем не е краят. Ще имаме още циркови изпълнения, които ще наблюдаваме през следващата седмица. Наистина най-добре ще е да се приключи максимално бързо с общото излагане, което до голяма степен е продукт на наглост, арогантност и глупост", коментира социологът Кольо Колев за Bulgaria ON AIR.

Доц. Стойчев смята, че изборите биха били най-добрият вариант в създалата се ситуация.

Според Колев пък е възможно да се появят и нови политически формации.

"Не можеш с 1/4 от депутатите ти да притежаваш 100 процента от властта. Трябва да се направи коалиция, да разделиш част от властта и да играеш с партньори. Тук се играе малко като в детската градина, вместо те да бъдат господари на думите си, те слугуват на тях. Не съм оптимист, че и в бъдеще ще имат някаква форма на комуникация. Възможно е и преди предсрочния вот да се появят алтернативни политически формации", заяви той.

"Нови политически играчи са винаги опция. Доказа се, че не с много усилия различни могат да влязат в парламента. Много лесно могат да се намерят 2-3 партии, които да влязат във властта. Важно е и времето кога ще се излъчат предсрочните избори. Все още много трудно може да прогнозира дори избирателната активност, тъй като все още не знаем как ще бъдат разположени парламентарният вот и европейският", добави доц. Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 месец
За това на предстоящите избори масово за Възраждане и да изметем Европедалите от парламента . Да се прави чисто българско правителство не посочено от Козяк 16 и да се вкара ред в държавата . Изгонване на всички чужди киолонизатори и златото в български ръце и автоматично минималната заплата ще скочи в пъти.Вкарване ред във всички сфери най вече образование , здравеопазване и сигурност.Изгонване на всички чужди ислямисти и американски агенти от страната .Сегашната трагедия я виждаме всеки ден.
22
0
 
3
 
! Отговори
ппдбдпсгроб преди 1 месец
Боко и герб и шиши и дпс също са на 100% съпричастни за тоя цирк, защото пряко си го подкрепяха. Просто некви пълни недоразумения в живота бяха допуснати да си правят гаргара с българския народ и България. Тия ппдд даже и не разбраха каква роля са им отредили, а си я изиграха майсторски. За 9 месеца - едно голямо нищо, изпрахме далаверите на мафията, която ще се завръща на бял кон, все едно няма алтернатива. Кой виновен? - МАТРИАЛА.
21
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
Що бе нека да си продължат с излагациите! Даже викам сега за втория мандат да вземат и да си направят една нова сглобка и да си повилнеят на воля още 9 месеца и после пак да се скарат ужким де, за пред медиите и заспалите зрители на шоуто. И понеже наистина тоя народ е от овце, тъй ще е за напред, свиквайте! А може дори вече и да сте свикнали и затъпели напълно, знам ли!?
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мария Габриел нищо не е отказвала самостоятелно, както не е вземала самостоятелно решение. Всичко си беше надлежно съгласувано с Бойко и под негов контрол. Впрочем може да й е писнало да бъде ползвана като буфер м/у ПП и Герб и да е захвърлила всичко. Много жалко, че един иначе кадърен човек беше употребен по този начин....
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излагането е от страна на тъпанарътотБанкя, на който му треперят гащите, че при реформа в съдебната система ще отиде при бай Ставри за дълго. И кой му дава правото да харчи над 200 милиона лева за нови избори. А бе хора вие глухи и слепи ли сте. Не вдевате ли как се подиграва тозочучундур с нас.
18
4
 
6
 
! Отговори
Надя преди 1 месец
Кво искате от ГЕРБ бе кой се излага ,кой се държи циркаджиите? Защо ги слагате в един кюп,защо лъжете и объркване наивниците?
17
3
 
3
 
! Отговори
Джон Ленин преди 1 месец
До ротация излагация Този отдясно се казва ... ЧЕРВЕН КОЛЬО ... Най - неграмотният и зомбиран червен социолог , който все още си мисли , че живеем в социализЪма ...
16
0
 
3
 
! Отговори
Джон Ленин преди 1 месец
До Анонимен 6 ... Ти , Зомбиран ли си ???
15
1
 
7
 
! Отговори
Посолството : преди 1 месец
Подготвяме поредния си проект...
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и народа не се изложи малко,така че да не се нахвърляме върху социолозите.Освен това,колко от вас казват истината,когато ги питат,за да бъдат по-точни прогнозите,а?
13
1
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Тогава ще получиш от същото.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гaльo, чyвaш ли?
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
герб- мафиоти, ПП-ДБ - хомовци, ДПС етнос, Възраждане русофили с ромски водач, БСП - кои бяха тия, СДС - изпаряващи се. За кой да гласуваме, то всички е един виц
10
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честно казано няма за кой да се гласува отново. Пак ще се пуска бюлетин с нарисуван зеленчук и два-три обидни епитета.
9
3
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Кучета, патоци. Усетихте ли се?
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще има зверска надпревара във всико . Важното е Путин да затяга гайките и да им пусне китайците да изядат евроатлантиците -Китай ще доминира на световния пазар и ще диктува цените.Безспорно предимство е мащабът на китайския вътрешен пазар, защото там се продават 70 процента от общите световни продажби на електрически превозни средства. Потребителите в Китай масово преминават към електрически превозни средства: електромобилите представляват една четвърт от всички продажби на нови пътнически автомобили през 2022 г.,
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До момента всичките политолози и агенции доказаха, че нищо не познават. Дали от некомпетентност дали заради финансови подбуди, но изглеждат вредни.
6
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ-ДПС панически се опитват да спрат промяната на България! Но ще бъдат изметени на изборите! Цяла България подкрепя ПП-ДБ!
5
5
 
21
 
! Отговори
Малка тайна преди 1 месец
Въздушен Шенген и почти сигурен провал за Еврозоната заради некадърния Асен Василев приключват Промяната, те в момента бягат, обаче ги чакат при бай Ставри!
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Бг вече няма нито историци, камо ли социолози, артисти, певци, писатели.Има само едно медийно зло обявило война на хората.Интересно е че ще я загубят, а си вярват, че ще спечелят.В момента, когато всеки схване и реши да си изрита телевизора и всичко с тия медии приключва на секундата.