"Възраждане" иска избори 2 в 1 на 9 юни

Според Костадинов обаче може и да няма предсрочен вот
69
"Възраждане" иска избори 2 в 1 на 9 юни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-добре е изборите на 9 юни да бъдат "две в едно" – за Европейски парламент и предсрочни парламентарни, каза във Варна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, цитиран от БТА.

Според него все още е рано да се правят твърди прогнози дали ще има предсрочен вот, тъй като през последните три седмици е станало видно, че всеки ултиматум е предпоследен.

„Категорични очаквания не може да има, особено на фона на подозрителното мълчание на „Продължаваме промяната – Демократична България“, които вече почти 24 часа не са се молили на ГЕРБ и ДПС, което е безпрецедентно на фона на унизителното им поведение през последните седмици“, заяви Костадинов.
Той призовава президента Румен Радев максимално бързо да придвижи втория и третия мандат, защото агонията, в която, според него, се намира българското общество през последните девет месеца, трябва да свърши.
Костадинов каза още, че ако третият мандат бъде връчен на „Възраждане“, от партията ще представят кабинет и управленска програма, макар че е ясно, че няма да бъдат гласувани.

„Възраждане“ е единствената доказала себе си последователна политическа организация и ниската избирателна активност е нещото, за което ще работим да не се случи отново, посочи Костадинов. Според него целта на другите политически субекти е точно обратната, защото така по-лесно могат предварително да изчислят колко гласа ще получат на изборите. Единственото, което не може да се прогнозира, е колко ще са свободните българи, които ще излязат да гласуват, и от „Възраждане“ ще работим те да са колкото може повече, каза Костадинов.

Той коментира още, че партията може да води диалог с всички формации в политическото пространство, без ДПС, като изискването е те да вярват, че България трябва да бъде независима и суверенна държава. Костадинов подчерта, че това означава съгласие за провеждането на референдуми за запазването на лева и за членството ни в НАТО. Освен това са необходими и преговори за предоговаряне на членството на България в ЕС, които след 9 юни ще станат абсолютно наложителни, с оглед на това, че се подготвя реформа, която ще превърне съюза в още по-централизирана структура, смята Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
1
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Само за копейко -герб и пп са в пьти по зле
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този не става за нищо. Нито един от съпартийците му не става - тройкаджиите от Свободните университети, незнаещи езици, без кариера, без постижения, събрани с 200 клизми от чалготеките.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Двама анонимни - "дEбuл", бе!
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз искам родителите на Копейкин да не се бяха срещали, но ето че е твърде късно и сега всички трябва да страдаме гледайки и слушайки това недоразумение. Аз съм 100% че и те едва си го гледат, много долен подъл подмолен
61
2
 
1
 
! Отговори
Практичен преди 1 месец
Нека да ви припомня нещо, което може би сте чували от бабите си. Навремето, преди 1945 г., семействата с повече синове прилагали тактика - всеки син членувал в различна партия, та който и да дойде на власт, семейството да е добре. Затова се замислих. Ако случайно пак дойдат тук руснаците (което не е 100% невъзможно), този ли да ни бъде премиер?! Я да подберем някой по-уравновесен и по-приемливо изглеждащ, та да не ни се смеят по света!
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снимката на Костя кърти миФки.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така се е насадил Коста, че няма накъде по-зле. Плюе по всички, никой не може да го диша в парламента, а същевременно няма шанс да вземе мнозинство, защото е бясна дясна руска пионка хомофоб и лъжец и повечето българи не могат да го търпят. Също така екипа му са изпадняци и крайно некадърни. Варна с вота на местните му каза къде да иде, целия град го ненавижда, защото си го знаем от едно време какъв е неможач
58
2
 
5
 
! Отговори
Референдум за лева преди 1 месец
На 9 юни Възраждане за България!
57
2
 
0
 
! Отговори
двама анонимни преди 1 месец
правят един дибил неграмотен
56
1
 
1
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
И аз така искам.Ако може и референдум да има тогава, за Еврото, Аец-а или гей-сватбите, без значение, важното е да има избори, това е единствената ни далавера от прехода.
55
2
 
2
 
! Отговори
до 53 преди 1 месец
Ами да, Коста предимно по задни части бърка. Така си е платил ипотеката с мръсни евра на евроатлантици
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха щял да представи кабинет. Представям си какъв - събрани с 300 зора от футболните агитки несретници и хулигани, женобойци, неграмотници - типичните възрожденци. Спри да сънуваш Коста, няма начин партийка като твоята да вземе нещо повече от в момента. То верно, че сме в криза, ама чак за ретрогради да гласуваме няма как
53
2
 
5
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
По коментарите се вижда как Коста е бръкнал в задните части на разни европеерунгели и подобни ! Браво Коста, давай, нека пищят !
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма значение кой какво иска... Има си процедури, а те трябва да се спазват!
51
5
 
6
 
! Отговори
Loyko преди 1 месец
Не е луд Копейката,а тези които гласуват за него.Винаги се печели в БГ ,ако залагаш на просто тията на българина. Половината партии разчитат на това и доста от тях успяват.
50
3
 
7
 
! Отговори
ЦПД преди 1 месец
тоя не е добре психически , по погледа му личи
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно е да искаш, друго е да можеш!
48
2
 
5
 
! Отговори
ППДБ до Посолство преди 1 месец
Мола другарке! Пак ни акаха в гащите!
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля, че всички варненци трябва да организираме подписка да му бъде отнето правото да се нарича варненец. Местните избори доказаха, че даже родния му град го мисли за кукундрел
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коце изложи са като не подкрепи Григорова в София.