ГЕРБ и ПП-ДБ все още имали желание за преговори?

Според Живков няма разлом в коалицията ПП-ДБ
28
ГЕРБ и  ПП-ДБ все още имали желание за преговори?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ и ПП-ДБ ще се върнат на масата за преговори и ще направят последен опит за правителство, коментиа пред БНР Добромир Живков - управител на социологическа агенция "Маркет линкс".

"Всяка от двете политически сили е готова да "инвестира" дори в публичните послания, че участва в преговори, за да намали потенциалната отговорност, която би следвало да поеме при нов неуспех и вече окончателно решение за провеждане на предсрочни избори. Мисля, че и двете партии все още имат желание за това, въпреки декларативните изказвания и обявеното на няколко пъти прекратяване на преговорите и отиване на избори. Тази изборна карта се играе от месеци насам и сме я чували много пъти. Все пак партиите ще се върнат и ще направят последен, вероятно, опит, защото трети мандат не изглежда понастоящем да има възможност да донесе успех в търсенето на решение", обясни той.

Според него всеки ход, който може да доведе до създаване на правителство, заслужава адмирации, особено в "това безвремие, в което навлязохме през последните седмици, това политическо напрежение, тази политическа истерия". По думите му ситуацията не е "здравословна" за обществото и държавата.

Социологът не смята, че има разлом в коалицията ПП-ДБ. По-импулсивното поведение на ПП обаче не влияе добре нито на политическите преговори, нито на общата политическа култура в страната, смята той, като отбеляза мнението на част от българските избиратели, които обвиняват политическите сили в лицемерие.

Добромир Живков подчерта, че е трудно да се прогнозира как ще се развият нещата при евентуални предсрочни парламентарни избори.

Електоралните нагласи, които регистрираме през последните месеци, не показват значими размествания в политическата картина, посочи той. Според него вероятно няма да има драстични изменения в разпределението на местата в следващ парламент. Но добави обаче, че партия "Възраждане" отбелязва спад и по думите му те понастоящем са в криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: ГЕРБПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Дани преди 4 седмици
Безсмислено е да се преговаря повече с ДБ и ПП
22
0
 
0
 
! Отговори
Независим преди 1 месец
Истината е че Герб искаха и целяха от седмици с политически похвати да траснат към нови избори, виждайки чудесна възможност да си измият ръцете с крайно неподготвените политици от ПП-ДБ, които направиха доста грешки. Ако ГЕРБ са толкова силни, уверени и адекватни,предвид ситуацията ще оставят другите партии за един мандат и после ще ги смажат имайки пълно право да им извадят морките рици, но ГЕРБ не искат, защото знаят, че премахнат ли се изградените от тях структури, те нямат да вземат власта П
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов трябва да разбере че ние не сме П ро с ти а само той из про стя
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов ще бутне всеки в пропастта за собственото си оцеляване сега бута и цялата държава без да му пука какво ще последва за хората
19
0
 
0
 
! Отговори
Сокче преди 1 месец
А и.зрод 5 и и.зрод 6
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ нямат желание за реформи Борисов и Пеевски ни баламосват и те осъзнават че с тях и без тях реформи трябва да има за да станем най после нормална държава затънали сме в блатото на корупция без съдебна система без служби без полиция това не може да продължава в европейска държава Два месеца преди ротацията Герб започна с шантажите а имаше ясно разписани правила
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунистите лесно мазния кок.ал не пускат. Знаят завалиите, при нови избори ще са пир патреотарете и воеводите. За лъжци и измамници прошка няма. Затова ще си се гушкат колкото се може по.дълго.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ай, стига ни мотахте, бре
15
0
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Ей, не се научиха жypналята, че ГЕРБ са в коалиция със СДС. Защо постоянно изписвате само ГЕРБ?
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ изпуснаха келепира. Сега алабалата дали пак ще се получи? Как може да си съгласен и да искаш красивото лице на мафията да е премиер? Как може да искаш управлението да е в Б. Борисов при условие, че твърдиш, че е корумпиран и изчегъртваш модела му? Всъщност за какво се борят? Кокала нали?
13
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
...........коментиа пред БНР Добромир Живков............ Тоа па кой е?
12
2
 
1
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Дойде ли клалицията на шиши пак без избори - ако трябва и в танзания ще отида но се махам с сигурност от - бг
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ГЕРБ и ПП-ДБ нямат изгода от нови избори. Правителство ще има с втория мамдат, този на Промяната. ГЕРБ и ДПС ще го подкрепят при гласуването в пленарна зала.
10
2
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Гледах денков как се молеше оня ден на баце да го оставят да плюска и пьтешества още на наш гръбИзглеждаше толкова жалко
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изключително съм щастлив, че мравояда, дебел асен и кирцата заминават завинаги в клоаката, както марешки, валери симеонов и каракачантичката
8
0
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Най добре гаврата да приключва и да избираме - някакви поне малко почтенни хора
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как да стане, защото според оня запис и действията на ППДБ точно те взривиха умишлено кабинета!
6
0
 
13
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Този социолог явно е платен от маджо - никой не яи иска кабинетаДокарахте хората до просешка тояга
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи на тези пишман експерти им казах преди седмица още, че Лойко се гаври и унижава ПП и изобщо няма намерение да дели кокала с тях. Остави ги да ги видят хората хубаво 9 месеца колко са некадърни, напомпни рейтинга на ГЕРБ и им би шута. Какво не разбраха?
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези .ърши са толкова жадни за власт, че са готови да продадат майка си и баща си. Мислех си, че няма по вредни за България от ГЕРБ оказа се, че има.