Радев поздрави проф. Андрей Пантев за 85-годишнината му

Президентът открои значимия му принос за родната история и наука
26 мар 2024 10:08, Красимир Ангелов
26
Радев поздрави проф. Андрей Пантев за 85-годишнината му
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев поздрави проф. Андрей Пантев по повод 85-ата му годишнина.

Държавният глава изразява искреното си уважение към един от най-авторитетните съвременни български интелектуалци и изтъква значението на родолюбива му дейност като историк, университетски преподавател, изследовател и общественик с последователни позиции в отстояването на националния ни интерес.

"Поколения наши сънародници ценят високо Вашето експертно мнение и задълбочените Ви проучвания на процесите в новата история на България, Балканите, Европа и света", подчертава държавният глава в своето приветствие.

Президентът откроява значимия принос на проф. Пантев към увеличаването на родното ни научно богатство с множеството проведени от него изследвания и написани книги, монографии и публикации. Румен Радев изразява увереност, че проф. Пантев ще продължи да буди интереса и уважението на академичната общност и на обществото като обичан събеседник с респектираща интелигентност и пословично чувство за хумор.

В поздравителния си адрес държавният глава пожелава крепко здраве, неотслабващи сили и енергия на проф. Андрей Пантев за нови научноизследователски успехи, както и обществена и гражданска подкрепа за неговата народополезна дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ТРЪТЛОМЪТЛИЕТО БНР - ЕДНО МУ ШУШНЕ ГОСПОДАРЯ В СЛУШАЛКАТА, ЕДНО СИ ДРЪНКА С КРИВИ ДЖУКИ НАЩА БАРБИ НА ЮБИЛЕЯ НА ПРОФЕСОР ПАНТЕВ И НЕ РАЗБРА ДЖУКЛАТА ПРОФЕСОРА "MAKE LOVE NOT WAR",АЛА ПРОДЪЛЖИ ДА СИ ДЪВЧЕ ПРОПАГАНДНОТО Л А Й Н О!!!
21
1
 
5
 
! Отговори
Рундю зеления чорап преди 1 месец
Аз съм национален предател!
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пантев е ултрарашист. Той отгледа бащински Дарина Григорова.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18 Конкретно за историята, преди 89та имахме ненаука, защото историята ни беше фалшифицирана, а задачата на науката е точно обратната - да регистрира фактите и да установява реалните взаимовръзки между тях.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е е махнаха ВАК и всеки асистент с връзки и наглост стана професор.Това обезличи т нар наука.Ние наистина днес имаме НЕУКА.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 16 ВСЕКИ, който говори ИСТИНАТА за фактите от българската история е не "на нивото" а МНОГО НАД НИВОТО на фалшификатори като Пантев. Всъщност базирано на ролята му в българската историография, Пантев е изключтелно слаб, даже бих казал НЕУК историк. РАзбира се, ако приемем, че не е заблуждавал българите НАРОЧНО за рлята на Русия в подтискането на българската държавност. Ако е така това го прави национален предател.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, дай ми един от новите на нивото на Пантев,Андреев, Божилов.Няма такива.Всички са едни суетни медийни клоуни.Правят всичко за пари.Когато бяхме студенти през 90 те виждахме това като млади хора, как тогавапните асистенти, днес провалили отвсякъде историята като наука, напират с глупостите си.Как ще заличат доброто име на историята.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до "Е това не е никакво доказателство?" Как да не е? Каква е ОСНОВНАТА роял на историците?
14
0
 
3
 
! Отговори
до преди 1 месец
Е това не е никакво доказателство?Днешните пък да не би да не са смешни.Я само погледнете провала на цялата т нар наука с РСМ.Та те пропаднаха под нивото на македонската сбирщина.Навсякъде днес се фалшифицира бясно, уж поправяйки историята.Това какво е.Врели некипели.Никой вече в БГ не приема науката история насериозно!
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до Разбира се, че мога. Пантев никога никъде не е посочвал руските лъжи и манипулации за българската история и ролята на Русия за мачкането на бългрската държавност. Това е съучастие в разпространението им.
12
5
 
2
 
! Отговори
до преди 1 месец
Може ли да посочиш доказателства, аз го помня като про американски либерал 90 те.Под негова редакция минаха най - хубавите томове за световна история на Елпис!
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До без упойка "Навремето всички го подиграваха, че не държал много на фактите" Подигараваха го, защото пробутваше фалшифицирана история, тъй че, да не държеше на фактите, а фабрикуваше нови по поръчка от Кремъл.
10
5
 
9
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
Пантев е комунист,който цял живот заблуждаваше българите като преподавател!Лъжец-руски слуга!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руския чорап награждава един от виновниците за фалшифицирането на българската история в полза на руските лъжи.
8
5
 
5
 
! Отговори
без упойка преди 1 месец
Дано стигне 100 като Кисинджър.Навремето всички го подиграваха, че не държал много на фактите, че изпускал запетайка или тире, че правел правописни грешки, заяждаха се с човека, а той мислеше концептуално.Това не може да бъде простено от некадърника, казваше той, некадърника се занимава само с буклвата и запетаята, той не може да ги сбърка.Последният от старите историци с мисъл.Уви, днес са просто политически метреси по израза на Наполеон.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
34 години капитализъм в България, 34 години възпитание на омраза към хората. Личи си по част от коментариите.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Луди полицаи убиват хора в град Бобов дол без основание!
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ру_шките агенти се поздравяват и хвалят повече от ромовете. пантев е "професор" заради книжката на БКП, приноса му е 0 в този живот.
4
6
 
8
 
! Отговори
Пантата преди 1 месец
е заразен с генна мутация на публаджийство доживот, Баце
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е човек а комунист :)))