Радев може да избира за служебен премиер само сред двама?

Шефът на БНБ трябва да подаде оставка, ако бъде посочен
Обновена: 27 мар 2024 14:17 | 27 мар 2024 12:31, Петър Бойчев
75
Радев може да избира за служебен премиер само сред двама?
Снимка БГНЕС

Какво ще стане, ако управителят на БНБ бъде посочен за служебен премиер от президента? Отговор дава бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев.

"Ако правилно съм информиран, управителят на БНБ е питал ЕЦБ дали може да стане служебен премиер и отговорът е бил категоричен - само след оставка от поста. Което никой с акъла си няма да направи, разбира се, когато пред него е цял мандат като управител". Това написа бившият депутат от БСП във Facebook и добави:

"БНБ отпадат, Росен Желязков е политизиран, омбудсман и зам.-омбудсман няма, Димитър Главчев също е политизиран. Остават двамата заместници в Сметната палата, с единия от които съм работил заедно, когато беше в НАП и съм с прекрасни впечатления, макар в Сметната палата да бе номинация на ГЕРБ, а другата е на ДПС.

Сложна задача пред президента - домовата книга е с две имена..."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: БНБоставкарадев
Още от Политика
Икономистит: Няма да има драстичен скок на цените в евро
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Талибански промени преди 4 седмици
Повредите в Конституцията на изключително Просто Киро и "*** България", са доказателство за зловредност и работа срещу демокрацията и конституционния ред на тази престъпна шайка, дошла да унищожи правовата държава и конституционния ред. Те са шайка некадърници, шарлатани, измаммници, Продажници и талибани.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В списъка на "Повредата" на Киро, Боко и Пеевски трябваше да бъдат и Зеленски, Тръмп, Ердоган и Урсула. Те нямаше да откажат.
64
0
 
1
 
! Отговори
54321 преди 4 седмици
Шах с топа. Играта се играе само от двама а ние си мислим че са повече.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
СЕГА РАДЕВ ЩЕ ВПРЕГНЕ ВСИЧКИ СИЛИ ДА ИМ ВЪРНЕ ЖЕСТА! НООО ЩЕ СТРАДА ДЪРЖАВАТА И ЩЕ СЕ ЗАБАВЯТ ВСИЧКИ ПРОЦЕСИ!РИСТЬО ЩЕ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ПРОМЯНАТА НА КОНСТИТУЦИЯТА! ВЕЧЕ БЕШЕ НЕДОВОЛЕН ОТ ЗАКОНА ЗА ИЗБОР НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР! ЗАБРАВИЛ, ЧЕ ТОЙ ГО НАПРАВИ! РАДЕВ Е ДОСТА ЗЛОПАМЕТЕН И ЩЕ ГО НАПРАВИ! ЩЕ ОБВИНЯТ ББ
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това са последствията от поправките на Конституцията от Христо Иванов. Да има идея централен банкер да бъде премиер, когато на всеки е ясно, че централните банкери са политически независими и не се докосват до политика. Много глупави закони сме виждали, но това сякаш е върхът на некадърността. Интересно ако няма нито един кандидат за служебен премиер какво ще правим. Как можаха ГЕРБ да се вържат на идеите на този кръгъл ***?
61
1
 
11
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 седмици
хорица, които нвмат никакъв РЕАЛЕН правен опит, ( ицко Лодкаря, славов , Лелката от стола) , промениха основния закон и го направиха на миш - маш. Те си забъркаха тази каша, сега ще си гледат резултата и ще реват
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Новина от 28 юли 2023 година Общо 166 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС внесоха в петък общия проект за промени в конституцията, които предвиждат ...отнемане на контрола върху служебното правителство от ръцете на президента ....+++ Като махнем ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС от властта може новите депутати да върнат предишните текстове от Конституцията, които бяха добре премислени за разлика от новите текстове.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тримата от БНБ не са удачен избор за служебен премиер точно сега заради подготовката за приемането на еврото и в БНБ има страшно много работа покрай това.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Трябва тогава и нов шеф на бНб или нов на Главчев.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
каква е вероятността радев да избере радев?
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко това е дело на Мравояда. Време е той да напусне политиката, след като Баце и този път го прекара с 200!
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Ако правилно съм информиран, управителят на БНБ е питал ЕЦБ дали може да стане служебен премиер" - бантустанците са били, са и ще си останат ***, над които други трябва да владеят!
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тожко Тодоров от Добрич дето му взривиха къщата в Рилци заради корупция и мафиотски зависимости! герберастен.
53
11
 
3
 
! Отговори
ПУТИН Е ОЛИГАРХ преди 4 седмици
КОЙ ЩЕ ИЗЛЪЖЕ, ЧЕ НЕ Е?... В РУСИЯ НЯМА ПАРЛАМЕНТ, НЯМА ПАРТИИ, НЯМА ХОРА - А САМО КРЕПОСТНИ, КОИТО ЗАГИВАТ В ОКОПИТЕ, ДА ПАЗЯТ ИМАНЕТО И ЖИВОТА НА ОЛИГАРХА ПУТИН
52
0
 
5
 
! Отговори
Тенгри кан преди 4 седмици
При перманентните политически кризи, които ще продължат, разбира се и ще доведат до края на държавата България, ролята на царската институция наречена Президенство нарасна, доби огромна тежест, още повече, че президента е и мажоритарно избран. Бъдещето на олигархичните кръгове формиращи основните политически партии е застрашено, както и на хранениците им фирми, лица и ботове в нета;))) Затова се предприе радикален курс да се задържи управлението в техните ръце чрез промяна на основните закон.
51
1
 
14
 
! Отговори
абе преди 4 седмици
Май ще трябва да се промени конституцията. И без това не са я бутали вече 3 месеца близо.
50
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Петър Чобанов
49
1
 
3
 
! Отговори
Тенгри кан преди 4 седмици
До Анонимен 42Ами, много пречи, мой човек! Съхранява властта и влиянието на ГЕРБ и ДПС в онези 2 месеца на "политическа пауза", паузата необходима за рестарта на държавата. Идеята да се разпуска НС от президента и сам той, по негово усмотрение да назначава служебен мин. председател е отнемане на управлението от Изп. власт и предаването й за 2 месеца на Президенстката институция, която е лош образ на царската институция. Но, при нас, ролята на царската институция много се засили;)))
48
16
 
4
 
! Отговори
който и да е преди 4 седмици
е по добре от бърсалките на руския агент Гумен Крадев....
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ми явно е време за конституционна реформа :) ха ха ха