Дончев: Дано Радев се справи и имаме честни избори

Надявам се да няма нито хаос, нито криза, заяви той
28 мар 2024 19:53, Александър Попов
28
Дончев: Дано Радев се справи и имаме честни избори
Снимка: БГНЕС

Президентът натрупа много дълъг опит със създаването на служебни правителства. Друг президент няма такъв опит и вярвам, че ще се справи. Нека да направи най-добрата преценка да има служебно правителство, което изглежда максимално неполитическо, да не разгаря политическите страсти и да направим едни спокойни и честни избори, заяви заместник-председателят на ГЕРБ и депутат Томислав Дончев пред БНТ.

"Конституция не се променя за два или три месеца. Това са текстове, които трябва да действат устойчиво в следващите десетилетия, да дават стабилност, прогнозируемост, предвидимост. Нека да видим как текстовете ще сработят, защото аз не съм съвсем съгласен с картината на очакван апокалипсис и най-малката причина е, че списъкът с възможни министър-председатели е доста дълъг и е рано да говорим, че не може да се избере такъв“, коментира Дончев по повод промените в Конституцията за служебния кабинет.

„Надявам се да няма нито хаос, нито криза“, каза Дончев в отговор на въпрос дали сме на прага на конституционна криза или на политически хаос след промените в основния закон.

На въпрос за това, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че не би искал нито председателят на парламента, нито председателят на Сметната палата, да бъдат служебни премиери, Дончев отговори: „За това си има и причина, защото това би породило недоверие в изборния процес, ако такава фигура като Желязков, който беше и е много добър председател на Народното събрание, но все пак е ярка определена политическа фигура, би станал министър-председател. Щеше да има непрекъснати коментари, че ГЕРБ владее служебното правителство. По тази причина щеше да се постави честността на изборите под въпрос, което не е хубаво за изборния процес“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Томислав Дончев
Още от Политика
Ще има ли нов омбудсман заради домовата книга на Радев?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Радев вече не отговаря за честността на изборите , а шефа на МВР, който ще бъде избран от бъдещия служебен премиер.
21
0
 
8
 
! Отговори
Тантум Вердев преди 4 седмици
Разбира сле , че ще имаме честни избори - Костинброд нали не се е преместил ?!
20
1
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
Къде го видя този дълъг списък? 9 индивида от които 9 са с дълбоки политически корени. И който и да избере служебното правителство няма да е на Радев, а на партията от която е назначен даденият субект! Да избира председателя на НС, че да ви видим какво служебно правителство ще изпляскате и да може поне тиквеника ви да спре да се оправдава със служебните правителства! Да сте мислили като сте предлагали и гласували промени в конституцията! Вие си я предложихте, вие си я гласувахте!
19
1
 
11
 
! Отговори
Dinozavar1962 преди 4 седмици
Намерил кой да говори за честни избори. ГЕРБ са мафия.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз лично,този Габровски хитрец изобщо Не го видях през изминалите 9 месеца! Той още ли е " говорител на ГЕРБ"? Не знаех!-:) В бъдеще,все по малко ще виждаме мутри от ГЕРБ! Това ме кефи!-:) Дай боже скоро И истинската Мутра да не виждаме след изборите!!!
17
1
 
12
 
! Отговори
Майко преди 4 седмици
Този съвсем откачи.
16
1
 
11
 
! Отговори
пасарела преди 4 седмици
Дончев , виж каква наша работа сътворихте , е , разбира се вкупом с ПП ДБ , ДПС , сега сърбайте яко супата !! А пък тоя Дългия да го питам право абе вие имате ли га.и , или сте джендери ? Само знаете да лаете , а пък друг да е на пангора ! Отблъснахте хората да гласуват , за това се мъчите да замажете изборите 2 в 1 , но вече баламите свършиха ! Вижте с вас къде сме в Европа !!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какъв Радев те гони бе ц.ървул? Премиера ще е гербер или човек на ДПС, от посочените възможности няма друг. Въпросът е сега колко бюлетини ще направите невалидни м.ръсници д.олни. 600 000 невалидни, после се чудите защо хората не искат да гласуват, неможачи и крадци.
14
2
 
10
 
! Отговори
мда преди 4 седмици
Той че Радев е зле е ясно. Тия са супер нагли заедно с ДБ И ПП направиха простотия с конституцията от некадърност и сега друг да отговаря. Нали те му снеха отговорноста, дебилу
13
0
 
7
 
! Отговори
вън С-ИГАНИТЕ преди 4 седмици
КОИТО НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, ОТ ИЗБОРИТЕ !
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
...и посолството, и посолството.......
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Президентът не прави избори,тъй че този няма на какво да се надява. Ще си получат това,което сътвориха!
10
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
спрете да купувате гласове и така ще имаме честни избори вие не сте партия аикон групировка хора с петна в биографията нямат място в политиката
9
3
 
10
 
! Отговори
Дончев я пак преди 4 седмици
ГЕРБ правят избори чрез МВР(Репресивен апарат) вече 15 години!
8
5
 
1
 
! Отговори
Мусайбе кметица преди 4 седмици
Дончееев говорят те хората Дончеееев. Развратникооо гологлав. Дончеееев бил си онождал кметицата.
7
0
 
17
 
! Отговори
Ма ти горо говеда преди 4 седмици
Първо променяте констуцията, така че Радев да няма неполитически избор. После се "надявате" Президентът да направи неполитически избор. Как така? И на всичкото отгоре от десет възможности един човек подаде оставка, и четерима казват, че не е морално, правилно и законно да се намесват в политиката. НЕГРАМОТНИ ПРОМЕНИ.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А вие слагате прът в колелото и мръсотии
5
0
 
12
 
! Отговори
Kиpo Лeнин преди 4 седмици
Kogoвeтe peшaвaт вcичko!
4
4
 
15
 
! Отговори
Нане преди 4 седмици
И защо да е Президента... Нъл му орязахте правомощията герверастията... Ся ваши хора, ще управляват... ===)))
3
3
 
10
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 4 седмици
Къш от тука гумено човече!