Нинова за служебния премиер: Право на президента е да го избере

БСП не искала третият мандат и Радев се съобразил
28
Нинова за служебния премиер: Право на президента е да го избере
Снимка: БГНЕС

Според лидера на БСП Корнелия Нинова от президента Румен Радев зависи кой ще посочи за служебен премиер, след като кръгът с потенциалните кандидати е ограничен.

Още по темата
Тя коментира, че е изненадана от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че няма да позволи председателят на парламента Росен Желязков да не бъде избран за служебен премиер, защото ГЕРБ е застанала зад промените в Конституцията, в които е посочено, че един от възможните служебни премиера и шефът на НС.

Според Нинова връщането на неизпълнен мандат от ИТН е напълно логичен, защото това НС е изчерпано и не може да излъчи правителство.

Нинова припомни, че БСП отказа да получи третия мандат и президентът се е съобразил с позицията на левицата.

"БСП е готова за избори. В последните две години толкова често стават избори, че ние сме в постоянна готовност", обобщи соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Политика
Мария Габриел: Нека да запазим добрия тон и по време на кампанията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Деди преди 4 седмици
Как не се сети Ристето Ифанов да впише в "домовата книга" и гус-жа Ниновица, тя е закърмена от малка с лозунга "Винаги готов!" Тогиз нема да има проблем!
19
0
 
1
 
! Отговори
БСП беше опозиция преди 4 седмици
До Анонимен 12: БСП беше единствената опозиция по време на трите мандата на Бойко. Всички други партии по това време се изредиха да бъдат патерици на ГЕРБ.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сглобката си е подсигурила и кандидат-служебни премиери. Няма никаква логика в промените в Конституцията, освен поредната подредба.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мое мнение-най-добре да избираме президент, а той да назначава правителства. Президента е избран пряко от народа. Само така ще се отървем от разни сглобки-мобки. Правителствата трябва да са служебни, а не на политически интриги. Да работят там.
16
1
 
7
 
! Отговори
Нинова наМладиГодини преди 4 седмици
Ги е трошила по пет на веднъж сега само по два
15
2
 
4
 
! Отговори
БСП преди 4 седмици
не знам лява ли е, дясна ли е, но е червена!
14
1
 
1
 
! Отговори
Тенгри кан преди 4 седмици
До Генерал Любен ГоцевНай-страшното е, че точно това население, няма да емигрира и ще остави поколение;))) Но, има начини, поколението им да загине;)))
13
0
 
5
 
! Отговори
Генерал Любен Гоцев преди 4 седмици
Новият "Премиер" на България трябва да бъде Галена, Алисия, Преслава, Емрах или Фики Стораро....... Напълно нормално в една брутална "ЧАЛГА ТЕРИТОРИЯ" с масово затъпяло Население - Някой от гореизброените да стане "Премиер" !!!!!... Виждате как примерно един Осмокласник стана Шеф на една Спортна Федерация!!!.... Не знам дали си давате сметка колко е ЗЛЕ интелектуалното ниво на голяма част от Населението на тази "Територия".......
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
СТИГА сте лъгали. Престанете. Спрете се, лъжлъовци непоравими. Спрете да лъжете. БСП не е социалистическа партия. БСП е центристка партия на буржоазията, забогатяла с лъжи и грабежи над своята държава и народ. Пребройте хотелиерите милионери в БСП и богаташките деца, които се подготвят за се влеят в редиците на тази мафиотизирана партия. Само кебапчетата и препечените ви фийки са социалистически. Безсрамници крадливи. По-лицемерен човек от член във високите редици на БСП и ГЕРБ няма!
11
0
 
2
 
! Отговори
Къде е МВР преди 4 седмици
Престъпника Юлиян Борисов Георгиев от Перник е взел техника от МВР и убива с нея стотици хора в град Бобов дол!
10
2
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 4 седмици
До Анонимен Не подценявай Нинова. Тя успя да опази партията си да е все още социалистическа, а, да не стане комунистическа, като тези в много други държави от ЕС, напълно контролирани от Сорос и наследниците му. Много пари са се излизави за кампания срещу нея и много от БСП са подкупвани да работят срещу нея. БСП на Сорос, което Манолова създаде беше само да намали тежестта на това на Нинова в народното събрани. До около пет процента им крадат по този начин през последните няколко години.
9
1
 
5
 
! Отговори
ЦИК преди 4 седмици
тая пак е в готовност ,,,,, да изгуби избори , но дали е готова да срещне реалността че може да слезе с още едно място на долу :)
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С ИТН, ще плеснат с ръце, па ще се прегърна!
7
1
 
3
 
! Отговори
Дано преди 4 седмици
4 БСП да влезе в Малашевци вместо в парламента
6
3
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 седмици
Влюбена и изгубена от президента въпреки , че широко е разтворила краката си за всички полицаи и политици .
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Коя беше Нинова?
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
БСП начело с теб може и да не влезе в парламента.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Една от най-отвратителните и безкрупулни женици в българската политика. Отвратителна личност. Вписва се идеално в разбиранията за руския политически империализъм и феодализъм. Защо още БСП не е обявена за антибългарска и терористична организация? Защо БСП не е забранена организация?
2
5
 
2
 
! Отговори
Масова смърт преди 4 седмици
Масова смърт на млади жени в град Бобов дол, над 100 млади жени и мъже са убити в Бобов дол за 4 години и от МВР нищо не знаели! В Бобов дол има 2 РПУ-та и Затвор с полицаи!
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-жадния за власт човек в държавата е нинова.