Кючюк: Първият и последен транш по ПВУ е през декември 2022 г.

България изоставала пагубно
Обновена: 2 апр 2024 16:25 | 2 апр 2024 16:25, Камелия Цветанова
14
Кючюк: Първият и последен транш по ПВУ е през декември 2022 г.
Снимка: Пресофис на Илхан Кючюк

"До този момент България се е възползвала много малко от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Последният транш е от декември месец 2022 година и е 2,7 млрд., през следващите две години не сме получавали пари -  към днешна дата това е първият и последен транш за страната ни“, заяви пред студенти евродепутатът Илхан Кючюк, по време на публична лекция в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Според Кючюк са необходими важни решения, които да гарантират, че Съюзът може да работи като едно цяло. Той бе категоричен, че след предизвикателствата от последните години ЕС е научил урока си, че политиката на консенсуса трябва да взима превес.

По думите му бъдещите членове на ЕП трябва да настояват България да има гъвкавост, за да може средствата, които са били заделени първоначално по Плана за възстановяване и устойчивост да стигнат до страната ни.

„Необходими са повече усилия в посока приемането на България в Еврозоната, защото конвергентният доклад няма да бъде добър, поради пропуснакането на много възможности. Темите Еврозона и Шенген трябва да бъдат много високо в дневния ред на българския политически дебат след изборите.“, категоричен бе евродепутатът, цитиран от неговия пресофис.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ЕСКючюк
Още от Политика
Шенген по въздух и вода не променя нищо за превозвачите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
У БЪЛГАРИЯ... преди 4 седмици
...ПВУ- го решават и одобряват , завършилите 6-то помощно училище у с.Кутеновци и дипломираните от Харвардското кафене у Канада...!...ЗАТОВА СМЕ ТАКА!!!!
12
1
 
1
 
! Отговори
НИЩО ВИ НЕМА , БЕ... преди 4 седмици
....НАЛИ "УМНИЯ ПЕКАНЧОВ" , ВИ ИЗПЪРЖИ С ТОЯ ПВУ....ха,ха,хаааааааа АЙДЕ, СЕГА ДА ВИ Е МНОГО ЗДРАВЕ ОТ ЕС!!!/..щото -всеки си пати от акъла../
11
0
 
3
 
! Отговори
Този защо още преди 4 седмици
Не е отстрелян.
10
0
 
2
 
! Отговори
Всеки ден теглите преди 4 седмици
Кредити от 34г. За развита и просперираща България,ама до сега са само думи,но парите никой не е видял от Българското население за разлика от инкубирания процес на *** са вече над 4мильона,5000 джамии на православна България не се издържа вече?СТИГА ВЕЧЕ!!!ЧЕ МИ ПИСНА ОТ СИ ГАНИ.
9
0
 
2
 
! Отговори
ЕС със кючек кючек преди 4 седмици
Ама ви сериозно ли мислите че,ви вярваме във фалшивия съюз?Все едно,мюфтията да чете БИБЛИЯТА,пред камината???АЙ секира джас джас джас да ви ***.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тоя па какви ги дрънка. Боко отива на избори и трябва пак да може да стига до кацата с меда това е на дневен ред. Пари изпуснати, възможности пропуснати пфу. Да земе той да си оправи приоритетите.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Илхане, още не съм позиция на партията ви за Палестина. Побързахте да дадете пълната си подкрепа за Израел в борбата му с тероризма, а сега нещо срещу Израел няма ли кажете? Избори идат.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
500 години да те командват някакви ислямисти като ИДИЛ, това са били тия в Истанбул.И вие искате българина да е весел, толерантен към черни и особено азиатци??Вие сериозно ли.Чудо е че народа български изобщо е жив.Макар скоро след 2069 да няма вече българи...Това се очертава.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Заради 80 години съветски комунизъм и руско олигархичен преход.Плюс 500 турско иго.Никакъв шанс.Чудо е, че тия имат и държава.Но то и Хаити имат.Поне на хартия.
4
3
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
Толкова сме зaлупени като нация, че даже парите дето ни ги дава безвъзмездно Европа срещу написването само на един план не можем да вземем. Ама иначе самочувствието, че сме много интелигентна, гостоприемна и усмихната нация битува в народопсихологията ни. А истината е, че българина е мрачен, завистлив и вечно недоволен темерут, псевдопатриот и псевдовярващ православен, дето пали свещ само по Великден, шовинист и ксенофоб. Мрази всички, особено цветнокожите, независимо дали са чернокожи или азиатци.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радан Кънев е по - черен от тоя извънземен!
2
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
И това е по времето на служебното правителство на Радев.Евроатлантическата Сглобка и правителството на Мъпета не донесоха и едно пробито евро.
1
4
 
4
 
! Отговори
Турска гнус преди 4 седмици
Изчезвай Кютек! Че ще ядеш ама истински кютек!