Калин Стоянов на изслушване в НС заради Мартин Божанов - Нотариуса

Заради класифицирана информация това става на закрито заседание
Обновена: 4 апр 2024 11:04 | 4 апр 2024 10:33, Камелия Цветанова
28
Калин Стоянов на изслушване в НС заради Мартин Божанов - Нотариуса
Снимка: БГНЕС

Депутатите отложиха за друго заседание предвиденото като първа точна в дневния си ред за днес обсъждането на проект на решение за изпълнение на политиката за декарбонизация чрез енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната. Това стана по предложение на Николай Нанков от ГЕРБ, който е сред вносителите на проекторешението.

Още по темата
Парламентът премина към втората точка в програмата си за четвъртък – изслушване на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов и професионалното ръководство на МВР относно дейността на Мартин Божанов - Нотариуса.

Заседанието в тази му част е закрито за медии заради обсъждане на класифицирана информация.

След убийството на Нотариуса стана ясно, че той е имал два единни граждански номера, син буркан в колата и таен клуб, посещаван от магистрати. Заради съмнения за натиск над магистрати парламентът създаде временна комисия, която да провери всички обстоятелства около дейността му.

На заседанието на комисията на 2 април бяха поканени бившите главни прокурори Сотир Цацаров, Иван Гешев и настоящият изпълняващ функциите Борислав Сарафов, но нито един от тях не се яви на изслушването. Председателят на комисията Никола Минчев от ПП-ДБ заяви, че ще им бъде изпратена втора покана.

Той съобщи, че има отговор от МВР, който е в секретното деловодство на НС, дали Мартин Божанов е бил сътрудник на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Политика
"Турски поток" работи изцяло в полза на България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
ВИДЯХМЕ преди 3 седмици
КАКВИ СА НИ ,,УПРАВЛЯВАЛИ,, ТОЛКОВА ГОДИНИ,КОЙТО Е ВИНОВЕН В ЗАТВОРА И ДА ВЪРНЕ ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Калин Стоянов е човек на Пеевски. Затуй така го брани цялото милиционер в държавата.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Комисия за Нотариуса, комисия за Трактора, комисия за всеки престъпник в НС. Айде, стига с тези комисии, бе! Кой ще ви плаща 25% над депутатската заплата за тези комисии? Съберат комисията за 15 минути и опааааа, 3000 лева над заплата за работа в комисии. Само Нинова и Христо Иванов не са в комисии. Проверете! Другите 238 депутата киснат в комисии, които всъщност са направени само да си пишат 25% над заплатата.До кога, бре? Нали правителството е в оставка? Разпускайте НС и да затварят този цирк!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
МИ ТАКА ДЕ,СЛЕД КАТО ДЕКАРБОНИЗАЦИЯТА СТИГНА САМО ЗА ПИОНЕРЧЕТАТА ОТ ГЕРБ, ЩЕ ОБРЪЩАМЕ КОКАЛИТЕ НА НОТАРИУСА, ЩОТО МАНГИЗИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ НЯМА И ЩЕ ИМ ВДИГНЕМ ТОКА ОТ ЮЛИ ДА ПОСЪРНАТ ОЩЕ!!!...
21
1
 
4
 
! Отговори
Рашков преди 3 седмици
К Стоянов е засечен да разговаря няколко пъти с "нотариуса"
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
личи си че съдебната ни система е превзета, за толкова престъпления през годините няма един осъден (ктб, частни лаборатории по границите, газови потоци и много за което не знаем)
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен--15 Защо не погледнеш , като цяло , за 13г. КАКВИ СА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ НА герб , във всички сфери на държавните институции , особено в МВР и СЪД. СИСТЕМА ... КАЛИНКА ДО КАЛИНКА !За това и България е най-бедна и най-корумпирана държава в ЕС !!!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
трябва много други хора да бъдат разпитани заради този мафиот покрит с държавна защита, например борисов
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Калин е голям ЛЪЖЕЦ !Нали разтягаше лакардии че МВР - служители ''не са охранявали'' 7-те джуджета , БЕЗ да е проверил .Накрая излезе , че СА охранявали !И не е само това !
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази Калинка Калин, какво има да кажи!!! То шефовете му са Борисов и Пеевски. Мафия
15
0
 
0
 
! Отговори
Полицаите в Бобов до преди 3 седмици
Полицаите в Бобов дол ходят по домовете за да тормозят хората масово, живеят си с роми и мразят Българи ! Полицейски репресии в град Бобов дол! Къде е Вътрешна Сигурност!?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Напишете НОВИНАТА от последния час. Съпругата на "нотариуса" е назначена със заповед на Бойко Рашков! Това не беше ли човека дето стъргаше буци и мафията :)). ЛИЧНО СЕ Е ПОДПИСАЛ И ЗАСТЪПИЛ! Верно, ПРОМЕНА си е
13
0
 
3
 
! Отговори
До Електра преди 3 седмици
Явно си с промивка на мозъка. Всички телевизии - Нова, БТВ, БНТ са на Боко и Шиши. Без тяхно искане и пиле не каца. А в момента гледате ПП ДБ за отклоняване на вниманието защото гърмят огромни скандали за чадъра над трафика на наркотици и оръжие под егидата на родните служби и гореспоменатите актьори.
12
0
 
3
 
! Отговори
Питанката преди 3 седмици
А за чадъра над престъпниците и каналите за контрабанда и наркотици кога ще го питате? Или те си се подразбират за функциите на шеф на МВР и службите?
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко е купено и продадено в територията, никой не вярва на обективно разследване
10
1
 
3
 
! Отговори
ДЖАРО преди 3 седмици
Сега ще се окаже, че Марто, всъщност е прототип на Марто от "Под прикритие" и всъщност е бил ченге под прикритие, внедрен в мафията, за да я събори отвътре, ама нейсе, разкриха го и го думнаха...Марто Нотариуса за орден Стара планина, национален герой, дал живота си за благото народно, предлагам рожденната му дата /една от двете де, щото нали два пъти се е раждал с тез 2 ЕГН/ да стане национален празник на милата ни Родина...
9
0
 
3
 
! Отговори
виолета преди 3 седмици
До АнонименДа приятел на Шиши.
8
4
 
4
 
! Отговори
Електра преди 3 седмици
Уаууу докъде я докараха демократите шарлатани. Дори и крадливите комуняци, не са си позволявали действащ премиер като от Шарлатанската бандата на Кире и Кокрчо, да агитира в полза на шарлатанията в ефира на Нова Прокопиева ТВ. от сутрин до вечер. Ало СЕМ всички ефирни скапани, БТВ-Бошков (Череп) ТВ, Нова (Прокоба) ТВ и Кушлук Прокопиевта БНТ-1. За Евроком Череп на Дикоф, както и Сачма ТВ, на Сидирастов и Шкебе войвода, бълват лъжи в полза на Шарлатанията от сутрин до вечер...
7
1
 
6
 
! Отговори
Жеко от Ген.Тошево преди 3 седмици
Ако мафията се вози в един влак, нотариус Божанов е само шафнер, защо така упорито ни занимават с този дребосък в йерархията ?
6
2
 
6
 
! Отговори
герб мафия дпс преди 3 седмици
Мафиотските депутати се крият!