Вътрешни избори ще определят кандидатите на “Да, България” за евроизборите

Номинираните са девет
36
Вътрешни избори ще определят кандидатите на “Да, България” за евроизборите
Снимка: БГНЕС

“Да, България” ще проведе предварителни избори за подредбата на кандидатите за изборите за Европейски парламент на 9 юни. След процедурата по номинации бяха одобрени 9 кандидати, които ще се борят за доверието на партийните членове да бъдат излъчени като кандидати в окончателните листи за изборите.

Процедурата предвижда серия от дебати по актуални теми за Европейския съюз в периода между 12 и 15 април пред членовете на партията в София, големите областни градове и местните организации в чужбина.

В рамките на три дни между 16 и 18 април членовете на “Да, България” ще могат да гласуват за предпочитаните кандидати, като те ще бъдат подредени по низходящ ред. Крайното класиране на кандидатите ще бъде определящо за подредбата на имената в листите. Гласуването ще се осъществява по електронен път и по пощата.

Кандидатите на “Да, България”, излъчени след номинации от местните организации, са народният представител Елисавета Белобрадова, дипломатът Стефан Тафров, Алина Добрева (експерт в Изследователския център на Европейския парламент), Богомил Георгиев (създател на читалище „Мечталище“), Дилиян Манолов (доктор по психология), Димитър Димитров (експерт по международни отношения), Живко Димов (експерт по енергийни пазари и услуги), Мирослав Дачев (бизнес консултант и преподавател) и Силвия Атипова (писател).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: евродепутатиДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
11
 
! Отговори
1111 преди 1 месец
.....а аз си мислих , че другаря прокопи разградски прави избора на деберастите ( както и подбора на пеперудите ) , спазвайки принципа " който плаща той поръчва музиката" ноооо , очевидно съм се объркал нещо....
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ни интересува нас това - 80% не гласуват :)))
4
9
 
5
 
! Отговори
Денацификатор!!! преди 1 месец
Всеки който заяви публично и официално пред медиите по Света и у нас,че би уубил Путин при всяка отдала му се възможност е достоен да бъде евродепутат,бре!
3
1
 
16
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Мило ице, тя лодката потъна ;)
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На близкоокия с кривия нос много му е мерак. Я да се яви без коалиция, да видим колко гласа събира незначителната му партийка. Не повече от сто.
1
1
 
12
 
! Отговори
ДайБг преди 1 месец
Рустю бойкикиеф искал да *** вкара у войната и променил конституцията и ся ша са фане за на бацо глявата