ПП излязоха в снимките и не дадоха адекватни обяснения

Филип Гунев: Всяко правителство си назначава главен секретар
10 апр 2024 16:38, Инна Ангелова
37

Скандалите в МВР и последвалата акция в агенция “Митници” е с цел уронване престижа на Министерството на вътрешните работи. Това каза пред Bulgaria ON AIR Филип Гунев.

“Полицията трябва да е деполитизирана и да имаме устойчиви главни секретари. Всяко правителство идва и си слага нов. За г-н Коцев щеше да бъде направен опит да бъде сменен, защото беше по-близък до ПП, отколкото до ГЕРБ. Вече е неизбежно неговото отстраняване. Имаме нужда от съдебни реформи и промени в службите. Факт е, че ПП излязоха в снимките и не дадоха адекватни обяснения, главният секретар - също. Хората мислят тези неща за истина. Президентът заяви, че това е разграждане на държавността", коментира бившият зам.-министър на вътрешните работи.

По негови думи Калин Стоянов е бил професионалист, но в момента е политик, а политическа безпристрастност от него трудно може да се очаква, защото вече е обвързан с политичските партии. Гунев обясни, че правомощията на министъра на МВР са такива, че той може да уволнява и да се разпорежда на всякакви нива в полицията.

"Кооперативният вот и купеният вот зависят от голяма степен от това как се държат регулативните органи. МВР няма капацитета навсякъде да разследва. В зависимост от това с каква политическа партия управлява, усилията се хвърлят в една или в друга посока", каза Гунев пред Bulgaria ON AIR.

Според него, за да има честни избори, трябва да има по-голяма избирателна активност. По думите му около 90% от гласовете не са купени. На въпрос кой трябва да наследи главния секретар на МВР Живко Коцев, Гунев отговори, че нова фигура няма откъде да дойде и добави, че най-вероятно ще бъде избран някой от висшия полицейски състав.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Политика
Държавата ще плаща лечението на пациенти с редки заболявания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ИванКато не гласуваш така ще е Ванка. Плосък данък и олигархия на макс. а ПА И КАТО ГЛАСУВАШ ЗА ДЕСНИ ПАРТИИ КАК ДА ТЕ ОГРЕЕ.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гунев е почтен човек, макар и соросоидд но понеже е почтен няма кой да го предложи за да е примерно главен секретар... и затова се класират Калинки и Живковци...
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Искането на белгийската прокуратура е отпреди 8 месеца и е трябвало да се придвижи от българската ДО 3 месеца. Да, ама не! Искането на каталунската прокуратура е отпреди години. Успешно го заметоха, май?!? Органите ни за досъдебно производство са такива, каквито иска дълбоката държава.
30
5
 
14
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
Продължаваме Пропадането са повече мошеници от ГЕРБ
29
0
 
7
 
! Отговори
Юбре Нидялко преди 2 седмици
Каг ги избират тези от Хасково просто не мога да повярвам точно за тези въпросните лица от общинската избирателна комисия пиша, ми това е едно голямо НИЩО, недоразумение и голямо разочарование!
28
2
 
3
 
! Отговори
Оооо да преди 2 седмици
Бабите от ОИК Хасково това вече е пародия и много грозно и техният прецедател тюлен
27
0
 
5
 
! Отговори
Ергеня! преди 2 седмици
Когато гледам членките на ОИК Хасково все едно гледам ЕРГЕНЯ по БТВ грозни,***,батаци от Димитровград Но не това е проблема, грозното е че постоянно ги снимате и ги показвате!
26
0
 
5
 
! Отговори
Ivan преди 2 седмици
се престиж там,където го е имало!В ченгеджийницата такъв никога не е съществувал,че да се уронва.Шуробаджанашка раннопенсионираша се ш.айка от пре.стъпници и нищоправници,това е родното МВР и винаги такова е било и ще бъде,докато се назначават хора там само по произход.Също както в БСП-също като тях за нищо не съавате.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фикуса от кралство Белгия го разследват, ама няма много инфо нещо
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А Ангелакова какво търсеше на тези снимки?Даде ли обяснения?А началника и обясни ли нещо?
23
2
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 2 седмици
От 30 г. ни промиват главите с едни и същи глупости като деполитизация на служби и независими съд и прокуратура. Има ли някой който да вярва в думи с изпразнено съдържание? Митничари , доктори и общинари .....това са едни сектори превърнали се в секти със стопанска цел. Обединение или сглоби и коалиции всичко което ги събира е кражбата на пари от пробитата каца наречена държава.
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Учудващо има много глупави хора, които им вярват.
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вътре са, Живко ще ги изпее и шефовете му са директно Киро и Асен!
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Филип Гунев е зам министър на МВР при Райков. Така че е ясен. Днес пък как и Раъков и министрите му се втурнаха в един ден да защитават Жиката контрабандисто. Ямно всичко е блажило.
19
18
 
14
 
! Отговори
Мис Бикини преди 2 седмици
Мухахахаа. Дадоха ли ви адекватни обяснения за кюлчетата? за Чувалчетата? За Мата Хари? ЗА ПАЧКИТЕ и ПИСТОЛЕТИТЕ? Аз ше ви дам! Пудела ги изяде!
18
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Неадекватници са ПП и другите, факт, но Възраждане копае дъното в класацията по шиzоидност.
17
0
 
7
 
! Отговори
007 преди 2 седмици
Имах си аз да са дали.
16
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А ве, Путин е виновен.
15
2
 
33
 
! Отговори
ъ преди 2 седмици
Интересен анализ - хората мислели, че снимките са истина. Ами то никой не отрече истинността на снимките. И показанията на Анонимен свидетел 3, също никой не ги отрече. Какво да мислят хората тогава?
14
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Христо Христов 9...тк пък с твойте азиатски ценности къде си тръгнал?.. аре ходи при Рамзан и не се връщай