Общинар в София: Няма криза с боклука в София

Нощният транспорт е в полза на гражданите
12 апр 2024 12:01, Инна Ангелова
12

От ГЕРБ-СДС заговориха, че кметът на София Васил Терзиев е освободил 325 служители от общината и районните администрации. Ябълката на раздора станаха RDF отпадъците и нощният транспорт. В ефира на Bulgaria ON AIR Стефан Спасов каза, че криза с боклука в София няма и не се задава. Това са само спекулации от ГЕРБ, опитващи се да прехърлят отговорността за  за наследените много тежки проблеми в сектора с чистотата върху новата управа на Столичната община.”

“Проблеми в завода за сепариране и третиране на битовите отпадъци има. Говорим за това откакто сме встъпили в длъжност. Провеждат се редица промени и реформи в завода. Не може да се говори за криза с боклука, която е настъпила при сегашното управление на София", заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Стефан Спасов в студиото на "България сутрин".

Според него качеството на RDF отпадъците може да се подобри, за да печели Столичната община от него. Очаква се до няколко месеца заводът за отпадъци да започне да работи както трябва.

"Столичната община би могла да печели от това твърдо гориво. За съжаление, то е с толкова лошо качество. Нашата цел е да повишим качеството на този продукт, така че да печелим от него, а не да бъде изгаряно някъде. В следващите няколко месеца заводът трябва да започне да работи както трябва. В момента не се заравя RDF. В момента се депонират отпадъци, които не са могли да бъдат преработени да придобият качествата на RDF", коментира гостът на Bulgaria ON AIR.

По повод “чистката” в СО, Спасов заяви, че няма такава. Разликата в броя на служитлите е заради напуснали по една или друга причина. "Споменаха се редица спекулации от колегите от ГЕРБ. Няма чистка, това са спекулации. Всичко е публично. В администрацията на Столичната община има малко под 1500 души. Има 45 души, с които сме се разделили, защото са заемали длъжност, която е била конкурсна. Имаме 16 пенсионирани и 41 души, които по взаимно съгласие са напуснали. Тази разлика идва в хората, които по една или друга причина са напуснали", обясни гостът.

Общинският съветник не смята, че спирането на нощния градски транспорт ще реши проблема в липсата на водачи и няма да ни струва повече. "Нощният транспорт защитава интереса на гражданите. Неговото спиране няма да реши проблема с липсата на водачи. Нощният транспорт е включен в икономическата рамка, която приехме заедно с бюджета на предното заседание на общинския съвет. Няма да ни струва повече. Около 1,7 млн. лв. струва движението на тези 4 нощни линии за годината", посочи Стефан Спасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Политика
Ген. Ралчев за МВР: Течът на информация е навик в службите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Денисс преди 2 седмици
Е на кой да вярвам?Като гледам кофите пред блока и тревната площ около тях-***!Тиквата и птицата след него превърнаха града в едно тъмно и мръсно място и това за сега не се променя!И вместо да плямпате като комсомолски секретари на отчетно събрание се хванете за работа!За сега и минималната заплата ви е много!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От кога думата *** е цензурна?
8
0
 
1
 
! Отговори
Питащ преди 2 седмици
Ще отговори ли някой от общината, защо български тирове возят бали *** от Западна Европа за изгаряне в София. Кой разреши на тези частни фирми този скъпоценен внос.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
нема криза нал същия ш0пски б0кл0к плаща заплатата ти ! ЕЙПЕДАЛ ТИ КОГО ТРИЕШ БЕ ???
6
0
 
0
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 седмици
Възможно е и така да е, дето живее той - сигурно в полите на Витоша. Младост примерно не се чисти, с изключение на основните улици и там 2та тротоара дето ги има.
5
0
 
1
 
! Отговори
Шопендар преди 2 седмици
Цензурата преигравате,събират б.о.кл.у.к,и о..т.па д.ъ.к,защо го триете,или има други думи
4
0
 
0
 
! Отговори
Шопендар преди 2 седмици
Това което се прави с *** е пунта мара,лъжа,тия които събират *** го събират смесено,пепел от печките и битовия ***,а се опитват да ни убедят че се сепарира и балира.бла,бла
3
1
 
0
 
! Отговори
Перков преди 2 седмици
Хвърляй, хвърляй там на всеки метър духалка с перки ще разнесат аромата в цяла София.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Викаш имаме още място за *** на сметището в Гара Искър в София.Такава да не се страхуваме, че ще замирише в моят квартал и смело да изхвърлям ненужни неща.
1
0
 
2
 
! Отговори
Борисчо преди 2 седмици
Щом си от ПП значи лъжеш. Дори не съм чел интервюто, но ЛЪЖЕШ със сигурност