БСП с призив за обединение на 1 май: Кани 25 леви партии за разговорите

Социалистите одобриха платформата си за евроизборите
Обновена: 13 апр 2024 18:46 | 13 апр 2024 16:28, Красимир Ангелов
99
БСП с призив за обединение на 1 май: Кани 25 леви партии за разговорите
Снимка: БГНЕС

БСП одобри платформата си за евроизборите, която е преминала през обсъждане при всички структури, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова след приключването на днешния Национален съвет, предаде БГНЕС.

Нинова заяви, че представителите на БСП ще се ръководят от принципи като равнопоставеност на държавите членки във всички аспекти, българския национален интерес да е поставен на първо място, здрав разум във всяка законодателна инициатива и др.

На Националния си съвет социалистите са приели критериите и принципите за издигането на кандидатите. Те трябва да бъдат хора с обществен опит и авторитет, с високи нравствени качества, с висше образование, експертност, комуникативност.

"Започва кампанията ни вече на номинации на български народни предаватели в 50-я парламент", съобщи Нинова и добави, че на 27 април БСП ще има отново Национален съвет.

По повод „сериозното обществено очакване левите сили да се обединят“, тя обяви, че на 1 май от БСП ще поканят над 25 партии и над 20 сдружения в левия и патриотичния спектър.

Ще направим дискусия за модел на лява политика и обща алтернатива на статуквото и начина на управление на България, уточни Нинова, като подчерта, че се надява това да е началото на едно ново ляво обединение.

Лидерът на БСП отбеляза, че ще предложат подписване на споразумение за взаимни действие за изборите. "България има нужда от алтернатива", категорична е Нинова.

Тя обясни, че от БСП предпочитат да финализират разговорите, но издаде, че „има както досегашни наши партньори, така и нови“.

"Левицата са наши бивши другари. Към тях отправяме поканата да се върнат в БСП", коментира още Нинова.

Какво още казаха социалистите вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от Политика
Плевнелиев: Плащаме милиарди заради тази политическа нестабилност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 седмици
Наистина е време за обединение вляво. Сглобката се провали, има нужда от алтернатива. Иначе ще получим още от същото.
87
1
 
0
 
! Отговори
доносчик VIII разряд преди 2 седмици
До Анонимен 85 От мокри сънища се изстива най-лесно!Като начало смени памперса!
86
1
 
1
 
! Отговори
Само в България няма преди 2 седмици
цокъл за данъците! В Германия, ако взимаш годишно под 17500 евро не плащаш данък! В България няма такова разграничаване! Ако взимаш 10000 лева или 1000000 лева все са 10%
85
1
 
6
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 седмици
Др. Нинова се е усетила,че най вероятно няма да има евродепутати.Също и в Парламента бройката ще е ново дъно.Полезен ход е в програмата на БСП е прогресивна данъчна таблица,както е в целия ЕС само в Абсурдистан богатите не плащат,като на запад.
84
1
 
5
 
! Отговори
6 преди 2 седмици
Всички партии пак извадиха старите пропагандни щампи,отупаха ги от прахта,напудриха ги и поведоха стадата си към деветоюнските урни на заколение!След 100 години -отново нов 9-ти юни!За обикновеният човек няма празник-показаха го с великденските добавки!
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова много много късно , защо не го направи до сега?Пък не ни е още известно сегашните евродупетати на БСП каква я свършиха или само увеличиха банковите си сметки.
82
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
айде пак интереса !...ТРЯБВА да има обединение на патриотичните формации,но ЗА МЕСТНИТЕ "избори",за българския парламент !...Но както е очевадно,мераклиите за евродепутати са се втренчели в евродепутатските заплати,не в нашенските..Та:..-За Бг парламента-гласувайте за "Възраждане" !.."Евроизборите" просто ги елиминирайте,защото от тях нацията ни няма никаква полза...САМО интриганти и послушковци ще се облагодетелстват..Ние ще "ручаме жабетата"..
81
1
 
5
 
! Отговори
СМЕХ В ГЕРБ... преди 2 седмици
АМИ , НА НАС , РЕШЕТНИКОВ НЕ НИ Е НАЧАЛНИК ...ха,ха,хаа./...нито Гундяев.../
80
1
 
4
 
! Отговори
25 Партии ехее преди 2 седмици
Видя , че Станишев ще я играе тая игра итя се обяви за премирие....
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До СМЕХ...ЗАЩО СЕ МРАЗИТЕ? ВИЕ ОТ ГЕРБ И БСП СТЕ БРАТЯ ПО ИДЕОЛОГИЯ... ДЕЦА НА БКП
78
3
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 седмици
Каорнелка се опитва да прескочи летвата на изборите...ЩОТО ВЕЧЕ И Е МНОГО ВИСОКА..!КОМУНИЗМА И СОЦИАЛИЗМА СЪРШВАТ---КОГАТО СВЪРШАТ ДЪРЖАВНИТЕ ИЛИ ЧУЖДИТЕ ПАРИ!---/великата Маргарет Татчър/
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БСП ще има повече гласове от ГЕРБ-МВР
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АнонименБОРИСОВ ПОТЪВА И ПРОТЯГА РЪЦЕ ДА ПОВЛЕЧЕ ОЩЕ ХОРА КЪМ ЗАТВОРА
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Корнелия потъва и протяга ръце да завлече още хора към дъното.
74
1
 
7
 
! Отговори
хехе преди 2 седмици
И предните избори подписваха с някакви фантомни партии и забележете 60 (?)леви движения!?А сега само 20?Какви ли резултати ги чакат,щом водещата БСП е само на едно ИТН от фаталните 4% парламентарна бариера?
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бог да пази България от комунисти в управлението!
72
4
 
8
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 2 седмици
Всичките леви партии и организации поставят на първо място социалната справедливост. Но как я разбират те? Съвсем просто: събираме всичко и делим правно. Само че: откъде и как ще го съберем, как ще делим, и най-важното: кой ще разделя порциите? И тук социалната справедливост приключва. Затова навремето М. Тачър им каза, че има два пътя: единият е десен, а другият е грешен. И че комунизмът свършва, когато свършат чуждите пари.
71
1
 
8
 
! Отговори
Аз нища преди 2 седмици
Кът ва знам чи сти руски кавали ко са убидинявам с вас Най много да изпиити рикията
70
2
 
5
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 2 седмици
А има ли някакви други партии в България? Те всичките са леви или прикрити левичари. Появи ли се някоя наистина дясна организация, поставяща на първо място правата на личността и даваща предимство на гражданското общество пред държавата, всичките левичари започват с познатите ни етикети: ,,крайнодесни", ,,фашисти", ,,нацисти" и други подобни глупости. Хората дори не знаят какво всъщност е ,,дясно" в политиката. И че всичките комунисти, социалисти, фашисти, националсоциалисти са все леви.
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БСП няма да вкара 25 депутата, но ще прави коалиция с 25 партии