Главчев с отговор към Радев: Сега на ход е той

Повече нямам какво да кажа, заяви премиерът
17 апр 2024 17:53, Нели Христова
241
Главчев с отговор към Радев: Сега на ход е той
Снимка: БГНЕС

Дал съм своите предложения за издаване на указ. Повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президентът Радев. Призовавам го и той да си изпълни задълженията по конституция. Предложенията са мои. Просто така се стекоха обстоятелствата, че се появиха призиви от партийни събрания. Това заяви пред медии служебният премиер Димитър Главчев.

"Само че те бяха впоследствие от разговорите, които проведох и това не е трудно да се провери. Закъснението в 10 часа вечерта при първото ми предложение се дължеше на това, че изчаквах комуникация с президента, защото аз смятах, че така е коректно. Той е запознат и с двете промени. Очаквам той да направи своята стъпка по Конституция. България не може да бъде в режим на изчакване, до два месеца изборите са на вратата, външно министерство има много сериозна роля при организирането на изборите", каза Главчев.

"Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за смяна, тъй като не могат да работят на оборотите, на които аз искам. Това се отнася за всички министри - искам непрекъсната комуникация и бързи решения, нямаме решения за изчакване. На което и да е партийно събрание, който и да се изкаже, не би ми оказало никакво влияние. По всякакви въпроси съм готов да продължа комуникацията си с президента Радев по въпроси, които се отнасят до доброто бъдеще на българските граждани. Няма да се отклоним от европейския път", каза още служебният министър-председател.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то я ми наподобява малко като Барни преди години дето джуркаше избора
53
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов публично унижи Главчев, като го заплаши и принуди да смени външния министър. Тия политици, с големи претенции, а се държат непочтенни. Единственият разумен и адекватен политик, с най- висок рейтинг, е прзидентът. В интерес на държавата е, служебният премиер да уважава и се вслушва в неговите думи.
52
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев, още ли искаш да отстраниш туморът Радев от власт?
51
0
 
5
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 месец
Народонаселението нещо недоволства:)))
50
0
 
5
 
! Отговори
БеГе се върна в 90те преди 1 месец
48 мутрите ги биха мало ум.
49
3
 
7
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 месец
До ГЛАВЧЕВ Е ЖЕЛЕЗЕН..!: Какво му е желязното на Главчев. А и какво общо имат със смяната на служебните министри ЕС и НАТО? Главчев ги предложи, Бойко ги смени. Просто и ясно.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аха, ясно защо дават външно на ГЕРБ, имало важно отношение към изборите в чужбина! Да познаем какъв ще бъде резултата!
47
2
 
5
 
! Отговори
Президента преди 1 месец
Глав0чев, свиквай. Министри има, указа вече съм го издал. Точка.
46
8
 
2
 
! Отговори
IRON MAN преди 1 месец
KИРЧО И КОКОРЧО УТРЕ ДА СВИКАТ ПРОТЕСТ С РАДЕВ, НИНОВА И КОСТАДИНОВ СРЕЩУ НАТО И "КОРУПЦИЯТА"...
45
3
 
5
 
! Отговори
SOS преди 1 месец
Главата изчаква.Той е на Пауза.Дедо Байдън още не е взел решение.
44
8
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
кАпейки,ако ше организирате неква революция пишете тук една седмица по рано да се подготвиме и ние:):):)Вие колкото сте малко и колкото сте страхливи само София Запад ви стигат да ви свият сармите:):):)
43
0
 
5
 
! Отговори
Русия Нато и ЕС преди 1 месец
В момента се чудят какво се случва в България
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е на ход ве Главчо, месията Бочко ли.... хахахахахах :)))
41
1
 
12
 
! Отговори
Точно обратното преди 1 месец
До Съвет: Нека Радев да направи точно това, което иска избраният служебен премиер. Нека ПП-ДБ да изпитат на гърба си резултата от конституционните промени, които те самите сътвориха. Забравиха, че има такава приказка: "Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да ти се случи". Не ги устройваше разделението на властта според конституцията, ето ти резултата от промяната: "цялата власт е на парламентарното мнозинство" т.е. на ГЕРБ-ДПС.
40
6
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
С 200 капейки,с 200 на суха настилка!БЪЛГАРИЯ-НАТО!:):):)
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подиграва се, понеже знае, че няма друг. Това е резултата от конституционните промени. Всичките в менюто са горе-долу такива кло уни.
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Главев глава не му трябва. Той е безмозъчен.
37
2
 
21
 
! Отговори
Главата преди 1 месец
Е жалко същество. Няма български премиер, който за 5 дни да прояви такава завидна неграмотност. Изритайте го от цялата власт. Да роботи счетоводител на мастна практика. За сина му, който е селска мутра, защо не пишете.
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фалстарт на този служебен кабинет по вина на Главчев. Така се случва, когато действаш под чужди внушения и натиск, без да спазваш правилата.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буци трабваше да го играе върл евроатлантик и Главчев изпълнява в стойка . Буцито традиционно угодничи пред " големите " да му не оберат накрадените милиарди и да си опази кожата .