Николай Рашков: Разхищаваме над 300 млн. лева годишно защото не ни приемат в Шенген

До момента страната ни е загубила 1 млрд. лева
21 апр 2024 19:30, Нели Христова
46

"Цифрата на загубите за България от неприемането ни в Шенген по суша е стряскаща. Това, което обявихме в началото на тази седмица, е, че ние направихме доклад, който измери точните последици. Най-големият губещ е нашата държава с пропуснати данъци в бюджета в размер на 303 млн. лева на годишна база. Това е стряскаща сума, при положение, че ние говорим за бюджетен дефицит и се чудим откъде могат да дойдат допълнителните пари, а ние разхищаваме над 300 млн. лева годишно", каза членът на експертната група по транспорт в Европейската комисия Николай Рашков в студиото на предаването "Брюксел 1".

Пропуснатите ползи за икономиката са над 1 млрд. лева, допълни той. Средно между 15 и 18% се оскъпяват и стоките в магазина.

В ефира на Bulgaria ON AIR, той коментира още, че България отговаря на всички изисквания, които бяха поискани за пълноправно членство, включително защита на външните ни граници. Според него, ако България беше станала пълноправен член, тези загуби значително щяха да намалеят на първи етап и след това да бъдат елиминирани.

"Изключително важно е какво се случва в Европейския парламент, в Брюксел и при положение, че това е институция, която се бори за все по-голяма законодателна власт, в нашия случай е изключително важно какви хора нашата държава ще изпрати в ЕП и е много важно те да разбират от транспорт и логистика. Ако ние не позволим на транспорта да функционира възпрепятствано, това ще има пагубни последствия", заяви Рашков.

На въпроса на Милена Милотинова дали след шумните скандали с главния секретар на МВР, "Осемте джуджета" и Нотариуса, зад Австрия не се крият и други страни, които не искат да ни пуснат пълноправно в Шенген, той отговори, че неговата надежда е това да не се случи, защото смята, че пълноправното приемане в Шенгенското пространство е въпрос на време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Абе ударете го преди 4 седмици
На грабеж и да се закрива тая държава направете като фирмаджийте правите си фирма по ДДС и почвате да точите ДДСто от държавата Докъто не я закрият.
23
0
 
3
 
! Отговори
Пеевски Боко преди 4 седмици
Здравейте забелязахте ли че като Боко тиквата и Пеевски свинята нямат допир до финансите на България има пари за безплатни учебници за всички има безплатни децки градини за всички.че има увеличение на заплатите и пенсиите със 100% виждам че ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа страдат от Асен Василев за яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и границата с Турция. Кой лъже Бойко Борисов и Пеевски злото на Бълга
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Реципрочно и австрийските фирми в България трябва да получат такъв "подарък" от България.
21
4
 
2
 
! Отговори
ГЛАВЧЕВ Е ЖЕЛЕЗЕН..! преди 4 седмици
ПРИ ГЛАВЧЕВ БЪЛГАРИЯ ВЛИЗА И СУХОПЪТНО В ШЕНГЕН.... ЛИЧНО РЮТЕ ГО КАЗА.
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Важното е да има 60 млрд за укрите. Ние не сме важни.
19
1
 
2
 
! Отговори
Хубаво е преди 4 седмици
Да се интересуваш от политика но ти прилошава от мизерията която е в България и изход няма всичко е корумпирано и разложено
18
1
 
1
 
! Отговори
Карлуково преди 4 седмици
Повечето ни пациенти са полудяли от това че са се интересували от БеГе политика
17
2
 
1
 
! Отговори
цифрата преди 4 седмици
"Цифрата (???????????????) на загубите за България от неприемането ни в............ - стряскаща неграмотност!!!!!!!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 4 седмици
Никой те иска Нарко комунистическо фат машко гето в Шенген
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Криворазбраната Демокрация
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Чудо голямо имало загуби, не влизали милиони в хазната, тоест мутрите не могат да крадат милиони още от хазната, като я източват. Ами чудно, още дълго да не ни приемат в Шейген тогава след като няма да има миниони за крадене от БГ олигарсите.
13
1
 
2
 
! Отговори
Пеевски Боко преди 4 седмици
Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция . Радев слуга на СССР всички *** които крадяха безнаказано 33 години са за затвора Боко тиквата и Пеевски и Доган и Радев ***
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
15 ГОДИНИ БОРИСОВ ЗАЩО НЕ ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ШЕНГЕН? ДОЙДЕ ПРОМЯНАТА И ВЛЯЗОХМЕ ПО ВЪЗДУХ И ВОДА.
11
0
 
3
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 4 седмици
Питай ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и границата с Турция. Браво респект към ПП ДБ защото поне се опитват да направят промяна в България но старите мутри ГЕРБ ДПС ИТН БСП копейката дърпат България назад към СССР. Нали те ви караха да стачкувате срещу закона на Макрон.
10
1
 
0
 
! Отговори
Ивза преди 4 седмици
Смешно е.Тоя народ за нищо го нямате.Попитайте го,а не само да го надъхвате.
9
0
 
1
 
! Отговори
рашо я кажи преди 4 седмици
колко лева Разхищавате за чекмеджета макар да не си от тях чекмеджарите
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
После ще разхищаваме пък щото са ни приели...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе, Рашков, след тез грандиозни успехи, дет отчете ДенкУФФФ, ти, дет се вика, се изтакова на метеното. Бъди оптимист, казвай си още малко след въздушно-капковия, ще сме в Шенгеня и по суша. :)
6
0
 
0
 
! Отговори
Св преди 4 седмици
Все тая - то и два избора са толкова, последните няколко години средно се падат по два на година.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименСЪРБИТЕ ИСКАТ В ШЕНГЕН НО НЯМА ДА ГИ ПУСНАТ