»зслушват здравни€ министър в Ќ— заради скока на коклюш

23 апр 2024 07:40, јниси€ »ванова
10
»зслушват здравни€ министър в Ќ— заради скока на коклюш
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

 омиси€та по здравеопазването ще изслушва днес служебни€ министър на здравеопазването д-р √ал€  ондева, главни€ държавен здравен инспектор доц. јнгел  унчев, изпълнителни€ директор на »зпълнителна агенци€ „ћедицински надзор“ »ванка ƒинева и на директора на Ќационални€ център по заразни и паразитни болести проф. »ва ’ристова. »зслушването е във връзка с нарастващото разпространение на коклюш в страната и наличието на смъртни случаи при деца.

—поред данните за последната седмица, потвърдените случаи на коклюш са скочили с над 50%. ƒва от всеки три случа€ са установени в —офи€, сочат още данните на Ќационални€ център по заразни и паразитни болести.

ѕрез изминалата седмица в лаборатори€ са потвърдени нови 112 случа€ на коклюш, което прави общи€т им брой 317. «а същи€ период на миналата година те са били едва 4.

¬ кра€ на миналата седмица б€ха потвърдени два смъртни случа€ при деца. ƒве бебета от  юстендилско починаха от опасното инфекциозно забол€ване. Ќовородените са били под възрастта, на ко€то се постав€ първата доза от ваксината дифтеткок. /Ѕ√Ќ≈—

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


10
ќще от Ѕалкани
ѕендаровски: ≈— отхвърли искани€та на българите, спас€ва ги с включване в конституци€та ни
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
10
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ще рашават дали да въведат локдауни в различните градове и вс€ка седмица н€кой генерал да ни информира по телевизора за кокошл€ш пандеми€та
9
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
Vs може да си прав но защо само пишеш. —амо с писане не става. Ћайкове кой да слага.
8
0
 
4
 
! ќтговори
Vs преди 4 седмици
«а куклюш - изслушване! «а тотални€ хаос в здравеопзването - Ќ≈! «а доплащани€та по 2000 лв.(въпреки, че си с направление) за "избор на екип" (дори когато екипа е един)- Ќ≈! «а вис€щата апаратура за милиони в болниците - Ќ≈! «а липсата на каддри - Ќ≈! ¬сичко е едно и също в кочинката - чакаме да се счупи, и тогава се хващаме за главата с крути мерки! Ќещастна, ама много нещастна работа!!!
7
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
Ќа вратата и на ревера на всеки служител тр€бва да пише какъв е който н€ма ценз или не e дипломиран не може да се представ€ за медицинско лице и да стои на прегледа все едно е медицинска сестра но не е, това ме отвращава.
6
1
 
4
 
! ќтговори
требе да има шаш преди 4 седмици
“еатърът продължава ! ƒействие второ (засега) ...
5
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
«ащо лекарите крещ€т на хората по здравните заведени€ и защо и защо вместо медицинаки сестри са назначени измамнички , но никъде не пише че не са медицински сестри а помощен персонал. “ова не е редно меко казано.
4
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
јко ги тестват с теста за  19 не е чудно че положителните са скочили с 50 %. “ова е целта.
3
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
»збори идват,стадото тр€бва да бъде държано в страх и подчинение
2
1
 
6
 
! ќтговори
 ой ще се изкашл€? преди 4 седмици
»зслушват здравни€ министър в Ќ— заради скока на коклюш. . . . ѕарите са усвоени! «ащо кашл€т и умират, не знам! јз съм само министър!
1
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
рапорт даден, рапорт приет ! решението е кпп-та, къртене на пейки, глоби ако излезеш и масова паника през продажните медии