Падането на Росен Желязков е факт, 129 депутати го свалиха от шефското място на НС

Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут, заяви Желязков
Обновена: 25 апр 2024 11:24 | 25 апр 2024 11:20, Александър Попов
199
Падането на Росен Желязков е факт, 129 депутати го свалиха от шефското място на НС
Снимка: БГНЕС

Парламентът освободи председателя на Народното събрание Росен Желязков. Решението беше подкрепено от 129 народни представители от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), „БСП за България“, „Възраждане“ и „Има такъв народ“, „против" гласуваха 103 от ГЕРБ-СДС и ДПС.

Проектът на решение за предсрочно освобождаване на  председателя на Народното събрание беше внесен и подписан вчера от народните представители от "Продължаваме промяната - Демократична България" и от "БСП за България".

Основанието е системното неизпълнение на задълженията му като председател.

"Скъпи колеги, за мен беше чест да бъда председателят на 49-ото Народно събрание. Това заяви председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков минути преди да бъде освободен от поста. От ГЕРБ-СДС и ДПС го аплодираха на крака.

"Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Всички ние в тази зала сме хора, но хора, пратени от други хора, за да работим за хората. Като хора имаме нашите страсти, но като народни представители, имаме отговорност", заяви Желязков.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: Росен Желязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
15
 
13
 
! Отговори
дааа преди 1 месец
ППдб са позор. Един мандат с Боко и един с Нинова. Никаква чест, само постове и власт са им в празните глави
50
7
 
3
 
! Отговори
Лена Гугълката преди 1 месец
Тая Роси Кирилова що тъй ревеше не разбрах?! Мен Киро мастията като ми мачкаше сочната дупка на парапета и на мен ми се ревеше...но устисках...
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
разбира се, че му дреме на желязков, да те свалят в последния ден
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
след изборите ако не се състави правителство, президентът издава нов указ за служебно правителство, главчев си мисли, че ще е за дълго премиер, но яма да е, с това поведение, дано случаят с желязков да го накара да си спомни как нинова го свали от същия пост и се вразуми
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възпитан човек
46
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЪЛГАРИ ЗА ТЕЗИ ЛИ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ АЛЧНИ АРОГАНТНИ СЛУГИ НА БОЖКОВ И АЛЧНИ БЕЗПАМЕТНИ ОБЛАЧНИ ВЛИЛИ КОПЕЙКИТЕ ИЛИ ЧАЛГАРИТЕ ИЛИ НИНОВА
45
10
 
16
 
! Отговори
смях преди 1 месец
Да видяхме им морала на Денков и пуделите. Бяха загубилите на изборите, но искаха да са първи в ротацията. Като им свършиха 9 месеца се врътнаха. Пълен Позор
44
1
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Това сега как да го разбираме: ПП-ДБ изневери на интимният си партньор Герб-ДПС като се съеши с Възраждане? Или Възраждане предаде Путин и пристана на евроатлантическите *** като надушиха пачка ли? Или като предсмъртна агония на хидрата Герб-ДПС?
43
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега има шанс да стане интересно. Избират някой нормален за шеф на парламента и президента го назначава за служебен премиер махайки Главчев от ГЕРБ.
42
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НОВАТА КОАЛИЦИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ ШАРЛАТАНИТЕ ЧАЛГАРИТЕ НИНОВА ТОВА ЛИ СА ПРОМЕНИТЕ ХАХАХАХА ТОЛКОВА ПРОПАДАНЕ НА ДЪРЖАВНОСТТА НЕ Е ИМАЛО ОТ МНОГО ГОДИНИ
41
8
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
На практика, парламентът е разпуснат, имаме служебно правителство! Дреме му на Желязков, че са го отстранили на края на това НС! А ПП-ДБ, като УМИРАЩА ЗМИЯ се върти и хапе! Смешни са, скоро ще изчезнат от политическия живот! Вместо да излязат пред стачкуващите, поне от кумова срама, тези харвардски недоразумения правят циркове! Ще има ли хора, пак да гласуват за тях?!
40
7
 
7
 
! Отговори
Симона преди 1 месец
До Мнение ...Коалицията на пудела и комунистите в един глас, отново, набеждават Борисов и Пеевски за виновни...за собствената им некадърност, лъжи, контрабанда, кражби и измами. Надявам се след изборите лидерите на коалицията на пудела вместо в НС да говорят в МВР, прокуратурата и съда.....а после от затвора, където е мястото на лъжците и крадците.
39
8
 
12
 
! Отговори
Майорс преди 1 месец
Жслкото е че в България си отиват първо хора честни и безпристрастни , неподвластни на партийни емоции! Да е честита новата Коалиция на Пудела , да продължават даси раздават пачките и да контролират всичко и всички!Жалкото е че има хора които вярват на такива!
38
10
 
13
 
! Отговори
Най- после преди 1 месец
Тая гад да се маха!Да върне парите, които е получавал през тези месеци и да му се отнемат всякакви права като председател на НС.Пеевски и Борисов да го последват!
37
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много се притеснявах за този човечец,да не му стане зле..Щом започне да говори и целият става червен като рак.Викам си,дали има високо кръвно,или го е срам,че е представител на ОПГ ГЕРБ?Но вече съм спокоен.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ШАРЛАТАНИТЕ ВЪН РУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА АТАНАСОВ ЛИ ЩЕ НАСТАНИТЕ ТАМ ЗА ЕДИН ДЕН АЛЧНИ СЛУГИ НА БОЖСКОВ РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР ЗА ШАРЛАТАНИТЕ
35
6
 
11
 
! Отговори
Това ли е важното преди 1 месец
Остана само утре и утре Росен няма е председател. Браво, страхотен успех на пп, бсп итн и останалите нищоправци, който ще предопредели бъдещето на България. Докато се занимавахме с такива неща 4 г Хърватска влезе в Шенген и еврозоната. Колко още години ще е това безвремеви? Вече наистина ми писва.
34
11
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Желязков трябваше сам да подаде оставка когато и Денков я подаде. Такива бяха договорките за ротацията, но ГЕРБ ги наруши и отиваме на избори
33
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ се издадоха като слуги на руските интереси!
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези се бъзикат с хората. Първо си гласуваха 2 месеца ваканция и реално само утре им остава.