Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка

Тя не отрече, но и не потвърди обвиненията
Обновена: 29 апр 2024 08:46 | 29 апр 2024 08:40, Нели Христова
114
Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка
Снимка: БГНЕС

"Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо събрание". Така Лена Бориславова от ПП-ДБ коментира пред bTV разследването на сайта "Биволъ", според което тя е фалшифицирала документи през 2021 година, когато Кирил Петков трябва да стане министър на икономиката в служебния кабинет, но все още е член на Управителния съвет на неправителствена организация.

Бориславова призова органите на реда да си свършат работа, без да потвърждава или отрича изнесените данни в журналистическото разследване, пишат от Dir.

"И всичко, което мога, ще съдействам на всякакви разследващи органи да излезе истината. Бил ли е или не Петков част от УС на Сдружението към момент, в който той е встъпил в длъжност като министър на икономиката? Това са факти, които могат да се видят в Търговския регистър", коментира Бориславова.

В събота бяха публикува документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на "Да запазим Корал" Атанас Русев. Първият е пълномощно, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на Сдружението. Останалите са протокол от заседание, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място и декларация за истинност. Отново с подписи на Русев, който реагира в социалните мрежи. Неверните обстоятелства били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси.

"Това е "иконата" на "Продължаваме Подмяната", Лена Бориславова, която се е изгаврила с мен и сдружението което представлявам, като си е направила фалшиво пълномощно от мое име и още куп фалшиви документи и подписи, с което е сменила Управителния Съвет на нашето гражданско сдружение "Да запазим Корал". Ред престъпления според Наказателния Кодекс", пише Русев в профила си във Facebook, публикувайки разследването.

"За да може нейният Кирил Петков да влезе във властта. В нарушение на закона. Каква може да е движещата сила за подобна жестока наглост и чувство за абсолютна безнаказаност? А напоследък, по всички медии с арогантното си и надменно поведение, и ясното желание отново да управляват и решават бъднините на нашата България?!?!? Каква мизерия на съзнанието", добавя Русев.

Малко по-рано стана ясно, че самият Русев през юни 2023 година е подал сигнал за фалшифицирането на документите в Софийската градска прокуратура и в ДАНС.

"Чак след сигнала ни, при разпита, ни показаха фалшивото пълномощно и името в него", обясни Русев в коментарите под публикацията си".

Ден по-рано в отговор на твърденията в разследването Кирил Петков коментира пред журналисти, че е бил част от сдружение "Да запазим Корал", но е излязъл от организацията през 2021 г. По думите му изведнъж и отникъде, в предизборната кампания, "поредният фишек от ДАНС" идва три години по-късно.

"Чудят се вече какво да направят. В тази кампания явно не могат да ни оборят на реалните идеи как България да изглежда и искат да ни заровят в калта и ДАНС, разбира се, е бухалката, която се използва", добави Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това в обикновена голяма фирма се прави по 500 пъти на ден.
77
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другари, по коментарите ви личи че никога не сте се занимавали именно дори и с напълно законен и честен бизнес. Това "обвинение" за всеки, който е вършил значителен обем работа през живота си (аз не съм), е някаква безмислена и подигравателна е=авка.
76
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя и Иванчева не се притесняваше - ама и лъсна з.адника крадлив :)))
75
12
 
8
 
! Отговори
Р. Монтескьо преди 1 месец
Всяка подобна история само засилва съмненията в автентичността на институциите. Преди всичко, когато става дума за обвинение, трябва да се има предвид ПРЕЗУМПЦИЯТА ЗА НЕВИНОВНОСТ! Не Л. Бориславова или който и да било друг обвинен трябва да доказва своята невиновност, а обвинението трябва по безспорен и категоричен начин да докаже вината! В конкретния случай: има ли обвинение -- няма; има ли дело (било то наказателно или друго -- няма; има ли осъдени -- няма. За какво изобщо говорим тогава?..
74
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С минимална част от стотиците откраднати милиарди, ГЕРБ може да смачка всеки с измислена история.
73
6
 
24
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Кирчо стига се оправдава , нищо скрито на този свят няма , рано или късно истината излиза наяве! Недей се оправдава с ДАНС , този път информацията е от сайтове с които вие боравехте! По добре замълчете и мислете как да излезете от това състояние , мошеници!
72
12
 
8
 
! Отговори
българина преди 1 месец
в момента МП Главчев е на герб, Гл прокурор и шефа на полицията. С тази акция се притиска ППДБ, че или ще клекнат на 100 пр на герб след изборите с гласовете си и депутатите си, или делата им няма да са повече на трупчета....
71
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то Киро подавал ли е някъде редовен документ
70
7
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До дебелата. А не е ли по-добре от променкаджиите? Или и ти си от тези, които дишат единствено благодарение на омразата си към ГЕРБ?
69
4
 
16
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Този иначе доста окосмен пар.ц***л сичко прави. Ако я питаш дали има душа, ще ти отговори и тя с въпрос:"Какво е това?"
68
12
 
8
 
! Отговори
Сенеката преди 1 месец
Полезни *** са тия от вола...всъщност помагат на банкянският крадец и некадърник да се окопае до живот във власта...аман от светци ...че тия от ПП не са идеални е ясно ...ама каква е алтернативата правителство на ГЕРБ и ДПС?!Щото натам вървим...
67
4
 
18
 
! Отговори
Гугалена Люински преди 1 месец
Един президент си имаше тромпетистка, тук си имаме парапетка Люински. Гугалена Люински, свеж полъх е политиката!
66
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантиците дето са храненици на посолството закона не ги лови,затова Боко т***квата,Доган,Пеевски,тая ,Киро и кокорчо си правят квото си искат.Я с,я си представете примерно това дето го е вършила Парапеткова ,да беше дело на лидера на Възраждане ,само какъв медиен вой щеше да има и как бързо щяха да се задействат и го задържат от полиция,съд и прокуратура .
65
30
 
8
 
! Отговори
мда преди 1 месец
За да повярва човек на тази история трябва да не може да мисли критично. Ако се хваща на всяка лъжлива история в калната предизборна кампания, водена от ДП и ББ, значи е просто глупав човек. Вичко това са измислици, за да се откаже електората на една партия, за сметка на друга. Лошото е, че в случая са всички срещу един, а целта е да се върнем в мутренските бедни години, когато се пълнеха джобчетата на една шепа хора, а другите - кучета ги яли.
64
5
 
28
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 месец
Лесна Парапетова
63
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Центаджиите са в потрес. Знакови фигури на центаджиите са обвинени в измама.
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега Дамаджан ли открдна ония 60 милиона за магистрали та си купуват гласовете- да...те са крадците, иначе без пари кой ще гласува за тях- и да знаят Дамаджаните и пуделите вече гласът ни струва 1000 лева - голяма инфлация направихте!
61
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин няма да изостави своите момчета ББ и ДП. Ще смачка всеки който се изправи срещу тях. Както мачка всеки който се изправи срещу Орбан в Унгария.
60
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен думите на Русев, въпросните документи ги има онлайн. Освен това Бивол показаха и клип и се видя пределно ясно, че документът е некадърно фалшифициран. Който го е приемал, не знам къде е гледал.
59
14
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Нещо много съмнително има. Това се било случило през 2021, а чак две години по-късно, през 2023 този Русев бил подал сигнал до ДАНС. Как стават тези работи? ДАНС да проучи кой е платил на Русев и колко му е платил, да раздухва това топ и преди изборите.