Каква присъда грози Лена, ако се докажат фалшивите документи?

Отговаря адвокат Людмил Рангелов пред Bulgaria ON AIR
30 апр 2024 21:15, Александър Попов
138
Каква присъда грози Лена, ако се докажат фалшивите документи?

Каква присъда би получила Лена Бориславова, ако публикуваната информация е вярна и тя със своя електронен подпис е изпратила съобщения до Агенцията по вписванията, които не са верни?

"Ако приемем, че е знаела, че не са верни, законът предвижда лишаване от свобода до 3 г. Тъй като г-жа Бориславова не е осъждана, а едно такова действие не причинява имуществени вреди, санкцията би могла да бъде административно наказание глоба от 1 000 до 5 000 лв. Това, че г-жа Бориславова ги е изпратила, не е достатъчно, трябва да се установи, че тя е знаела, че онова, което изпраща е невярно. Трудно доказуемо е", заяви адвокат Людмил Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Според него не е случайно, че точно преди изборите се появи информацията за разследването по сигнал за фалшифицирани документи за отписването на Кирил Петков от сдружението "Да запазим Корал".

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че ако подписът не е на Лена Бориславова, през тези 8 месеца от началото на разследването, е можело да бъде назначена графологична експертиза, която да го докаже.

"Управителят на сдружение "Да запазим Корал" е показал пълномощно, а той никога не е попълвал такова, ако Бориславова, на основата на това пълномощно, е извършила последващи действия, тогава очевидно е знаела, че става дума за документи с невярно съдържание. Очевидно е, че това което излиза сега е свързано с предизборната кампания и изборите", каза още Людмил Рангелов.

Гостът изрази позицията и по случая "Нотариуса". По думите му такива "доверени лица" на МВР трябва да са от кръгове, близки до престъпна дейност, иначе са излишни. Тъй като видях, че такъв ангажимент е поел около 2005 г., започнах да си мисля, тогава е откраднал дело от адвокатска стая на ВКС, дали за това действие там не са му направили някакви услуги службите, за да му направят вербовка. Той не е осъден по онова дело", заяви адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Лена Бориславова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
14
 
6
 
! Отговори
християнин преди 1 месец
Затакива деяния,половин България трябва да бъде осъдена.Това явление от 30 г се практикува масово.Така,че не говорете за престъпление.Просто бандитите от герб и дпс са много напористи,нагли и базциримонно,и от нищо правят нещо.За кражбите на народни пари, павианът от банкя и дебелата с-в-инска з-ур-ла,трябаваше да бъдат обесени на площада/както в китай/.
96
0
 
0
 
! Отговори
Гунчо преди 1 месец
До ДедоСимпатичният,на който лицето наподобява дамски полов орган,но има заявки за мачо?
95
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не я грози Лена, както и Ана Лена Бербок. Ще се изхлузи като мокра връв. Само Иванчева опра пешкира, като най-великата корупционерка и явно без необходимите връзки.
94
1
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Кво стана с оня пълничкия с белгийските нарко фирми от ПП? Нещо рязко изчезна от хоризонта, пък уж невинен и чист като Момина сълза.
93
1
 
2
 
! Отговори
Папа 5 май Цска преди 1 месец
ПАПСКАТА село Микре ДЪРЖАВА водила империалистически кървави войни с ИТАЛИАНСКИЯТ Граф Дракула и ИТАЛИАНСКИЯТ Маркиз дьо САД чия собственост да са селските махали около град Рим.........................Етноса на Безбожниците и Атеистите са ИТАЛИАНЦИТЕ защото само италианските Маркизи,Графове и прочие италианска средняшка аристокрация ИЗБИВАЛА АРМИЯТА НА Римският Папа.............като детската приказка "Царят е ГОЛ" и "Папата е ГОЛ" от книжарница "ДЬО ГОЛ"
92
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямат място в политиката подобни адвокатки които дори не знаят, че нямат имунитет! Иначе то пак така с един подпис си превхърлят и фирмите с дълговете на неграмотни, е 200 лева глоба само един подпис нищо не е!
91
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С "такива" пълномощни по селата в Северозападна Б-я отнемат земя на стари и самотни хора.
90
0
 
2
 
! Отговори
МАРКИЗ Дьо ВАМПИРА преди 1 месец
Съвременника на Карл Маркс ирландеца Брам Стокър УЛОВИЛ ВКУСЪТ НА ВАМПИРСКОТО ВРЕМЕ от армейската заповед на Оливър Кромуел:"ВЕДНАГА ВРЪЩАЙТЕ АНГЛИЙСКИТЕ ЮДЕОЕВРЕИ В АНГЛИЯ" демек след като ги избили от ГРОБИЩЕТО ги връщали в Англия при Армееца Кромуел............УЕЛС герб червен ДРАКОН от където е отвлечен Сейнт Патрик..........Първият Вампир е създаден от обидна РИМЛЯНСКА псувня по отношение на Исус Христос които е недоволства да избиват румънците и сие наследници на Рим
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да се размине и само с пробация. Предвид, че няма (за сега) други доказани престъпления, че (уж) ще помага на разследването и т.н. едва ли ще има затвор. Но ще има осъдителна присъда. Просто има прекалено много доказателства.
88
2
 
2
 
! Отговори
Кромуел Юдео Ред преди 1 месец
Доларът и Лирата Стерлинг русофоба Карл Маркс е ВИСША РАСА спрямо РУСОФОБА Димитър Благоев-Благоевград дядото РУБЛАДЖИЙСКИ *** преяждащ и препиващ на корем с рубли и копейки в *** на империализма на Русия и руснаците едвам го изгонили русофоба Благоев да си се прибира вкъщи във България.......Турската дума БЕРБАТ преведено мръсен,подмолен,безчестен етнос са българите.......Дори от Израел изначално го обявиха за изцяло НЕЖЕЛАН реабилитатора на Карл Маркс хамаса Джордж Сорос
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой има място в политиката - Дани Кирилов, съставител на конституция за една нощ или притежателя на ,,Тефтерчето Златанов"? Влади Горанов и Делян Добрев, може би?
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Огромно престапление - факт! За едно практически нищо! Формалност, процедура недомислена! Всички читалища правят това, защото за да се пререгистрират, трябва да свикват събрания на членовете и изготвят един куп всевъзможни документи, включително снимана обява на видно място, че се свиква събрание, покана до всеки член, а те са десетки за малки населени места и стотици за града! Никой не го интересува, само секретаря, който е на заплата! Изготви документите и ги прати или внесе с председателя!
85
0
 
5
 
! Отговори
Шменти Мушмуроков преди 1 месец
Мдааа да върви Кире дет се вика у лафа за наше село върви доказвай че нямаш сестра. То и парапет секиш май немаше. От разсъжденията и тълкуванията на тия мазни твари учили право в СУ сме на туй диридже.
84
2
 
2
 
! Отговори
ЮДЕОКРОМУЕЛ АРМИЯТА преди 1 месец
СЪР Джордж Сорос е УМИШЛЕНИЯТ ВЪЗКРЕСИТЕЛ от ГРОБИЩЕТО за английски домашни любимци на червеният труп на вампира Карл Маркс разгадан още от ирландският писател БРАМ СТОКЪР............РУСОФОБА от Висшата раса Карл Маркс нищо общо с русофобските БЕРБАТ тире ЦСКА РУБЛАДЖИИ и копейки от Ислямска джамия София в ЧЕРВЕНА Турция..........ИЗРАЕЛ ИЗНАЧАЛНО се разграничи от техният ВРАГ ХАМАС ТЕРОРИСТ и РАСИСТ Сър ДЖОРДЖ СОРОС реабилитатор на русофоба Карл Маркс обявен за персона ногата в Израел
83
2
 
2
 
! Отговори
Присъда ЛЕЧЕВА преди 1 месец
Джентълменът културният и цивилизован СЪР Карл Маркс НЯМА нищо общо с АЗИАТСКАТА червена българска ислямска ЦСКА ДЖАМИЯ СОФИЯ на русофобският РУБЛАДЖИЙСКИ червен кръволок Димитър Благоев-БЛАГОЕВГРАД преяждал и препивал на корем с МОНАРХИЧЕСКИ руски РУБЛИ ВЪТРЕ в пичока на ИМПЕРИЯТА РУСИЯ защото българският етнос представлява червената ТУРСКА дума БЕРБАТ превод от турски език българите са мръсни,подмолни,нечестиви хора за разлика от СЪР Маркс и СЪР Сорос и СИЕ от ХАМАС идеологтерористи
82
2
 
2
 
! Отговори
Полковник Марко преди 1 месец
Гласувайте за мен и за Ивелин
81
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Адвокат око на адвокат не вади, Лена няма морал да е в политиката от много време, освен това по-важното в случая е, че другия младеж Никола Минчев водач на евролистата от ПП също е замесен и както казаха ИМА ОТКРИТИ И ДРУГИ НАРУШЕНИЯ!
80
0
 
10
 
! Отговори
Хмм... преди 1 месец
Значи, първо трябва да се докаже, че документите са фалшиви.Второ, да се докаже, че Лена е знаела, че са фалшиви. И чак тогава евентуално и може би, ама на дали да бъде глобена. Ами да ви имам и правото, да ви имам и законите!
79
1
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
В най-лошия случай 5 000 лв. глоба... Бълха я ухапала, веднага може да ги плати, без да й мигне окото. Тя с толкова много се нагълта за има няма 3 години...
78
3
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
В най-лошият случай-условна.Ако се стигне изобщо до съд.От "Посолството" няма да разрешат.Тя именно е главният "мозък"(в сянка) на "Козяк",а не Киро и Асен.