Главчев увери: Пенсионерите ще получат 11% увеличение

Сумата е обезпечена, увери премиерът
Обновена: 13 май 2024 20:05 | 13 май 2024 19:00, Красимир Ангелов
43

Служебният министър-председател Димитър Главчев успокои пенсионерите, че ще получат увеличение на пенсиите от 11%.

Утре на Надзорен съвет на Националния осигурителен институт представителите на изпълнителната власт ще подкрепят предложението, което ще направи служебният социален министър за 11% увеличение на пенсиите, увери Главчев на брифинг в Министерския съвет.

Той подчерта, че хората, които имат право на пенсии, ще получат увеличение с 11%, а не както е по правилото по чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване.

"Тук сме с единствената цел да внесем успокоение сред хората, които имат право да получат пенсии, че ще ги получат в размер на увеличение 11%, а не по правилото по член 100 на Кодекса за социално осигуряване. Пред нас никога не е стояла някаква тема да се колебаем. На знам откъде излязоха всички тези спекулации", заяви Главчев.

Той заяви, че ако някой друг си е правил заготовки, че ще използва тези пари по друг начин, то това не е това правителство.

"Нека пенсионерите да бъдат спокойни, ще получат 11% увеличение. Доколкото това зависи от представителите на изпълнителната власт. Надявам се, че и другите няма да имат нищо предвид", каза Главчев.

Той призова тези, които са внесли шум в системата също да се успокоят и да се концентрират над предизборната си кампания.

Социалният министър подчерта, че няма причина да не бъдат увеличение пенсиите с 11%, както е заложено в Закона за държавния бюджет.

"Сумата е обезпечена, тя се намира. Всички разчети показват, че няма причина да не бъдат увеличени", добави той.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ /СДС = 35 % преди 1 месец
ТОГАВА ЩЕ СЕ СЪСТАВИ СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО, И ИНФЛАЦИЯТА ЩЕ БЪДЕ СПРЯНА
19
1
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Главчев и до него е Гушев.
18
0
 
7
 
! Отговори
умно главчев преди 1 месец
Как с езин процент , който е 5 лв от 500 лева се постига голем ефект , като за uдuoтu , на които им съсипват държавата , ама те са се вторачили в цената на хляба и бензина , без да отчитат , че те всъщност са производни .
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев, държавата ПРОПАДА!! Тези които не са пенсионери какво да ядат? Да хрупат дървени кори ли? Какви помощи давате на хората? Едно няма нищо!
16
4
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
А защо все още над 80 000 държавни служители,полицай,воени,чиновници и пр.търтей не внасят лично данък и осигуровки в НОИ.Вече 35 години по ЗДОО народа им плаща всичко?!Болен здрав носи!!!
15
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
При 11% увеличение на пенсиите, инфлацията ще е по-малко отколкото ако увеличението е 10%. Парадоксално, но факт.
14
2
 
8
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Важното за наш магнитски 1 е да си върне властта и да краде, чрез магистрални " ремонти". И ще успее , със съдействоето на плгбт+. Детска болница не опаквайте, не се предвиждат комисионни за раницата дончев, от там борисоф
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ейй не се наядоха 12 години, сега и на парите за пенсионерите посегнаха
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не забравяме, че увеличението ще е след изборите! Така че това в момента си е чисто купуване на гласове с държавни пари. Главчев изпълнява предизборната програма на Борисов/ГЕРБ! Освен това обещаването не е като даването! След два месеца ще измислят причина да си приберат паричките... Все пак избори без пари не се печелят.
11
0
 
10
 
! Отговори
Кило преди 1 месец
Ми нормално Вдигнаха осигурителния праг , парите ми ако отиват за пенсионерите .. доволен съм
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Увеличението на тока ще е ГОЛЯМО, а този иска да каже, че вместо 10 пенсионерите ще вземат 11% добавка. Тези ни правят на будали яко! МВР днес е тормозило хора в Бургас и Дупница. ОСТАВКА!
9
2
 
4
 
! Отговори
Смееех преди 1 месец
Е браво, по 15-20 до 30 ОЙРО!
8
3
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
Тук ДАНС трябва да се намеси - Тези Престъпници се опитаха да Откраднат 100 000 000 лева от най- бедните - Родителите ми , Баби и Дядовци .ДАНС може да следи Руски Шпиони , а не Може да следи Българи Престъпници крадци на Милиарди Евро .
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кого уверяваш? Лели ГЕРб ли?
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея 100 млн са заеми. Парите ги няма в държавата. Като направят тока 50ст да не се сърдите.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев, искам да кажа Борисов, така лекичко пробва дали ще стане далаверката с единия процент, тоест 100 милиона лева ама нещо не стана... Сега излизат като някакви спасители безсрамниците...
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Благодарение на смяна на конституцията, герборептилите не можаха да откраднат едни 100 милиона лева. ПП-ДБ свикнаха извънредно заседание и хоп, отмениха решението... По закон и бюджет увеличението щеше да е 11 процента, но оня ден служебното правителство беше решило да е 10 процента. Къде щяха да потънат тези пари е ясно на всички....
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов е бесен на ПП-ДБ затова че разкриха далаверката му за кражба на 100 милиона лева от пенсионирите. Нещо което го правиха с години...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви успокоения и притеснения за 1 % разлика?
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предизборно ?, не мисля...