Плугчиева е на мнение, че в ЕС също има много проблеми

Те не са само икономически и миграционни
13 май 2024 15:33, Инна Ангелова
10
Плугчиева е на мнение, че в ЕС също има много проблеми
Снимка: БГНЕС

Бившият вицепремиер Меглен Плугчиева каза, че не само в България, но и в ЕС се наблюдават няколко кризи и с наближаването на евроизборите е хубаво да обърнем малко повече внимание и на тях. Пред БНР Плугчиева допълни, че националните теми в предизборните кампании са тежки и изместват фокуса от други съществени неща.


“По темата "кризи" сме като скачени съдове с ЕС, защото там наблюдаваме в последните години натрупване на кризи - и икономически, и миграционна, и климат, и Зелената сделка, която донесе повече проблеми и напрежение". Плугчиева допълни, че икономическата ситуация в Европейския съюз не е никак добра.

"Всички анализи показват, че в последните 5 години ЕС не може да се похвали с големи постижения в нито един сектор", коментира още Плугчиева и изброи решения, свързани с ваксини против Covid-19, загуба на конкурентоспособност в икономиката и индустрията.

Меглена Плугчиева коментира и частичното ни присъединяване към Шенген. Според нея в тази частичност има повече проблеми, отколкото ползи.

"В консулските служби на посолствата на България в чужбина има претоварване и поради частичния Шенген, има нови условия и изисквания, така че не не могат да приемат документи за работни визи на работници от трети страни, от които се нуждаем”, обясни тя.

Пред БНР Плугчиева коментира и приетия в последната минута от парламента 15-процентен таван на търговската надценка за три вида хляб.

"Този порочен подход е изключително опасен. Той става норма на поведение, а е много опасно, защото губим устоите на правовата държава. Регулация на надценката и то в последната секунда на работа на този парламент, и то на коляно, и без вземане предвид на компетентното мнение на съответните... ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Общество
Цената на евродепутатски мандат е четири пъти по-висока от тази за НС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Проблема както го декларира един евродепутат е, че евродепутатите са се откъснали от електората си и са подвластни на корпоративни интереси, с други думи действат като временно наети работници за определена кампанийна работа и се усъвършенстват в гъвкавото си пренастройване само и само да остават до трите чучура на благоденсвие. Е не всички, има и борещи се.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Слава на БКП..А ФЪФ бЕ-гЕТОТО на Европа , как в цензурата , освен че медиите са на нЕакво си 113 място , вече 35г. ... А ?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В ЕС няма пробелми разпределят си заплатките, а в европейските държави е гъкано с проблеми!
6
8
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
Стига сте писали какво казала тази комунистическа пенсия. Не ни интересува.
5
3
 
7
 
! Отговори
До супер селтак преди 1 седмица
Старата генерация партийни активистки са с къси коси и много развратни. Руснаците вече залагат на млади и симпатични кадри. Например хвърли едно око на Eva Vlaardingerbroek. Заради нея, бих се замислил дали да не стана копейка...
4
8
 
8
 
! Отговори
Слава на БКП преди 1 седмица
За сметка на това в Раша няма никакви проблеми. Путин е забранил проблемите с указ.
3
6
 
11
 
! Отговори
Супер Селтак преди 1 седмица
Имах едо гадже като тая навремето - късо подстригана, много гаден характер имат тия, комплексирана и вечно ти търси кусури.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В ЕС също има много проблеми. Те не са само икономически и миграционни. Те не са статични, а динамични - увеличават се, разрастват се и се задълбочават. Следствие са на неграмотно и неадекватно управление.
1
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая червена баба продължава да ръси небивалици пред медиите. Нейното време е отминало, никой не се интересува от брътвежите й.