Миков: Фрагментацията на политическия живот е тежко заболяване

Необходимо е връщане на доверието с автентична лява политика
13 юни 2024 08:56, Елка Василева
13
Миков: Фрагментацията на политическия живот е тежко заболяване
Снимка: архив, БГНЕС

Механичното обединение на леви формации няма да доведе до нищо. Необходимо е ясно да се очертавае какво се разбира под лява политика и да има хора, които вдъхват доверие. Дефицитът на лява политика и политическите компромиси през последните години накараха хората да се отнасят с недоверие към лявата политика.

Още по темата
Този прочит на резултатите от изборите направи пред БНР Михаил Миков от "Левицата", бивш председател на БСП, бивш депутат в 5 парламента и бивш председател на Народното събрание, както и бивш министър на вътрешните работи.

Тежката загуба на електорална подкрепа е след период, в който БСП е била опозиция, а това е неестествено, заяви той. "Този резултат е оценка на поведението ти като опозиция."

Необходимо е връщане на доверието с автентична лява политика, настоя Миков.

Според него изборните резултати означават, че продължава "политиката, в която доминират едрите корпорации, техните интереси, политика, в която отсъства държавата".

Във връзка със спекулациите за излизане на президента на политическия терен и възможно обединяване на лявото в бъдещ негов проект Миков отбеляза, че засега не е чул държавният глава да подкрепя лява политика, но след изтичането на мандата му той може да "заеме ясна политическо-партийна позиция".

Фрагментацията на политическия живот е тежко заболяване. Тя е свързана с липсата на изчистен политически образ, коментира Михаил Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повече партии, според мен, е значително по-добре от архаизма на САЩ и Великобритания например, който възпроизвежда деспотизъм, управляван от най-едрия финансов сектор. Повече партии дават реална възможност да се пробват в политиката различни хора, без задължително да са милионери или лустровани, добре подковани и снабдени с каишки, партийни кадри, както са в Западна и Северна Европа.
11
3
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Браво на Михаил Миков - достоен лидер с отлична юридическа и алкохолна подготовка. България има нужда от повече такива лидери.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен9 - Видял си диктатура, вероятно само в къщи, пред жената. Да затворят страната като консерва, и да се вариш в собствен сос, това е диктатура. БКП-БСП знае как се прави.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Диктатурата на ГЕРБ е още по-тежко заболяване. ГЕРБ диктуваше какво да става в България от 2009 до 2021 години, а от 2021 пак е основен управляващ в България. Това е много по-лошо от фрагментацията.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да има много партии и да няма фрагментация. Добре е човек да помисли преди да пише.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е Миков, но човек трябва и акъл да има, за да го разбере
6
3
 
3
 
! Отговори
ФРАГМЕНТАЦИЯТА преди 1 месец
било тежка болест!! ХА ХА Х А ---В коалицията на Натаняху влизат 7 партии, и даже воюват успешно. Има още куп примери. Иска ти се отново БСП еднолично да управлява - тази история приключи. Завинаги.
5
5
 
5
 
! Отговори
Ха, наздраве ... преди 1 месец
Ха, наздраве, бе Миков ! На колко водки си когато се решаваш да правиш изказвания ! Дърт ***-алкохолик !
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърт комунист и пенция влачи и заплата влачи :)))
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ферментацията на политическия живот в Бг е още по-тежко заболяване.
2
2
 
8
 
! Отговори
Наздраве преди 1 месец
Ферментацията на политическия компот е тежко зарибяване.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ае наздраве ве Миков,еж кое време стана.,ае по една рИкия да го еввва.