Рут Колева се присъединява към родния гей парад на 5 юли

Певицата ще пее на "София Прайд" в събота
120
Рут Колева се присъединява към родния гей парад на 5 юли
Снимка: Булфото, архив

След като бе отложен заради трагедията във Варна, тази събота, 5 юли, гей парадът по софийските улици ще се състои, като на него ще гастролират представители и подкрепящи гей общността у нас.

Мисията на "София Прайд" е да повиши видимостта на ЛГБТ общността, да поддържа обществения дебат за приемането й и да покаже на хилядите нехетеросексуални българи, че не са сами. 

Тази година фокусът на Прайда е върху липсата на каквито и да е отговорни политики от страна на партиите и институциите у нас по отношение на нехетеросексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора.
 
След шествието, по време на което ще бъдат оставени послания до всяка институция, свързана с човешките права, ще се състои концерт пред Паметника на съветската армия.

На сцената ще излязат Рут Колева и Александра Александрова от телевизионния формат „България търси талант“, съобщиха организаторите. Българската Кончита Вурст, една от най-големите драг куин звезди на клубната гей сцена в България пък ще представи на сцената собствено буфо шоу с авторски костюми.

Според предварителната програма хората, които ще се включат в "София Прайд", ще започнат да се събират на Паметника на съветската армия в 17 часа, а шествието тръгва по столичните булеварди точно в 18 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
6
 
! Отговори
Правилен преди 9 години
Не съмпротив тях, НО СЪМ ПРОТИВ ДА СЕ АДМИРИРАТ. Абе чук*йте се някъде и не вдигайте врява, щото може и да ви забранят и тогава.... Всичко е за да приобщават повече хора към тях - иначе няма как да стане.
76
5
 
6
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 9 години
Гей и лесбийки, това са сексуално болни хора, защо трябва да правят парад? Психоболни да направят парад.... Колко много болни има. Всички да правят парад. Живейте си живота и ако искате лекуватесь...но да парадираш с това, вече е върхът.
75
7
 
4
 
! Отговори
гей преди 9 години
На всички, които пишете глупости и тъпотии в коментарите, пожелавам поне едно от децата ви да е гей или лесбийка. Да ви каже това в най-неочакван момент, да се притеснявате за него-нея и дори да посегне на живота си, да бъде тормозено това дете и да чува всеки ден глупости от *** като вас и подигравки.
74
5
 
8
 
! Отговори
боже преди 9 години
На тая кой и пречи да е ***,че е тръгнала да се вее на гей-парад?
73
8
 
5
 
! Отговори
Скинхед преди 9 години
Абе, който трябва, вече знае откъде ще минат, да не мислиш, че полицаите ги харесват тия?Лошото е, че полицаите ще са много и няма как да ни оставят да ги докопаме безнаказано докато маршируват.Хубавото е, че геювете не могят да дойдат и да си тръгнат с въртолет, все ще стъпят някъде, където няма полиция.Заковах си едни криви железа отпред на кубинките и вчера като изритах касата на вратата за проба се нацепи и хлътна, смятай!
72
8
 
7
 
! Отговори
Откъде ще минат? преди 9 години
Не пишат дали все пак общинарите са се вразумили да направят друг маршрут на този резил, или все пак ще е по жълтите павета?Ако ще е по "Цар Освободител", нещата са ясни - насила ни налагат нетипични за нас неща и един от похватите е, чрез локализацията на това "мероприятие" (в сърцето на столицата) да внушават, че това е изключително важно събитие, равностойно на националните празници.Българи, СЪБУДЕТЕ СЕ !!!
71
4
 
7
 
! Отговори
цирк преди 9 години
Кво стана, ше ражда ли тая?! То слон носи по-малко....Експертка, баси! На гейове...
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
единствената и надежда някой да я слуша
69
5
 
5
 
! Отговори
sodom i gomor преди 9 години
RUT,ABE MOITO MOMI4E NE TE LI E SRAM XORATA DA TE SO4AT S PRAST ,4E SI S OTKLONENIA VAV PSIXIKATA.AMI TEZI DETO STE GI VODI6 I ZNAME STE VEE6 SA VSI4KI SAS PSIXOLOGI4NI PROBLEMI.AKO S TOVA 6ESTVIE ISKATE DA POKAJETE,4E STE UVREDENI OT SISTEMATA,TOVA E DRUG VAPROS,NO SPORED MEN POKANETE I PSIXOLOZITE I PSIXIATRITE DA ZATVARDIAT VA6ITE OTKLONENIA I DANO POVE4E XORA VI SAJALIAT.ZA6TOTO TEZI PARADI TO4NO TOVA POKAZVAT DO KAKVA DEGRADAZIA E STIGNALA 4OVA6KATA PSIXIKA.
68
6
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Какъв е този шум, Джеймс?- Гей парад, милорд!- И какво искат?- Еднополова любов, милорд!- Някой забранява ли им?... - Не, милорд!- Е, тогава защо вдигат този шум?- Еми, п*дераси, милорд
67
0
 
0
 
! Отговори
Пак тя преди 9 години
До МарияО, изтриха го! Жалко!
66
1
 
1
 
! Отговори
Мария преди 9 години
До съдията Дред (89):Човеко, има някои изказвания, които дисквалифицират сами себе си с тон и стилистика, но едва ли вакуумът в черепната ти кутия би ти позволил да разбереш какво имам предвид. Така че остани си със здраве!
65
10
 
6
 
! Отговори
Мария преди 9 години
Нека има повече любов и по-малко насилие в света. Подкрепям прайда.
64
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рут Колева осъзна, че доста хора не я харесват (от всякакви обществени прослойки) и тръгна да се слага не ***, барем те, нали са меки заблудени душици, я харесат.
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
към родния гей парад------Това НС ли е?
62
2
 
1
 
! Отговори
23 преди 9 години
До до 40или решихте от зорлем да го направите ***
61
0
 
3
 
! Отговори
до darcas преди 9 години
Пропусна "............" от албума й "..... ...... ..........", но като цяло одобрявам списъка ти.
60
1
 
0
 
! Отговори
23 преди 9 години
До до 40и как разбрахте, че е гей?
59
1
 
1
 
! Отговори
? преди 9 години
А в BBC Radio кога?
58
0
 
28
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Мегазвездата Рут Колева която е известна със следните песни1.............................2.................................3............................... и разбира се мега хита4.......................................