Каним чуждестранни туристи да се "хванат на хорото"

Първата от поредицата забавни игри на сайта bulgariatravel.org вече набира скорост в интернет
Спонсорирано съдържание | 13 фев 2012 12:08,
Каним чуждестранни туристи да се "хванат на хорото"

От няколко седмици вече е онлайн първата от поредицата интерактивни игри на туристическия портал bulgariatravel.org - „Хвани се на хорото! Спечели мечтаната почивка в България“. 

Тя се основава на атрактивността и колорита на българските народните танци. Потребителите ще могат да създадат свой танц, като изберат брой на танцьорите (от 1 до 4) и сложат своята снимка и снимки на приятели на мястото на лицата им.

По този начин участниците стават автори на забавно видео, което могат да споделят с приятелите си. Допълнителна информация за регламента на играта, както и самата игра може да бъде намерена на dothedancebg.bulgariatravel.org.

С автентичността си, българските народни танци винаги са предизвиквали голям интерес от страна на чужденците. Това допринася за популяризирането на играта в международен мащаб, а оттам и за рекламирането на България като туристическа дестинация сред аудиторията.

Основната идея на играта е да заинтригува и забавлява потребителите, които да привлекат и свои приятели да участват в нея.

Интерфейсът на самата игра е на английски език с цел при споделяне на видео с чуждестранни приятели в социалните мрежи, те да могат лесно да разберат логиката на играта. Текстовете с регламента и наградния фонд, обаче, се показват на един от 9-те езика, разпознати по IP адресите  – английски, немски, френски, испански, руски, арабски, японски, иврит и български, в зависимост от геолокацията на потребителите. 

Регистрацията в играта се осъществява чрез имейл или Facebook профил. Участниците могат да създават неограничен брой видеоклипове и да ги споделят. Всяко създадено видео и привлечен в играта участник след преглед на видео носят точки. Точки се получават и за share и like на видео във Facebook.

Целта е да бъдат събрани възможно най-много точки, за да бъде спечелена „мечтаната почивка в България”.

Участникът с най-добър резултат ще спечели награда – едноседмична почивка за двама в  четиризвездния хотел Родопски дом в центъра на курорта Чепеларе. На лотариен принцип сред първите 100 участника с най-много точки ще бъдат раздадени три почивки за двама в луксозното ваканционно селище Санта Марина до град Созопол.

Всички участници, регистрирали се с валидни данни, участват в тегленето на томбола за сувенири.

Играта „Хвани се на хорото! Спечели мечтаната почивка в България“ е в рамките на проекта „Мултимедиен каталог на туристически обекти и електронен маркетинг на дестинация България“, част от кампанията за популяризиране на новия туристически портал bulgariatravel.org.

Тя е рекламирана с банери в редица български и международни портали, а заложеният мултилевъл механизъм допринася за привличането на по-голям брой посетители, които да се регистрират за участие и да разгледат сайта bulgariatravel.org.


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации