100 нови марки влизат у нас със Sofia Ring Mall

Молът отваря след броени дни с 68% отдадени търговски площи
Спонсорирано съдържание | Обновена: 3 ное 2014 18:31 | 3 ное 2014 15:47, Надежда Бочева
16
100 нови марки влизат у нас със Sofia Ring Mall
Снимка: Sofia Ring Mall

Sofia Ring Mall е на вярното място, затова рискът и инвестицията са оправдани, твърдят мениджърите на търговския център, който ще бъде открит след няколко дни - на 6 ноември. Магазинът е точно до ИКЕА, от която направо се влиза на едно от нивата на мола.

„Новият търговски център е част от по-голям проект, който включва мола, ИКЕА, жилищна и паркова зона“, заяви Никос Ксеталис, главен мениджър на Sofia Ring Mall. Той посочи, че инвестицията вече е надвишила 130 млн. евро, като общата отдаваема площ в комплекса е 105 000 кв. м., а магазините са над 200. Инвеститорите в проекта са Fourlis Group и Danaos Group, а изпълнител е „Главболгарстрой“.

Мениджмънтът планира да представи близо 400 марки, от които новите за българския пазар ще са около 100. При откриването ще бъдат заети 68% от отдаваемата търговска площ, която е 70 хил. кв. м, към края на ноември – 76%, а до Коледа се очаква да се достигне до 82%.

Инвеститорите се похвалиха с архитектурната концепция, която залага на дневната светлина, тъй като са си поставили за цел тя да достига до всяка точка на сградата. Другото, с което сградата се отличава, са многото зелени площи и терасите.

Молът има кино с 10 зали с VIP салони, най-големия увеселителен център на закрито на Балканите, най-голямата закрита картинг писта в страната с площ 7 500 кв. м., паркинг с общо 3 500 места и VIP паркинг със 100 места.

Новост за българския пазар е гръцката верига notosgalleries, която отваря на площ от 6 500 кв. м. Веригата е представител на концепията магазин-в-магазина – там са представени различни известни брандове, като всяка марка е отделена от другите в обособено пространство. Универсалният магазин, който претендира да е най-големият в страната, ще предложи облекла на 100 световни бранда, аксесоари, чанти, обувки, козметика и парфюми.

Някои от марките, които ще се предлагат в магазина, са: Lauren by Ralph Lauren, Lacoste, DKNY, Calvin Klein, Armani, Chanel, Bvlgari, Guerlain, Chloe, Dior, Jennifer Lopez, Matou France, Alouette, Grant, Helmi, Sabbato, More & More, Migato, Chip&Chip.

ZBS retail group, която от 8 г. е на българския пазар, отваря в мола 22 магазина на 4000 кв. м. „Това е риск, но без поемане на рискове в съвременния бизнес свят една фирма не може да се развива“, заяви Мариела Остенд, управляващ директор на компанията.

„Sofia Ring Mall е на вярното място като добра транспортна локация, от търговска гледна точка е много функционален и е лесно потребителите да се ориентират вътре“, заяви тя.

Магазинът открива едновременно с увеселителния център на закрито FUNTASY Ring Park, планиран за забавления за деца на всички възрасти. Част от забавленията са ледена пързалка, въртележка, арена за каране на колелета, надуваеми атракциони и трамплини, сцена за представления и парти зони за тържества и рождени дни.

Сред ключовите наематели на новия търговски комплекс са и веригите Пикадили, Техномаркет, Mr. Bricolage, Явор, Mango, H&M, New Yorker, LC Waikiki, Intersport, Cine‘ Grand и Sofia Karting. 

Вижте как ще изглежда молът в галерията на Investor.bg


16
Още по темата: Sofia Ring Mall
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Деница преди 9 години
Много светъл и топъл мол, с много интересна архитектура и чудесна гледка. Има голям увеселителен парк за малки и големи и определено си заслужава да бъде посетен.
10
1
 
14
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 години
Още един филиал на МОЛ Димитровград в София!Честито колеги!Растем и пак ще растем на всеки километър и така до края на света!
9
4
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
С парите откраднати от европейските данъкоплатци хайде на шопинг.
8
8
 
23
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Тази новина страхотно кореспондира с новината за изгорялата жена пред президентството. Просто показва къде и как живеем
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да си инвестират..като има още балъци дето взимат 600лв заплатка и плащат наем (или изплащат апартамент) за 500лв обаче с по 300лв дънчици от КАВАЛИ за кавали ..ама така е..при нас не е важно какво имаш в главата а как ти стоят очилата ;) .. за това избягах навън и дано се върна в по-добра България някой ден и аз да инвестирам, но не с бозави марки на 100-торни цени от реалната.
6
10
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Харесва ми това ,че ще се открива такъв търговски център в София и то до Икеа .
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина преливаме от пусто в празно.Колкото нови магазина отварят вътре,толкова от старите ще хлопнат врати навън.Само да пълним гушите на разни араби и други подобни собственици на молове.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
точно ще можем преди коледа да го разграбим както в англия стана.......
3
3
 
59
 
! Отговори
Пешо, преди 9 години
за мен е по-скоро сигурен знак, че има още бая кинти за препиране.
2
6
 
28
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Аз пък не мисля, че новият нов е с добра локация, щом е от другата страна на околовръстното. Единствено е удобно на хората, които живеят в Младостите, останалите трябва да си отделят между 40 и 60 минути, за да стигнат до там. Отделно че ако си без автомобил си е истинска мъка да се разкарваш до околовръстното.Иначе е супер това, че постоянно се откриват молове. Това е сигурен знак, че българинът е с отлична покупателна способност.
1
4
 
82
 
! Отговори
МОЛ-а ви съ преди 9 години
Всичко е чудесно, ама нема ли да ни уврат тиквите, че без производство нема да потеглиме на никъде. Моловете са преливане от пусто в празно и източване на финансов ресурс по посока на чужди фирми.

Спонсорирани публикации