Три дни събития и обучения на Булмедика/Булдентал

Медицинското изложение събира над 160 компании в Интер Експо Център
Спонсорирано съдържание | 14 апр 2016 09:35, Екип на Dnes.bg
Три дни събития и обучения на Булмедика/Булдентал
Снимка: Булмедика/Булдентал

Кои са българските стартъпи в областта на медицината? Кои са последните иновативни концепции в денталната медицина? Какво предлага европейският проект H-Care?

На тези и на много други въпроси ще отговори най-голямото в страната изложение за медицина Булмедика/Булдентал (17 - 19 май), което тази година отбелязва 50 години.

В събитието вече се включиха над 160 компании, които ще представят близо 800 бранда от България и 40 други страни.

Prescribe me a CV

Prescribe me a CV е сателитен симпозиум, който се организира от Асоциацията на студентите изследователи (АСИ) и ще се проведе в рамките на два дни от изложението.

Чрез теоритична и практическа част в първия ден на събитието ще бъде проведено обучение за правилната изработка на CV в зависимост от конкретен работодател или фирма.

Вторият ден е посветен на науката и последните технологични иновации, които се развиват в България.

„Въпреки скромните си размери България е известна по цял свят с научните кадри, които създава и по този повод са поканени лектори, които ще докажат това“, коментират от АСИ.

По думите на АСИ участниците в симпозиума ще се запознаят и с прохождащи стартъпи в областта на медицината.

Нови професии

В дните на изложението ще бъде проведен семинар за новите професии за употреба на хранителни добавки и помощни технически средства за хора с увреждания по европейския проект H-Care, финансиран от програмата „Учене през целия живот“.

По време на събитието ще бъдат представени професиите, обучителната програма, интерактивна платформа за дистанционно учене, примери от практиката на специалисти и дискусия за професионалното обучение.

Семинарът се организира от обучителната организация Згура-М в партньорство с Националната агенция за професионално образование и обучение.

На 17 и 18 май ще се проведе и научната конференция 1st Dental Tribune Conference @ Buldental, която ще представи иновативните концепции на най-четените български автори в различни области на денталната медицина.

А Националната пациентска здравна организация ще проведе изследвания - за хепатит B и C, измерване на пулса и на кислорода в кръвта с пулсоксиметър и оценка на сърдечносъдов риск.


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации