Излюпиха се първите ловни соколчета за 2017 година

Новоизлюпените птици са три - деца на Ромео и Жулиета
Обновена: 5 апр 2017 15:29 | 5 апр 2017 15:28, Екип на Dnes.bg
Излюпиха се първите ловни соколчета за 2017 година
Трите малки с майка си Снимка: Зелени балкани

Първите ловни соколчета за 2017 година се излюпиха преди броени дни. Това съобщиха от спасителния център "Зелени Балкани", които благодарение на финансовата подкрепа на застрахователно дружество "Армеец", работят по проекта "Завръщане на ловния сокол в България".

Новоизлюпените птици са 3 на брой, а техни родителите са двойката соколи Ромео и Жулиета.

"Бащата, Ромео, е най-възрастната птица от всички ловни соколи в центъра – на цели 23 години. Въпреки това, обаче, той и половинката му и до сега са най-успешната двойка ловни соколи при нас. Тази година имат общо 5 яйца, за които се грижат.

Екипът на проект "Завръщане на ловния сокол в България" се надява, че и останалите 2 в мътилото ще се излюпят успешно", съобщават от "Зелени Балкани".

Към момента в спасителния център има 4 размножаващи се двойки ловни соколи, които имат общо 22 яйца. В началото на годината от "Зелени Балкани" се похвалиха, че със съвместния проект със ЗАД "Армеец" през 2016 г. са успели да разселят и освободят 45 млади ловни соколчета на територията на страната, като 33 от тях са излюпени и отгледани в спасителния център на организацията.

 


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации