Как да постигнем доходност на парите си до 15% за една година?

Алтернативните p2p платформи не са изключение и у нас
Спонсорирано съдържание | Обновена: 25 апр 2017 08:38 | 25 апр 2017 08:38, Екип на Dnes.bg
Как да постигнем доходност на парите си до 15% за една година?

Нивата на лихвите по традиционните депозити продължават да падат през последните няколко години, като дори клонят към нула. Как тогава може да постигнем висока доходност при свободни финансови средства? Кое е най-доброто решение за парите ни и как да направим така, че те да работят за нас?

В динамично променящия се и дигитално свързан свят съществуват редица алтернативни форми за инвестиране и генериране на доход. Едни от най-популярните и предпочитани напоследък са peer-to-peer (p2p) платформите, които привличат интереса не само на типичните инвеститори, но и на всички онези, които биха искали да получат повече доходност от своите свободни парични средства. Тези форми са част от т.нар. споделена икономика (sharing economy) и свързват интересите на хората, които имат нужда от финансиране и тези, които искат да инвестират и генерират доходност.

Страната ни не прави изключение в това развитие на финансовите технологии. От няколко месеца у нас успешно оперира базираната в Естония p2p инвестиционна платформа iuvo. В нея потребителите могат да закупуват части от кредити, качени на платформата от лицензирани небанкови финансови институции (оригинатори). На този етап платформата си партнира с две основни компании – Изи Кредит и Вива Кредит, които са едни от водещите финансови организации в страната със сериозни традиции в своята индустрия.

Iuvo привлича своите потребители с три основни предимства, които им предлага - висока доходност, сигурност и удобство на работа, нещо, което отличава платформата не само в България, но и в Европа. Възвръщаемостта на кредитите, които са качени в момента в iuvo, може да достигне до 15%, в зависимост от рисковия им клас. Всички те са със 100% buy-back гаранция, което означава, че компанията оригинатор ще възстанови 100% от инвестициите на потребителя във всеки кредит, който не се обслужва за повече от 60 дни.

По отношение на удобството, iuvo предоставя на своите клиенти инструмент за автоматично инвестиране. С него лесно могат да се създадат неограничен брой филтри на база на собствените предпочитания и стратегии на потребителите, както и да се определи сумата, която желаят да бъде инвестирана в кредити, отговарящи на тези критерии. Така на клиентите не се налага да разпределят средствата си кредит по кредит, като могат да бъдат сигурни, че парите им винаги ще бъдат инвестирани, за да постигнат максималната възможна доходност.

За по-малко от година на платформата са инвестирани близо 1.5 млн. евро (почти 3 млн. лв.) от потребители от 40 държави от цял свят.

Това, което се забелязва е, че платформата iuvo расте с изключителни темпове. Затова ако все още вие, или вашият кръг от познати, не сте станали част от споделената икономика, то сега е най-подходящият момент да го направите с годишна доходност до 15% при 100% гаранция за обратно изкупуване.

Накарайте парите ви за работят за вас!

 

  • Средствата, инвестирани през платформата, не са депозити и поради това не са гарантирани от закона, нито е гарантирана тяхната доходност. Дейността на платформата не се регулира от законодателството, касаещо инвестиционни посредници.

Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации