Първата въздушна линия между София и Одеса стартира от 2 февруари

Пътувайте до Одеса на цени, съпоставими с тези на автобусните билети
Обновена: 16 яну 2018 13:33 | 16 яну 2018 13:17, Венцислава Вельова
Първата въздушна линия между София и Одеса стартира от 2 февруари
Снимка: Bulgaria Air

От 2 февруари стартират единствените за България редовни директни полети между София и Одеса. Те ще се изпълняват от националния превозвач "България Ер" и ще свържат страната ни с Украйна, като за по-малко от 2 часа всеки ще може да пътува между българската столица и петия по големина украински град на цени, съпоставими с тези на автобусните билети по този маршрут.

Еднопосочните самолетни билети на националния превозвач между София и Одеса са на изгодни цени от 46 евро, а двупосочните - от 92 евро. Полетите ще се изпълняват два пъти седмично – всеки петък и неделя, в удобни вечерни часове.

"Щастливи сме да добавим още една дестинация в полетната си програма и по този начин първи да предложим на клиентите си нещо, което до този момент не се предлагаше на авиационния пазар в България. Освен, че сме единствените у нас, които започваме да предлагаме полети между София и Одеса, директната въздушна линия е много специална и важна, защото ще изиграе ролята на мост между двете държави. Тя ще даде възможност на десетки българи и украинци да се прибират в родните си страни по-често и по-бързо. Ние, от "България Ер", се радваме, че като национален превозвач имаме възможност да предложим тази по-удобна директна връзка между България и Украйна", каза Мария Стоянова – търговски директор на "България ер".

Стартът на новата редовна въздушна линия между София и Одеса беше обявен в края на 2017 година със специален полет, който превози правителствената делегация, начело с вицепремиера Валери Симеонов, до Одеса. Тогава беше официално прерязана и лентата на въздушния маршрут, който от началото на февруари започва да оперира.

Първата въздушна линия между София и Одеса стартира от 2 февруари
Снимка: Bulgaria Air


Още от
Спонсорирано съдържание