Клиентите на А1 ще могат да ползват градския транспорт в София през мобилно устройство

A1 потребителите трябва единствено да се регистрират в мобилната платформа на ЦГМ с актуален имейл адрес и парола за достъп
12 юли 2018 16:32, Екип на Dnes.bg
Клиентите на А1 ще могат да ползват градския транспорт в София през мобилно устройство
Снимка: А1

Телекомът ще предостави безплатно на абонатите си първите закупени 2 000 карти за градски транспорт, заявени през мобилната платформа на „Центъра за градска мобилност”

А1 е първият телеком у нас, който предоставя възможност на своите клиенти да използват превозни документи за градския транспорт в София с помощта на мобилна платформа, разработена от „Центъра за градска мобилност” (ЦГМ).

Платформата дава възможност за безкасово закупуване на дневни и нощни карти на градския транспорт в столицата, като А1 ще предостави на абонатите си безплатно първите закупени 1000 дневни и 1000 нощни карти, заявени през него.

За да се възползват от услугата, A1 потребителите трябва единствено да се регистрират в мобилната платформа на ЦГМ с актуален имейл адрес и парола за достъп, като сумата за съответната карта се начислява към сметката на мобилния телефон. Освен през мобилно устройство картите за градския транспорт ще могат да се закупуват и с помощта на кредитна карта.

Как работи системата

Клиентът трябва да се регистрира на sofia.mpass.bg. След вход в системата се избира как ще се закупи избраната карта: чрез А1, където се заплаща само цената на избраната карта, а СМС-ът се таксува по абонаментния план или чрез дебитна/кредитна карта. Клиентът получава QR код, който е неговата „карта”. Необходимо е той да се сканира на входа на метрото, за да се получи достъп до перона. За пътуване в наземния транспорт е необходимо да се покаже при проверка на контрольора или на кондуктора, който проверява валидността на картата.

 

 


Още от Спонсорирани публикации
ЧЕЗ дава подаръци за всички, пожелали електронна фактура по време на Run Green