"18% сиво" или къде ни водят мечтите

Филмът е заснет на различни локации в цяла Европа
Спонсорирано съдържание | Обновена: 3 фев 2020 13:58 | 3 фев 2020 13:58,
2
"18% сиво" или къде ни водят мечтите

„18% сиво“ е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Чучков - син. Името не е избрано случайно - "18% сиво" е термин от фотографията - неутралният цвят, отправната точка, от която се настройват черното и бялото. Сивото е важно. Защото е балансът както в черно-бялатa фотография, така и в черно-бялото на живота. Балансът между „аз“ и „ние“.

Филмът "18% сиво" разказва историята на Стела (Доля Гавански) и Зак (Руши Видинлиев) - млади, влюбени и жадни за живот. Той е фотограф, получил номинация за престижна европейска награда, а нейната голяма страст е рисуването. Следвайки своята мечта, влюбените Захари и Стела се преместват от Варна в Лондон. Но в търсене на свое ново място под слънцето, двамата губят своята идентичност - тази, която преди години ги е накарала да се влюбят. И Стела си тръгва...

Когато жена му го напуска, Захари се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин – един дълъг път, по време на който търси себе си в опит да се почувства отново жив и цял...

Филмът е заснет на различни локации в цяла Европа - Варна, Лондон, Брайтън, Дувър, Ваймар, Лайпциг, Берлин... Впечатляващо е участието на утвърдени европейски актьори и международния творчески и  снимачен екип реализирал филма - от седем държави - България, Великобритания, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия и Унгария. Дали едно търсене на по-добро материално бъдеще може да доведе до фалит на най-истинските и дълбоки чувства? 

Виктор Чучков-син казва за филма: "18% сиво" е интимен, див, забавен, тъжен... Филм за съвременния човек, борещ се да намери своето място в света. Това е филм за любов, мечти, загуба, оцеляване и надежди, и пак за любов. Откъде сме и какво не ни достига тук? Какво ни кара да се преместваме на друго място и какво търсим? История за всеки човек. Как градим отношенията ни между мъж и жена при нови условия, и в променен свят. Тези теми не само силно докосват над два милиона български семейства, които имат близки и роднини извън страната ни, но по принцип и чувствителността на съвременния човек който се търси, в свят на несигурност. Едновременно с това филмът е актуален поглед върху противоречива Европа".
 

Филмът се излъчва в цялата страна с подкрепата на Fibank (Първа Инвестиционна Банка), с основни акционери Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев. Това е поредният проект, с който банката подкрепя българската култура.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
"Филмът се излъчва в цялата страна с подкрепата на Fibank (Първа Инвестиционна Банка), с основни акционери Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев" - ТОВА МЕ КАРА ДА СИ ГО ДРЪПНА ОТ ЗАМУНДА!!!
1
0
 
1
 
! Отговори
Skunka преди 4 години
Книгата я прочетох още през 2011-2012 някъде, уникална.Надявам се филма да е на ниво, но който не е прочел книгата, е изпуснал.