Медицински педикюр - при загрубели кожа и нокти

Той има повече предимства пред обикновения
21 юли 2020 20:39, Иванка Гъркова
3
Медицински педикюр - при загрубели кожа и нокти
Pixabay

Педикюрът е необходимост за много жени през лятото. С настъпването на горещите дни, те все по-често носят сандали и ноктите на краката им трябва да бъдат добре оформени и лакирани. Но понякога това е доста трудно, ако в края на пролетта ноктите се чупят, по-дебели са и заразени с гъбички. В такива случаи най-честият съвет е да се отиде при специалист, но може ли обикновеният педикюр да помогне? 

Много жени смятат, че след като почистят добре нокътната плочка с лакочистител, след което поставят плътен слой безцветен или друг лак, проблемът ще изчезне. Уви, той може да се задълбочи с времето и да доведе до падане на нокътя и по-сериозна деформация. 
 
Каква е разликата между медицинския и обикновения педикюр? 
 
Ако мислите, че козметичният педикюр ще ви помогне при гъбични заболявания по нокътя и други заболявания по кожата на пръстите, се лъжете. Много малко от хората, които извършват тази услуга, са медицински специалисти. Ако имате тези проблеми, кератоза или врастване, което е съпроводено с неприятна болка, трябва да се обърнете към специалист. Той трябва да разполага с техника, която се използва в стерилна среда и лекува гъбички, мазоли, кокоши тръни и подобни. 
 
Целта на обикновения педикюр е просто ноктите на пръстите на краката да са по-естетически издържани, докато медицинският е предназначен за хора, които имат проблеми по ноктите. Така например гъбичките, които водят до удебеляване, разслояване на нокътя и изсъхването му, могат да бъдат диагностицирани при час за педикюр. Козметикът обаче е длъжен да насочи клиента си към негов колега, който се занимава с лечението на подобни заболявания.
 
При обикновения маникюр средата не е напълно стерилна. Понякога, в зависимост от това колко добре са почистени самите инструменти, може да се получи заразяване. А основната причина за това е, че много хора не подозират, че имат гъбички по ноктите.
 
Кои са основните предимства на медицинския педикюр? 
 
1. Намаляване на стреса
 
В днешно време все повече хора работят под стрес. Въпреки че медицинският педикюр помага за някои заболявания на ноктите, доказано е, че може да подобри психиката. Доказано е, че докато някой се грижи за него – независимо дали му правят маникюр или педикюр, той се отпуска и по този начин успява да релаксира за времето, прекарано в салона. 
 
След медицинския педикюр човек усеща ноктите си по-леки и гладки на допир, което също създава приятно чувство. 
 
Още за предимствата на медицинския педикюр пред обикновения четете в Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза, че Мелания Тръмп има напукани пети и груби нокти на краката.
2
0
 
3
 
! Отговори
Защо ??? преди 3 години
... линкът е към статия за Мелания Тръмп ?!?!? Нали говорите за медицински педикюр ??! Вие тотално сте изперкали!!!!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнеса нещо не върви?

Спонсорирани публикации