iPhone 12 - с истинско 5G от A1

Спонсорирано съдържание | 17 фев 2021 10:25, Александър Попов
iPhone 12 - с истинско 5G от A1

5G мрежата става все по-достъпна за българските потребители, като се разширява не само покритието ѝ, но и броят на устройствата, които поддържат подобна свързаност. От края на 2020 всеки абонат на А1 с подходящо устройство може сам да се убеди в преимуществата на истинската мрежа от ново поколение и да тества възможностите ѝ, а от скоро това е възможно и за собствениците на iPhone от серия 12.

5G мрежата вече е у нас

Мрежата от пето поколение на А1 е единствената в страната, която работи на 5G честоти и с оборудване, което ѝ позволява да предложи истинско 5G преживяване със скорости от над 1 000 Mbps и ниско времезакъснение. В момента 5G мрежата на А1 покрива големи части от София, Пловдив, Русе, Варна, Ямбол и Банкя, и 90% от населението на Бургас на открито. Мисията на А1 през 2021 година е да направи 5G мрежата още по-достъпна като разшири обхвата ѝ до всички населени места в България с население над 10 000 души, като към тях се включват и основните курорти в страната.

Всеки клиент на мобилна услуга с абонамент от А1 със съвместимо устройство може да тества 5G, като изпрати безплатен SMS на номер 1555.

Устройствата на Apple се присъединяват

В момента 5G от А1 се поддържа от модели на Samsung, Xiaomi, OnePlus, ZTE и Huawei, а отскоро и последното поколение iPhone. Сега всички четири модела от серията iPhone 12– iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Max и iPhone 12 Pro Max я поддържат.

Какво значи това? Мрежата от пето поколение  предлага значителни подобрения на скоростта и времезакъснението при обмена на данни спрямо 4G. Това гарантира на потребителите удоволствието от сърфиране на по-високоскоростен мобилен интернет и стрийминг на 4К видео, а за любителите на гейминга – по-бързо сваляне на тежки игри и програми.

Как да активираме 5G на iPhone 12

В зависимост от предварителните потребителски настройки, операционната система на Apple може да се обновява ръчно или автоматично, ако е избрана съответната опция. Ъпдейтът може да се изтегли и инсталира, когато iPhone 12 е свързан към Wi-Fi мрежа и се зарежда или има пълен процент на батерията. В случай че опцията за автоматични актуализации не е активна, ръчното обновяване може да се направи лесно и в три лесни стъпки по следния начин: Настройки > Основни > Обновяване на софтуер (на английски: Settings > General > Software Update).

Необходимо е версията на iOS да е актуална, затова може да се наложи обновяване, като се следват инструкциите в менюто. Ако смартфонът ви е с най-новата версия на операционната система, допълнителни стъпки не са нужни, остава само да изпратите безплатен SMS на 1555, за да може да тествате 5G мрежата на А1. И да сте в някой от нарастващия брой райони с 5G покритие от А1, разбира се.


Още по темата: А1iPhone 12
Още от